ALMANCAX => Almanca Ders ve Bilgi Bankası

Konu: Almanca Yardimci Fiillerin [ sein, haben, werden ] Cekimleri ... Tablolu

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

specific 07.11.2007 23:07:01

1. Ich bin lehrerin. ben öğretmenim.
2. bist du hungrig? aç mısın? yani bu iki cümlede bi oluşum var acıkmak aç olmak gibi
3.Wir haben zwei Katzen. iki kedimiz var.
4.Sie hat viele hausaufgaben. onun çok ev ödevi var. bu iki cümlede de bişeylere sahip olmaktan bahsediyor.
bide bunlar dediğimiz gibi zamanları oluşturmada yardımcı olan fiiller
5.İch habe noch nicht gefrühstückt. hala kahvaltı yapmadım. (perfekt)
6.du bist gestern nicht nach Hause gekommen. dün eve gelmedin (perfekt)
7.Wann werden Sie nach Deutschland fliegen? ne zaman Almanyaya uçacaksınız?
Burda werden yardımcı fiili gelecek zamanı oluşturmada kullanılır, haben ve sein yardımcı fiillleri ise perfekt, plusquamperfektzamanlarda kullanılır.
bunun haricinde hem werden hemde sein veya haben fiillerini beraber kullanıldığı futur 2 zamanı var ama ona şimdi çalışma önce bunlara alış ok
iyi çalışmalar
elimden bu kadar geliyo arkadaşım umarım işine yarar:)

Esma85 08.11.2007 00:15:40

seni cok k yordum specifik sagol simdi de anlamazsam artik bilmiyorum
türkce grammatik yapim cok iyi ama almanca zor geliyo anladim artik vielen dank

Nazar_ 08.11.2007 00:43:56

cok guzel bir site iyi ki uye olmusum, cok yararlanıyorum;
yücel , specific; tablo ve acıklamar icin tsk ederim bende kısmen anlamıs oldum ornekler yaparak daha iyi anlamaya calısacagım ins
Esma85 sana da tsk acıklama istedigin icin:) en kısa surede ogreniriz umarım

specific 08.11.2007 01:40:40

Alıntı yapılan: Esma85 - Kasım 08, 2007, 12:15:40 ÖÖ
seni cok k yordum specifik sagol simdi de anlamazsam artik bilmiyorum
türkce grammatik yapim cok iyi ama almanca zor geliyo anladim artik vielen dank
ne demek arkadaşım elimden gelen herşeyi sizlerle paylaşırım tabiiki herzaman soru sorabilirsin bildiğim kadarıyla mutlaka açıklarım kolay gelsin
Alıntı yapılan: Nazar_ - Kasım 08, 2007, 12:43:56 ÖÖ
cok guzel bir site iyi ki uye olmusum, cok yararlanıyorum;
yücel , specific; tablo ve acıklamar icin tsk ederim bende kısmen anlamıs oldum ornekler yaparak daha iyi anlamaya calısacagım ins
Esma85 sana da tsk acıklama istedigin icin:) en kısa surede ogreniriz umarım
ben teşekkür ederim aramıza hoşgeldin

Nazar_ 08.11.2007 14:27:49

hosbulduk :)

selahattin 10.11.2007 02:19:29

SÜPER BIR SAYFA ELLERINIZE SAGLIK

Esma85 10.11.2007 22:16:24

hosgeldin nazar
sende sor bende senin sorduklarindan yararlanirim

Esma85 10.11.2007 23:09:27

du hast ein buch.(senin kitabin) Wir sind arbeiten.(Biz calisiyoruz)                                       sormak istedigim birsey var kiminle geliyorsun derken werdenmi oluyor ?yoksa bist mi cünkü gelecek zamani werdenle kulaniyorduk ya oyüzden  cok kafam karisti bitte helfen Sie?

mikail 10.11.2007 23:25:51

Sevgili Esma; "Du hast ein Buch" ="Senin bir kitabın var" demek.
"Wir arbeiten"= "Biz çalışıyoruz" demek.
"Wir werden arbeiten" = "Biz çalışacağız" demek olur.
"Kimle geliyorsun?" = "Mit wem kommst du?"
"Kimle geleceksin?" = "Mit wem wirst du kommen?" (Bu Futur/gelecek zaman cümlesi oluyor. Selamlar.

