Acıvatan
11.04.2008 17:12:05
Slm arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum, eşim Almanyada yaklaşık 7 aydır Tr'de evlilik yaptım. A1 sertifikamıda aldım,konsolosluk görüşmesinide yapıp evraklarımı teslim ettim.şimdi sizden sormak istedigim konu benim gibi boşanıpta tekrar evlenenlerin vize işlemleri nasıl gercekleşdi bazı zorluklar çıkarıldımı,ayrıca eşinizin akraba olması nasıl etkiliyor vizeyi,başınızdan gecenleri burda bizimle paylaşırsanız cok sevinecem,henuz 4 gün oldu muracaat edili beklemek insanı çok sitrese sokuyor helede bizim durumda olanları....
Alıntı yapılan: Acıvatan - Nisan 11, 2008, 05:12:05 ÖS
Slm arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum, eşim Almanyada yaklaşık 7 aydır Tr'de evlilik yaptım. A1 sertifikamıda aldım,konsolosluk görüşmesinide yapıp evraklarımı teslim ettim.şimdi sizden sormak istedigim konu benim gibi boşanıpta tekrar evlenenlerin vize işlemleri nasıl gercekleşdi bazı zorluklar çıkarıldımı,ayrıca eşinizin akraba olması nasıl etkiliyor vizeyi,başınızdan gecenleri burda bizimle paylaşırsanız cok sevinecem,henuz 4 gün oldu muracaat edili beklemek insanı çok sitrese sokuyor helede bizim durumda olanları....
merhba arkadaşım. eğerki senin ve eşinin ilk evliliğiyse ve evrakların tekrar sana red olarak dönmezse en geç 3 hafta içerisinde almanyaya uşaıo. ve eşindende birtakım belgeler istenio .eşinde onları tamaladıktan sonra yabancılar polisi evraklarını türkiyeye gönderiyorlar. ve sonra 10 gün kadar orda beklio. yani bildiğim kadarıyla öle. çünkü genellikle bu şekile işlenio evraklar. benim evraklar sağsalim bugün ulaştı almanyaya ama yabancılar polii nezamn tekrar TR ye yollarlar bilmiyorum
ve 2. evliliği olanlara çok fazla soru soruluo konsoloslukta en ince detayına kadar. mesela bizler 20 dakika mülakatta kalıyorsak, 2. evliliği olanlar 1 SAAT hatta daha fazla kalıyorlar. düşün artık yani? inşAllah zorluk çıkarmazlar ama brnim gördüğüm bunlar arkadaşım....
Acıvatan
11.04.2008 20:42:35
Slm duygu_0354_duygu cevabın için tsk ederim benim ikinci evliligim ve esim akrabam ama bana cok soru sormadı normal sorular yani,ama dedigin gibi bazılarını cok terletiyorlar sanıyorum sahte evlilik olayına cok dikkat ediyorlar,bazı sorularda sasırtmaca var eger onlara tutarsız yanıt verildimi ozaman uzatıyorlar soruları,bana pek soru sormadı ben direk söyledim esim akrabam diye,birkac soru sordu okadar,evraklarımı aldı parasını ödedim evrakların asılarını bana iade etti ve gidebilirsiniz evraklarınızı almanyay gönderecegiz dedi,birde sorulan sorulara dogru cevap verdigimize dair bir evrak imzalattılar.insAllah bir sorunla karsılasmayız da bu sitres biter.
Alıntı yapılan: Acıvatan - Nisan 11, 2008, 08:42:35 ÖS
Slm duygu_0354_duygu cevabın için tsk ederim benim ikinci evliligim ve esim akrabam ama bana cok soru sormadı normal sorular yani,ama dedigin gibi bazılarını cok terletiyorlar sanıyorum sahte evlilik olayına cok dikkat ediyorlar,bazı sorularda sasırtmaca var eger onlara tutarsız yanıt verildimi ozaman uzatıyorlar soruları,bana pek soru sormadı ben direk söyledim esim akrabam diye,birkac soru sordu okadar,evraklarımı aldı parasını ödedim evrakların asılarını bana iade etti ve gidebilirsiniz evraklarınızı Almanyay gönderecegiz dedi,birde sorulan sorulara dogru cevap verdigimize dair bir evrak imzalattılar.insAllah bir sorunla karsılasmayız da bu sitres biter.
