ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Nüfus Islemleri ve Dogum Kaydi...

Sayfa: [ 1 ]

yücel 03.09.2007 22:21:42

NÜFUS İşLEMLERİ

Nüfus Cüzdanı Yenileme
15 yaşından büyükler:
Nüfus cüzdanı,
Pasaport,
3 adet fotograf ile şahsen başvurulması gerekmektedir.

Önemli !
18 yaşından küçüklerin müracaatını anne veya baba yapar ancak, 15-18 yaş arasındaki çocukların da bizzat Başkonsolosluğumuza gelmeleri gerekmektedir.
İlk müracaatta ikametgah belgesi(Anmeldung) gerekmektedir.

Kaybından Nüfus Cüzdanı Müracaatı
Aileden bir kişiye ait nüfus cüzdanı,
Pasaport (pasaportun da kaybolması veya olmaması halinde, fotograflı bir başka belge ve pasaport kayıp belgesi),
3 adet fotograf ile şahsen başvurulması gerekmektedir.

Nüfus ile ilgili en çok sorulan sorular

Soru ? Yeni doğan çocuğun nüfusa kaydı için neler gerekli ?
Cevap Anne ve babanın pasaportları, nüfus cüzdanları, evlenme cüzdani ve doğum belgesinin aslı ile anne veya babanın şahsen veya posta ile müracaatı gerekmektedir. Doğum tarihinden itibaren iki ay geçmesi halinde ise başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir.

Soru? Nüfus cüzdanimi kaybettim ne yapmaliyim ?
Cevap Var ise aileden birisinin nüfus cüzdani, pasaport ve 3 adet yeni çekilmis2 fotograf ile sahsen basvurulmasi gerekmektedir. 1815 yasindan küçük çocuklarin nüfus cüzdani kayiplarinda anne veya babadan birisinin müracaati yeterlidir.

Soru ? Evlendim, nüfus cüzdanimi degistirmek istiyorum neler getirmem gerekli. ?
Cevap Pasaport, nüfus cüzdani, evlenme cüzdani ve 3 adet yeni çekilmis2 fotograf ile Baskonsolosluga sahsen müracaat etmeniz gerekir.

Soru ? Türkiye'den faks ile nüfus kayit örnegi getirirsem hemen nüfus cüzdani verebilir misiniz?
Cevap Faks ile nüfus kayit örnekleri, bizzat nüfus müdürlügünden Baskonsolosluga faks çekilirse kabul edilebilir.

Soru ? Nüfus cüzdanimda dogum tarihim sadece yil olarak yazili. Bu durum Alman makamlarinda özellikle emeklilik islemlerinde sorun çikariyor. Bu durumun düzeltilmesi mümkün mü? Ne yapmam gerekiyor?

Cevap Bu durumun düzeltilmesi için bir dilekçe ile Baskonsoloslugumuza müracaatiniz gerekiyor. Dilekçeniz yazi ekinde bagli bulundugunuz Nüfus Müdürlügüne iletilmekte, Nüfus Müdürlügü kanun geregi nüfus kütüklerine gerekli düzeltmeyi yaparak "Nüfus Kayit Örnegi"ni Baskonsolosluga göndermektedir. Bu nüfus kayit örnegine istinaden vatandasimiza yeni nüfus cüzdani düzenlenmektedir.

Soru ? Türkiye'ye gidemiyorum. Alman mahkemelerinde yas tashihi yaptirabilir miyim?
Cevap Hayir, Türk vatandaslarinin yas tashihi için Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin karari gereklidir

Soru ? Bosandim, nüfus cüzdanimi degistirmek istiyorum. Neler getirmem gereklidir?

Cevap Nüfus cüzdani, pasaport, üç adet yeni çekilmis fotograf, bayan için kizlik kütügünü tespit etmek üzere aileden birine ait nüfus cüzdani ile sahsen müracaat edilmesi gereklidir.

Dogum

Çocugun nüfusa kaydi sirasinda istenilen belgeler:

Babanin ve annenin nüfus cüzdani,
Çocugun dogum belgesinin asli(Geburtsurkunde),
Evlenme cüzdani,
Anne ve babanin pasaportlari,

Önemli !
Çocuk annenin pasaportuna kaydedilecek ise babasinin, babasinin pasaportuna kaydedilecek ise annesinin, sahsen basvurmasi gerekmektedir. (Yeni dogan çocugun konsolosluga getirilmesine gerek yoktur).
Yeni dogan çocugun iki ay içinde Baskonsolosluga kaydinin yaptirilmasi gerekmektedir. Iki ayi geçen dogum kayitlarindan gecikme cezasi alinir. (2004 yili için 11 Euro)
Evlilik tarihinden önce meydana gelen dogumlarda, anne ve babanin birlikte müracaat etmesi gerekmektedir. Dogum belgesi evlilik disi (unehelich) yazilmis ise önce Nüfus Müdürlügünden (Standesamt) düzeltilmesi gerekir.
Bosanmayi müteakip 300 gün geçmeden dogan çocuk evlilik içinde dogmus sayilir ve kadinin bosandigi kocasinin soyadi ile nüfusa kayit yapilir. Kadinin bosandigi kocasi çocugu reddetmek için mahkemeye basvurmasi gerekmektedir.
Babaligin taninmasi islemi yapilirken anne ve babanin birlikte müracaati gerekmektedir. Gelmeden önce telefonla bilgi alinmasi rica olunur.

https://www.hannover-bk.de/nufus

NAMEKANIM 08.08.2008 22:47:47

merhaba yücel bey ,size bir sorum olacaktı ,evlililk cüzdanım eşimde yani almanyada,henüz kimliğimi değiştirmedim,evlilik cüzdanı olmadan kimliğimi değiştirebilmem mümkün mü acaba,aydınlatırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler...

10.03.2009 13:40:33

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]