PELSIN 11.11.2007 18:11:06

Sein:sahip olmak ama bir eylem hareket halini belirtir                                                                                                                          Haben:bu da sahip olmak ama aradaki fark bildigim kadari ile bir seylerin var olusunu anlatmak                                                                                                                   Werden:sahip olmak ama gelecek zaman filli

12.11.2007 13:03:48

merabe arkadaşlar.Çok güzel bir site herkese teşekkürler..Benim sizden ricam daha çok bilen arakdaşlardan tabi bende yeni kursa başladım ve sıfırım ve çok fazlada zamanım yok yeni kursa başladım ama daha doğrusu işlk derse girdim devam edecekmiyim bilmiyorum kafam çok karıştı!!hoca alman bir türkle evli eğitimci değil yani sadece alman.ilk derset direk cümlelerle başladı ben daha harfleri bilmiyorum daha doğrusu hiç bir şey bilmiyorum nasıl cümle kurabilirimki birden ezbere yapmakta istemiyorum.anlayarak bilerek yapmak istiyorum.İlk önce nerden başlamalıyım?yardımcı olabilirmisiniz lütfennnn..şimdiden çok teşekkür ederimm.....

fırtına 12.11.2007 13:08:58

slm ayseyıldız, bizim kursta da ilk olarak adın ne? nerelisin? nereden geliyorsun vs.. bu tarz şeyleri öğrettiler yanii Alfabe'yi daha sonraki derslerde öğretti öğretmenimiz.ama sitede nereden başlaman ile iligili detaylar var site sana yardımcı olacaktır.harika bir yer burası aklına takılan herşeyi rahatlıkla bulabilirsin tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.ellerinize ve emeğinize sağlık..başarılar ayseyıldız.

12.11.2007 15:24:15

teşekkür
Alıntı yapılan: fırtına - Kasım 12, 2007, 01:08:58 ÖS
slm ayseyıldız, bizim kursta da ilk olarak adın ne? nerelisin? nereden geliyorsun vs.. bu tarz şeyleri öğrettiler yanii Alfabe'yi daha sonraki derslerde öğretti öğretmenimiz.ama sitede nereden başlaman ile iligili detaylar var site sana yardımcı olacaktır.harika bir yer burası aklına takılan herşeyi rahatlıkla bulabilirsin tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.ellerinize ve emeğinize sağlık..başarılar ayseyıldız.
teşekkür ederim fırtına..ben kursu iptal ettim bile.Ya bilmiyorum ama hiç içime sinmedi..Sence hocanın alman olması dezavantajmı?bana öyle geldi..

fırtına 12.11.2007 15:37:50

teşekkür ederim fırtına..ben kursu iptal ettim bile.Ya bilmiyorum ama hiç içime sinmedi..Sence hocanın alman olması dezavantajmı?bana öyle geldi..
[/quote]

rica ederim ayseyıldız...içine sinmeyen bir kursta verimli olamazsın ama kurstaki öğretmenden çok burada öğrencinin başarısı ve düzenli olarak çalışması çok önemli.öğretmen anlatır bilgilerini aktarır tabi bizim buradaki mikail hocamız gibi anlatmaz sağolsun mikail hocamız bütün bilgilerini bize aktarıyor.bizim hocamız almanya da doğmuş büyümüş ama Türk.anlatım ve anlatılanı anlama çok önemli senin oradaki ortamını bilmediğim için ancak bunları söyleyebilirim.Kib.ama çoook çalışmamız gerek almanca öğrenmek için...başarılar diliyorum.

suheda.s 12.11.2007 16:37:10

teşekkürler

Sayfa: 1 [ 2 ] 3