driver25, Güzel Kardeşim şimdi beni iyi dinle....
Yaklaşık bir yıl öncesine kadar almancanın a sından anlamazdım ve vıyanada okumak mecburiyetinde kaldım sonra kara kara düşündüm acaba bu almancayı nasıl öğreneceğim nasıl herkesin bu kadar zor dediği dille konuşacağımm..
Velhasıl bir araştırma sürecine girdim tıpkı şu an sende olduğu gibi...
Kime ne sorduysam her kafadan bir ses çıktı ve dolayısıyla ben sanki hiç kimseye bir şey sormamış gibi yine kendi düşüncelerimle karşı karşıya kalmıştım.
şunu bilmek lazım, eğer sen bilgiyi istiyorsan o sana gelir.....
Derken aklıma çocukluğum geldi, dedimki ben küçükken dil öğrenirken ilk başta Allah nasıl bir sürece tabi tuttu beni?
Bu sorunun cevabı beni gerçekten çok rahatlatmıştı ve yoluma başlayacak bir yer bulmuştum...
Evet sorunun cevabı şuydu, sadece gördüm ve duydum yani ne yazmayı biliyordum nede konuşmayı ve hatta nede kafamda bir önyargı veya başka bir şey yoktu. taamen saftım sadece duydum ve gördümm
Bu cevaptan sonra hergün en az 3 saat almanca tv izlemeye başladım masum bir çocuk gibi, hiç bir şey bilmiyormuşum gibi....
Aradan bir ay geçti, bir çok kelimeyi biliyordum kullanıyordum ve kulağım aşina olmuştu...
Sonra radyo dinlemeye başladım, inan hiç bir şey anlamıyordum ama hep dinledim...
ve üç ay geçmişti ben viyanaya geldim, kursa başlangıçtan başladım, yani ilkokul bir gibi düşün ?
Sonra okuma yazmayı öğredim bir ay içinde ama bu süreçtede hep almanca dinliyordum...
Viyanada altı ay kurs yaptım ve sınavı 20 üzerinden 19 olarak geçtim...
Bu şekilde erken mezun olmamın nedeni inan sadece dinlemekti, çünkü diğerleri çok kolay, önce kulak aşina olmalıı... gerisi hikayeeeeee
Sana tavsiyem naap et bir wolkmen bul almanca dinle bu konuda sana yardımcı olacak web siteleri öneririm tabi dediğim gibi yapacaksan..
Yani güzel kardeşim iş dinlemekten ve okuma yazma sürecini geçtikten sonra da devamlı kitap okumaktan ibaret
Aklına takılan bişi olursa sorabilirsin

selam ve dua ile...