ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Nereden baslamam gerekli, Önce pasaport sonra vize kurs nezaman.....

Sayfa: [ 1 ]

baL 29.01.2008 18:24:19

kısa ve oz lütfen bilgilendirirseniz cok sevinirim

nisanlım almanyada ve alman vatandası, ailelerin ve bizim kararımız ile eylül ayında dügünümüz olacak insAllah
benim ogrenmek istedigim ben ilk olarak pasaport basvurusunda bulunacagım,(baglı bulundugum kaymakamlık 2gun icinde cıkacagını belirtti)
sonra a1 sınavı icin kursa yazılacagım, sonrasında vize icin evlilik cuzdanı fotokopisi gerekli imis ama biz eyulde resmi ve dugunle evlenmeyi dusunuyoduk bundan sonra ben onunla almanyaya donecegimi dsunuyodum fakat okudugum kadarıyla oyle degil, simdi sırası ile ne yapmam lazım
pasaport,kurs,evlenmek,vize .. blmiyorum

khoLpa$aLı 29.01.2008 18:45:41

ben sana sırasını kısaca belirtiyim ilk olarak resmi nikah ardından kimliğini deiştir ardından git pasaportunu al 2 günde çıkıyor ardından almanca bir kursa git ilk olarak tercihin goethe enstitüsü olsun  sınava 10 günün kala konsolosluktan vize randevusu al
a1 sertifikanı aldıktan sonra randevu tarihin gelince git başvurunu yap bu kadar başarılar kolay gelsin.

baL 29.01.2008 19:01:22

cok tesekkur ederim gercekten yardımcı oluyosunuz sık sık sorularım olucak yardımlarınızın devamını dliyorum

peki ben anadolu yakası//beykoz ilcesinde oturuyorum bu goethe enstitüsü adres olarak nerede internette bulamadım

khoLpa$aLı 29.01.2008 19:38:07

Goethe Enstitüsü Galatasaray Lisesi karşısı Taksim Beyoğlunda.

31.01.2008 20:55:37

Sınav sonucu başarısız olduğunda konsolosluk için alınan randevu yanıyormu yoksa o gün gidilip sertifikamı sonra getireceğim diye söz alınıyormu? Kapıdan geri çevirilme oluyormu sertifikasız gelenler olduğunda?

khoLpa$aLı 31.01.2008 23:07:22

sertifikasız hiç bir şey olmuyor.

31.01.2008 23:34:59

Ozaman hiç konsolosluğa gitmeye gerek yok sertifika yoksa.

reyhangul 31.01.2008 23:37:01

setıfka yoksa bılgılerınız alınıyor sertıfka ıcın sıze  bır zaman verılıyor 3 ay 6 ay gıbı zamanını bılmıyorum attım yanı.ben yenı basvuru yaptım sertıfkası olmayanlarla tanıstım onların sırası benden ondeydı ve memur bılgılerını bılgısayara gırdım ama ıslemınızı baslatmıyorum su tarıhe kadar sertıfkayı getırın dedı.kapıdan donmuyorsunuz ama bıseyde olmuyor sonuc olarak.sertıfkadan sonra ıslemler baslıyor.

31.01.2008 23:53:03

Öyleyse vizeye sertifikasız başvurmak ancak memurun yarım saatlik bilgileri bilgisayara girmesinden başka bir getiri sağlamıyor?

reyhangul 31.01.2008 23:59:24

evet

01.02.2008 00:08:36

EyvAllah, teşekkür ederiz..

10.03.2009 12:26:32

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]