Selamet 03.12.2007 20:09:34
as 03.12.2007 20:31:27
yılmazkaptan 03.12.2007 23:21:21
04.12.2007 10:46:22
Hepinize bol sans diliyorum...
ikra 04.12.2007 12:07:00
Alıntı yapılan: gütig - Aralık 04, 2007, 10:46:22 ÖÖkesinlikle çok doğru düşünuyorsuuz..tam anlamıyla size katılıyorum.....
Selam arkadaslar. Su an yazacaklarimi belki yadirgayacaksiniz ama ben düsüncelerimi sizinle paylasmak istiyorum. Bir cok insanimiz bu yeni göc yasasindan sikayetci, özellikle vize icin almanca bilme zorunlulugu konusunda. Benim görüsüm tam da bu noktada cok farkli. Yeni göc yasasinin sadece almanca bilme zorunlulugu hakkinda bir bilgim var. Diger maddelerin ne olduklarini bilmiyorum. Bu yüzden sadece, vize icin almanca bilme sarti ile ilgili düsüncemi aktarabilmek durumundayim. Arkadaslar, ben de buraya 7 yil önce evlilik yoluyla gelmis biriyim. Benim zamanimda vize icin almanca bilme sarti yoktu, ki ben keske benim zamanimda da böyle bir sart olsaydi diyorum. Yani keske almancayi ögrenerek Almanyaya gelmis olsaydim. Dil bilmedigimiz icin buralarda yasadigimiz SIKINTILARI ( eger dil bilmezseniz sizin de yasayabileceginiz SIKINTILARI) hic tahmin edebiliyor musunuz??? Geldigim ilk 3 yil icinde burda bir kursa bile gidemedim. ( Kursa gidebilmek ya da kendini gelistirebilmek icin herkes ayni sansa sahip degil malesef burda) Buraya gelip yillarca dilsiz bir insan gibi yasadiginizi bir düsünün... Bunun disinda dil bilmediginiz icin maruz kalabileceginiz asagilayan bakislar, sözler (özellikle almanlar tarafindan) kendinizi ifade edemediginiz icin ikinci ücüncü sinif insan mumalesi görmeniz, dislanmaniz... Bunlari bir düsünün ve buna göre karar verin. Burda bir cok vatandasimiz var yillardir burda almanca ögrenememis olmasindan dolayi (ki sebepler sirf kendisinden kaynaklanmiyor) passiv yani edilgen bir hayat yasiyor. Eger almanca ögrenmeden buraya gelirseniz sizleri de böyle ve daha anlatamadigim bir cok icler acisi bir durum bekliyor Almanyada... Su an Türkiye`desiniz ve burda ne gibi durumlarla karsilasabilceginizi tahmin edemiyor olmaniz muhtemel. Bu sebepten yazdiklarima bir anlam veremeyip bana kizanlar da olabilir. Fakat benim tek istedigim hic bir vatandasimin burada zorluklarla karsilasmamalari icin hazirlikli olarak Türkiye`den gelmeleri. ( Özellikle genc hanimlar almanca ögrenmeyi sakin yabana atmayin.) Yani kisacasi, bence vize icin almanca ögrenme zorunlulugu her iki tarafa da yarar saglayacak bir karar. Tavsiyem; almancayi ögrenmek ister mecburi olsun, ister olmasin ne yapip edip almancayi ögrenerek buraya gelin, kendiniz icinHepinize bol sans diliyorum...
Selamet 04.12.2007 12:07:29
Hepinize bol sans diliyorum...04.12.2007 13:03:41
Selamet 04.12.2007 15:17:34
Guven 04.12.2007 16:24:30
10.03.2009 12:09:08