iyi şansın varmış arkadaşım. benden birönceki bayan yaklışık 1bucuk saat beklemişti. inşAllah herşey bu kadar kolay geçer hepimiz için
limonn
12.04.2008 09:51:55
Alıntı yapılan: Acıvatan - Nisan 11, 2008, 08:42:35 ÖS
Slm duygu_0354_duygu cevabın için tsk ederim benim ikinci evliligim ve esim akrabam ama bana cok soru sormadı normal sorular yani,ama dedigin gibi bazılarını cok terletiyorlar sanıyorum sahte evlilik olayına cok dikkat ediyorlar,bazı sorularda sasırtmaca var eger onlara tutarsız yanıt verildimi ozaman uzatıyorlar soruları,bana pek soru sormadı ben direk söyledim esim akrabam diye,birkac soru sordu okadar,evraklarımı aldı parasını ödedim evrakların asılarını bana iade etti ve gidebilirsiniz evraklarınızı Almanyay gönderecegiz dedi,birde sorulan sorulara dogru cevap verdigimize dair bir evrak imzalattılar.insAllah bir sorunla karsılasmayız da bu sitres biter.
sertifikanı verdilermi peki
Acıvatan
12.04.2008 23:24:46
Slm evet sertifikanın aslini bana iade ettiler para makbuzuyla birlikte.
limonn
13.04.2008 11:48:00
orjınalle beraber 2 adet kopi istenmişti onlarıda geri verdiler bana makbuz yoktu sadece dosya no yazan küçük bir kağıt parçası belkide kabul olmadı baş vuru bilemiyorum.
Acıvatan
14.04.2008 00:06:31
Slm limonn peki arkadaşım senden hangi evrakları aldılar sertifikanın aslini ve fotokopisini geri
verdiler,pasaportunu da vermediler insAllah sana geri,birde sen hangi konsolosluga muracaat ettin verilen kagitlarin boyutlari belki degisik olabilir,sorun degil,ben ankaradan muracaat ettim ,işlemler bitince 30 avro öduyorsun ve sertifikanın asli ve paranın alındıgına dair bir a4 büyüklügünde kagit veriyorlar orada 30 avro alındıgını ve muracaat nuranın ne oldugunu yazıyor birde barkod var baska bişey yok bos bir kagit yani.heryerin kendine göre bir uygulaması var karamsarliga kapılmana gerek yok sana söylenen söz önemli ok senin evraklarını almanyaya gönderiyoruz falan dediyse işlemin bitmişdir. eşin oradan takip etsin evraklarının gidip gitmedigini çunku senin evraklarının hepsini aynı gun faxlıyorlar yabancılar polisine eşin ögrene bilir gidip gitmedigini.Umarım yardımcı olmusumdur.
limonn
14.04.2008 07:58:53
slm acıvatan.pasaportta verdiler geri

ücret ödedim ve dosya numaram yazan bir küçük kağıt parçası zımbalandı pasaporta.bununla takip edeceksiniz dendi sadece birkaç gün oldu söylediğin gibi ordan sordirim ben
haticeyildiz
14.04.2008 10:24:47
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 11, 2008, 08:28:37 ÖS
2. evliliği olanlara çok fazla soru soruluo konsoloslukta en ince detayına kadar. mesela bizler 20 dakika mülakatta kalıyorsak, 2. evliliği olanlar 1 SAAT hatta daha fazla kalıyorlar. düşün artık yani? inşAllah zorluk çıkarmazlar ama brnim gördüğüm bunlar arkadaşım....
merhaba
nişanlımın benimle ikinci evliliği olacak, vize işlemleri baya zor olacak galiba

burdan paylaşacağım inşAllah sizlerle.
benim durumumda olup vize işlemlerini tamamlamış arkadaşlar bizlerle bilgilerini paylaşırlarsa çok güzel olur..
Acıvatan
17.04.2008 11:40:16
ikinci evlilik olupta sorunsuz vize alan arkadaşımız yokmu aramızda buraya yazarlarsa bizlere çok yardımcı olacaklar.
Vizesini alan veya işlemleri devam edenler lütfen bilgilendirin bizleri.
tecrübeli
21.04.2008 20:42:06
slm arkadaşlar benim ve eşiminde ikinci evliliği.ben başvurumu yaptım.hatta a1 testi sınavınada girmamiştim.ama biraz almancam vardı.başvurudan bir hafta sonra yabancılar polisine sordurdum fotokopileri ulaşmış ellerine.asılları geldiğinde eşime randevu için çağıracaklar galiba.aslında yeterince tecrübem var.çünkü daha önce almanyada kaldım.burayı fazla takip edemiyorum.ama isteyen arkadaş olursa msn den görüş paylaşabiliriz.eğer msn isteyen olursa buraya not düşsün.herkese bol şanslar.
Acıvatan
22.04.2008 02:30:39
Slm arkadaslar benim evraklar bugun yabancılar polisine ulasmıs,esim aramıs ögrenmiş,birkac gune kadar size mektup göndercegiz demişler.İnsAllah hiçbir aksilik çıkmadan alacagım vizemi.Zaten yabancılar polisi onay verdimi vize çıktı sayılır...
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.