leowoman 29.05.2022 20:41:45
Ohne idealien 29.05.2022 21:43:51
leowoman 29.05.2022 22:50:15
Alıntı yapılan: Ohne idealien - Mayıs 29, 2022, 09:43:51 ÖSYabancılar şubesi yaklaşık 1.5 ay önce benimle iletişime geçip hazırlamam gereken evrakların listesini ve oturum izni uzatma dilekçesini mail halinde bana gönderdikten sonra ben o evrakların hepsini hazırladım. O kısmı açıklamadığım için sanırım siz yanlış anladınız. Evrakları yabancılar şubeye iletirken elden evrak verme olayı yok. En azından bizim burada yok. Memura ulaştırmak istediğin her evrakı posta kutusuna atıyorsun. Önceden telefonla iletişim kurulabiliyordu. Ama ukraynalı göçmen yoğunluğundan sanırsam telefonla iletişim kaldırılmış. Yabancılar şubesinden bana gelen mailde istedikleri evrakları göndermemi gerekirse sadece mail yoluyla iletişim kurmam gerektiği yazıyordu. Bu yüzden hali hazırda ellerine ulaşan evrakları bir kez daha isteyeceklerini sanmıyorum.
Çok aceleci davranmışsınız. Hazırladığınız tüm evrakları posta kutularına atmanız büyük hata. Çünkü birebir görüşmede bile bu evraklara doğru düzgün bakmadıkları halde, posta kutusundan gelen oturum uzatma içerikli evraklara hiç bakmazlar. Oturumunuz ağustosta bitiyormuş, hazirana girdik diyelim. daha 2 ayınız var. Bana geçenlerde oturumumum bitmesine 1 ay kala mektup gelmişti. Şu evraklarla gelin diye. Halbuki bende onlardan önce aceleci davranıp bir sürü mail atmıştım. Oturum uzatmak istediğime dair. Hiçbirine dönüş yapmamışlardı ve mektup yollamışlardı. Sizede aynı şekilde olacak büyük ihtimal. Siz o belgeler tekrar temin edin.
Nesibi 30.05.2022 17:24:23
leowoman 31.05.2022 08:25:15
Alıntı yapılan: Nesibi - Mayıs 30, 2022, 05:24:23 ÖSSaksonya-Anhalt eyaletinde ikamet ediyorum. Buradaki memurlar e-mail yoluyla evrak kabulunü tercih etmiyorlar. O yüzden evrakları posta kutusuna atmak zorunda kaldım. Bilgi koruma yasası nedeniyle memurun sadece soyadını biliyorum. Zarfın üstüne onu yazdım zaten. Memurun mail adresini bilmem söz konusu bile olamaz. Yabancılar şubesinin bilgi edinme amaçlı genel bir mail adresinden başka bir mail adresi yok. Biraz daha bekleyeceğim. Eğer hiç bir dönüş olmazsa mail gönderip ne yapmam gerektiğini soracağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙂
Hangi eyalette yasadiginizi bilmiyorum ama , bende yilbasindan önce uzattim bizim burasi da direkt mail yolu ile iletisim saglaniyor ve istenilen evraklarda direkt mail yolu ile pdf halinde hazirlanip gönderiyor. Ilgili nemurun mail adresini biliyor iseniz direkt pdf e cevirip evraklari mail yolu ile yollayin derim. En azindan gönderdiginize dair bir kanit olur elinizde.