smaili 18.11.2007 08:31:04
Alıntı yapılan: bluestar - Kasım 18, 2007, 02:15:58 ÖÖ
ya Allah için neden insanların kafasını karıştırıp korkutuyorsunuz, insanların buraya asıl geliş amacı almanca öğrenmek, lütfen sağdan soldan duyduklarınızla kafanıza göre birşeyler uydurup yazmayın.
ben evraklarımı teslim ettim, eşimde teslim etti, ağustos 2007 de verdiğimden şu anda almanca kursuna gidiyorum ve 15 aralıkta sınava girip kazanacağım İnşAllah
sizin bu yazdıklarınızın konsoloslukta sorulan sorularla hiç alakası yok!!, sordukları normal sorular, ve kendinizle alakalı olan şeyler.
OzLeMtim 18.11.2007 12:04:28
arkadasim kizma yahu, benim lafim sana degil.sen ne guzel arastirmissin,bulmussun bu insanlara sunuyorsun.ama cok sacma bir sey.yani insanlari sorgulayarak anlayamazlarki ki..al iste vermissin sorulari.adam oturur ezberler hepsini zor bir sey degil..
eger bu isler,son paragrafinda anlattigin gibiyse süpermis ya.hepiniz cok sanslisiniz.hemen evlenin gelin
ikra 19.11.2007 11:39:51
ikra 20.11.2007 16:43:32
Alıntı yapılan: smaili - Kasım 17, 2007, 05:42:18 ÖShemşerim smaliiiiiiii.hepsının turkçesınıgondermemişsin ama?
arkadaslar kafanizi karistirmayim ben ama siz yinede 2.kisimdan sonraki sorulari esinizle bi görüsün. Ayri ayri konsolosluga basvuru yapsaniz bile bu sorularin bir cogu sorulacak. simdiden Allah yardimciniz olsun
21.11.2007 10:53:56
ikra 21.11.2007 12:43:18
Alıntı yapılan: koksaltunc - Kasım 21, 2007, 10:53:56 ÖÖköksal bey arkadaşta zaten hazır var....hazır olan bırşeyı gondermek zaten zor bırşey deil.benım için zaman kaybı hazırcılık deil.zaten var olan bırşeyın turkçesını çevırmeye uğraşmaktansa hiç aşına olmadığım daha farklı kelımelerı öğrenmek daha mantıklı gelıyor bana...
Arkadaşlar kusura bakmayın ama bişeyler ögrenmek istiyoruz,simaili arkadas ne güzel araşdırmış bilginize sunmuş şimdi Türkçesini istemek biraz haksızlık olmuyormu,hepimizin eşi orda az çokda almancası vardır oturun çalısın msn denen bişey var hem ezberlersiniz hemde Türkçeye çevirirsiniz.bence Türkçesini istemekle haksızlık ediyorsunuz.Emek verin biraz.Hazırcılık nerye kadar!!
smaili 21.11.2007 13:02:06
ikra 21.11.2007 14:35:50
Alıntı yapılan: smaili - Kasım 21, 2007, 01:02:06 ÖSteşekkur edıyorummm..yardımlarınız için..
Kardesim zaten yazmistim gerekli yerlerin türkcesini tek birincvi kisim var. birinci kisim Almanyaya gittikten sonra süpheli durumlarda ciftlerin birlikte yasayip yasamadigini ölçmek icin sorulan sorular.
bestoff 21.11.2007 16:56:58
RIBERY 21.11.2007 17:08:15
ikra 21.11.2007 17:14:46
Alıntı yapılan: bestoff - Kasım 21, 2007, 04:56:58 ÖSiyide bız bunun aksını soylemıyoruz zaten.ben turkçesını ıstemıştım.arkadaşta yardımcı oldu....uzatan kım bende anlamadım.....
