Delall
15.04.2008 15:41:27
Arkadaşlar merhaba, eşim 21.2. tarihinde ankaradan aile birleşimine başvurdu ve 18.4. tarihinde beni almanyadaki yabancılar dairesinden eşimi konsolosluktan sorgulamaya çağırdılar.
Peki bu tecrübeyi yaşayan arkadaşlardan öğrenmek istediğim şu, sorgulama sonrası ne kadar zamanda çıkıyor vize?
Prosedürü bilen var mı?
kumsalnaz
15.04.2008 21:05:22
Merhaba,esinize ve size ayni anda ayni sorulari soruyorlar.Mesela evlilik yüzügünüz var mi,nerden aldiniz filan gibi 20-30 adet soru.Belki sizede biz Almanya Disislerinden haber bekleyecegiz diyebilirler.Fakat bu nicin gerekiyor bilmiyorum.Sadece Almanyada esinizin bulundugu yabancilar daireside Disislerinden gelecek cevapla tekrar Alman konsolosluguna Okey verip vermediklerini bildiriyorlar.Bu ne kadar sürüyor henüz bilmiyorum.Bir arkadas bir haftadir bekliyor.
Delall
15.04.2008 21:41:04
Sanirim yine en az bir ay sürecektir, tesekkürler kumsalnaz..
Acıvatan
02.05.2008 11:05:10
Slm delall senin sonuç ne oldu bir haber varmı vizenden?
Delall
02.05.2008 18:05:54
Evet, bizim sorgulama cok iyi gecti, esimle ikimizinde verdigi yanitlar ayniydi. ve gectigimiz carsamba yabancilar dairesi esimin vizesine onay verdi, ankaraya fax yolladi. Yani haftaya vize gelir diye umut ediyoruz....o kadar uzun bir bekleyisti ki vizeyi elimize almadan sevinemiyoruz bile...yaklasik üc ayi buldu basvuru yapali.
Acıvatan
02.05.2008 20:34:28
Slm delall sana bir sorum var benim pasaportu postaya vermişler bu aksam acaba bukadar yakın bir zamanda mektup olabilirmi ups posetinin içinde sana nasıl geldi mektup postaylamı ups ilemi birde nekadar zamanda geldi bilgi verirsen sevinirim
Delall
02.05.2008 20:44:16
Slm acivatan. sanirim yanlis anlasildim, esim pasaportu henüz almadi. Ben almanyadayim ve yabancilar dairesinden bugün mektup geldi vizenin onaylandigina dair ve ankaraya fax cektiklerine dair. Sanirim vize ancak haftaya gelir. Ankara konsoloslugu ups araciligiyla gönderiyor, izmir barkod numarasiyla sitede yayinliyor, gidip kendin aliyorsun, istanbul nasil yapiyor bilmiyorum.
Esin yabancilar dairesini arayip sorsun, vizeye onay vermisler mi, ya da Bundesverwaltungsamt diye bir yer var, konsoloslukla yabancilar dairesi arasinda gecen yazismalardan haberdar. Esin orayi arasin bi sorsun, yabancilar dairesi konsolosluga fax göndermis mi diye.
Allah bu yolda olan herkese sabir versin, cok zor, yaklasik üc aylik bekleyisten sonra bugün nihayet pozitif bir haber aldik. InsAllah vize de yakin zamanda gelir de bu kabus böylece biter.
Acıvatan
02.05.2008 20:47:13
Slm Delall sen beni anlamadın benim pasaport ups sitesinde gözukuyor bu aksam vermişler ben ankaradan basvurmusdum eşim salı gunu yabancılar polisine evrakları verdi
3 gun içinde postaya verilmiş
sana görusme mektubu ups ilemi yoksa postaylamı geldi
birde eşinle aynı andamı geldi mektup ve kacgunde sizi davet ettiler görusmek için
Delall
02.05.2008 20:57:38
Pasaport ups sitesinde zaten hep gözükür, ups zarfi aldigin icin ve o zarf halen konsoloslukta bekletildigi icin gözükür ups sitesinde. Fakat hareket gözüküyor mu? yani ups kargo numarasini yazinca kargonun suan nerde olduguna dair bir bildiri var mi?
Pasaportun disinda konsolosluk ups zarfini kullanmiyor, normal postayla gönderiyorlar. Yani ikimizi ayni anda cagirdiklarinda bana burada ona da tr de mektup geldi, ayni anda sorgulanmaya girdik.
Esin evraklari sali günü vermisse bu kadar kisa sürede sonuc alacaginiza pek ihtimal vermiyorum .
Benim esim 21.02.08 tarihinde ankaradan basvurmustu ve iki ay sonra sorgulamaya cagirdilar. Bugün de dedigim gibi onay aldigimizi ögrendik.
Sen daha önce cocuklardan dolayi sorun cikardiklarini yazmissin, bu yüzden bu kadar cabuk sonuclanacagini sanmiyorum, fakat dilerim hersey gönlünüzce olsun.
Acıvatan
02.05.2008 21:01:32
Alıntı yapılan: Delall - Mayıs 02, 2008, 08:57:38 ÖS
Pasaport ups sitesinde zaten hep gözükür, ups zarfi aldigin icin ve o zarf halen konsoloslukta bekletildigi icin gözükür ups sitesinde. Fakat hareket gözüküyor mu? yani ups kargo numarasini yazinca kargonun suan nerde olduguna dair bir bildiri var mi?
Pasaportun disinda konsolosluk ups zarfini kullanmiyor, normal postayla gönderiyorlar. Yani ikimizi ayni anda cagirdiklarinda bana burada ona da tr de mektup geldi, ayni anda sorgulanmaya girdik.
Esin evraklari sali günü vermisse bu kadar kisa sürede sonuc alacaginiza pek ihtimal vermiyorum .
Benim esim 21.02.08 tarihinde ankaradan basvurmustu ve iki ay sonra sorgulamaya cagirdilar. Bugün de dedigim gibi onay aldigimizi ögrendik.
Sen daha önce cocuklardan dolayi sorun cikardiklarini yazmissin, bu yüzden bu kadar cabuk sonuclanacagini sanmiyorum, fakat dilerim hersey gönlünüzce olsun.
Slm ups de hareket gözukuyor saat 6.30 da teslim almıslar pasaportu sanirim vize dir baska bişey olmaz eger mektuplar normal postayla geliyorsa vizedir veya red dir yarın elime gecince görecegiz Allahtan hayırlısı.
Delall
02.05.2008 21:04:02
Anlasildi, o halde mutlaka pasaporttur. InsAllah vizedir arkadasim, dedigin gibi Allah hayirlisini versin. Eger bu kadar kisa sürede isleme koymuslarsa ve vizeni alirsan gercekten cok sanslisiniz.
Neticeyi bildirirsen sevinirim.
canix63
20.10.2008 20:32:44
arkadaşlar mrb ben bi konuda bilgi almak istiyorum sizden aslında bu almanyayla ilgili değilde belçikayla ilgilidir ben 16 yaşındayım babam belçikada benim için başvurdu ve o gün dedi sizin vize kağıdı gelmiş ankaraya kağıt gelmiş dedi öyle bişey varmıdır varsa geniş bilgi verirseniz memnun olurum...
Limansiz
23.10.2008 20:21:27
Merhaba Arkadaşlar .. Eşim Ve banada Aynı anda randevü verdiler.. Nasil Olacagını bilmiyorum eger aynı anda Randevü alan varsa Lütfen yardim edermisiniz. Ne Soruyorlar ve nasil bir görüşme yaptiriyorlar telefoblamı yoksa başka bi şekildemi Lütfen acil yardim edermisiniz
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.