arkadaslar ismaili haksizlik ediyorsunuz arkadas ne guzel anlatmis bunu niye uzatiyorsunuzki
smaili 21.11.2007 17:17:34
Alıntı yapılan: RIBERY - Kasım 21, 2007, 05:08:15 ÖS
merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevınırım hem de aydınlanmış olurum benım sorunum bende yenı evlendım eşim alman vatandaşı konsolosluga daha başvurmadım gıtmek için benden A 1 almanca dıl sertifikası benden ıstenecekmı veya neler ıstenıyor yardım edersenız Allah razı olsun sızden bu sayfayı açandanda merakla cevabınızı beklıyorum
RIBERY 21.11.2007 17:28:17
smaili 21.11.2007 17:47:52
bluestar 22.11.2007 01:08:29
Alıntı yapılan: smaili - Kasım 18, 2007, 08:31:04 ÖÖAlıntı yapılan: bluestar - Kasım 18, 2007, 02:15:58 ÖÖ
ya Allah için neden insanların kafasını karıştırıp korkutuyorsunuz, insanların buraya asıl geliş amacı almanca öğrenmek, lütfen sağdan soldan duyduklarınızla kafanıza göre birşeyler uydurup yazmayın.
ben evraklarımı teslim ettim, eşimde teslim etti, ağustos 2007 de verdiğimden şu anda almanca kursuna gidiyorum ve 15 aralıkta sınava girip kazanacağım İnşAllah
sizin bu yazdıklarınızın konsoloslukta sorulan sorularla hiç alakası yok!!, sordukları normal sorular, ve kendinizle alakalı olan şeyler.
sevgili kardesim bunlar yasanan seyler banada almanca sormadilar ama bu soruların yüzde 90 ini sordular. ama iki ese ayni anda randevu verildiginde bu sorular kesinlikle soruluyor hatta daha ayrintili sorularda var tanistinizda esinizin üzerinde ne vardi. en sevdigi renk vs. kimsenin kafa karistirdigi yok yillardir bu tip tecrube sahipleriyle birlikteyim. cesitli sebeplerden 4 sefer Almanya konsolosluguna basvuru yaptim. Öyle gelipte kafa karistirmayin diye kimi sucluyorsun. cokta meraklayim kafa karistirmaya. Burada insanlar yardim istiyor bende elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum.
orusenin hicbisey bildigin yok ne asil amaci almanca ögrenmekmis bu sorular kanun cikmadan öncede soruluyordu simdide soruluyor. insanlar neyle karsilasacagini bilsin. korkutmak degil bu hem niye korkuyorsun kardesim esinin anasinin babasinin adini bilmiyormusun sigara icip icmedigini bilmiyormusun. sana komik geliyor bu sorular ama hic görmeden tanismadan anlasmali evlilik yapanlar bu sorulara nasil cevap versin.(ikiside ayni anda sorgudayken)
siz gülün Almalar aptalya böyle komik sorular sorarlar. Nekadar rahatsiniz nakadar iyi düsünüyorsunuz. gercekci yaksasin ve yapilan yardimlari artniyetli sekilde elestirmeyin. cokta merakliydim dakikalarimi buna ayirip buraya yazmaya.
sevgili özlemtim. Bunlar A1 sevyesindeki insanin cevaplaya bilecegi sorular. belki bi kacinda zorlanabilir. Birde nerde tanisitigni unuttuysan öyle cvap vereceksin 7 sene oldu unuttum diye. hepsine ta yer va zaman bildirmen gerekmiyor.
neyse ben konulari degistireyim arkadaslar size daha doru duymak isteniginiz bilgileri versinler.
bende baslayim konsolosluga gidiyorsun kirmizi haliyla karsiliyorlar ayni sekilde esinide Almanyada kirmizi haliyla karsiliyorlar sizlere önce bir kahve ismarliyorlar. formlari alip bakiyorlar adiniz soyadiniz belli size sayin diye hitap edip vizenizi nezaman almak istediginizi soruyorlar. siz tarih veriyorsunuz. onlar da online olarak birbirleriyle haberlesiyorlar. sze 10 dk niz varmi varsa vizenizi vurp pasaportunuzu verecegiz diyorlar yok isim var gidecegim derseniz adresiniz ups ile postaliyorlar hediye olarakta ucak bileti koyuyorlar. Almanyadada esiniz kahve ictikten sonra evi ve isi olup olmadigini soruyorlar evi isi yoksa bilele vize okeyliyorlar esinize ev tutmasinda ve is bulmasinda yardim ediyorlar. olay bu korkacak bisey yok.