Kasus 04.07.2008 20:12:14

(LALEZAR) 04.07.2008 20:56:13
Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 04, 2008, 08:12:14 ÖS
Sagol esma41 hep senin gibi bir kardesim olsun istemistim, benim kardesim cok gicik.
Bana abla diyebilirsin tabi. Cok memnun olurum.
Konuyu katletmemek icin:
Herkes her yerde yasayabilir, belki bundan memnundur ya da degildir ama yasamak zorundadir.
Sikayet bir ise yaramaz, yerimizde sayariz. Hayatimizi en güzel sekilde yasamamiz icin onu kabul etmemiz lazim, etmiyorsak degistirmemiz lazim.
Kasus 04.07.2008 21:02:48
05.07.2008 01:06:24
Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 04, 2008, 05:08:40 ÖSMalesef ben bu söylediklerine uymuyorum.Konuda diger tartismaya giren arkadaslarida taniyorum,tanimadigimida az cok tahmin ediyorum.Onlarda senin bu anlattigin kriterlere malesef uymuyorlar.Kime söyledin bunlari bir anlasam..
Arkadaslar,
tartismaya uzun zamandir uzak kaldim.Hem tartisma ortami yarat hemde ortadan tüyKimileri diyor Almanyadan memnunum,rahatim falan... ee ne guzel devlet senin karnini doyuruyor zaten o yuzden ne okul bitirmek istiyorsunuz ne calismak istiyorsunuz ne de hayat universitesinin "H" sini biliyorsunuz.Trükiyeye donmek bu insanlar icin yurek ister.Zaten oyle paldir kuldur memleketinede donemessin zaten orda "alamanci" damgamizda var.
Ben her gece dua ediyorum Almanya ekonomisi daha beter olsunda burdan gidelim diye.Inanin bu ulkeyi hic sevmedim!!
Kendinizide kandirmayalim hayat burda daha zor!
Sanirim yanlis ortamda söyledin bu sözleri..
05.07.2008 01:07:55
Kasus ve esma41 koligeelerr.Sizi ''itiraf bölümü'' ne davet ediyorum.Hadi artik itiraf edin. 
meltem80 05.07.2008 01:23:39
05.07.2008 01:34:03
Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 05, 2008, 01:23:39 ÖÖBurda biz genelde cooook acik sözlüyüzdür..
Ben bunlari bu sitede olan kisilere karsi yazmadim bizzat Almanya da yasayan kisilere demek istemistim ve lafimi farkli yerlere getirmeyelim lütfen.Herkese haddini biliyor bunuda bilin.Amacim terbiyesizlik etmek degildi.Acik sozlülügüm belki bazilarinin canini yakmis olabilir ama fikirlerimden vazgecememde...Insanlarin fikirlerini soyleme ozgurlugu vardir ve elestirelerede acik olmaniz gerekir diye dusunuyorum.
Bu siteye yeni kayit oldum sayilir ve bu yüzden burdaki arkadaslari tanimiyorum fakat dedigim gibi kisiye degil sozlerim burdaki vurgum Avrupaliyim diyen insanlaradir.Mutluyumki konuyu ben actim ve tartisma ve konuyu cözme ortami yarattim.Bu tip konulari tartisacagizki cözelim ve sorunlarimizi anlayalim degil mi?
Sen rahat ol.En az senin kadar severiz aciksözlülügü.Canimiz yanmaz bilakis hosumuza gider..Biz diye konusuyorum.Cünkü taniyorum arkadaslari.meltem80 05.07.2008 01:45:15
meltem80 05.07.2008 02:30:53
unutmayalimki Almanya 20 sene onceki parlak bir ülke degil...
05.07.2008 02:37:05
Alıntı yapılan: meltem80 - Temmuz 05, 2008, 02:30:53 ÖÖEvet Arbeitsamt'i cok duydum ama tanismak nasip olmadi.Sanirim tanismadan da Türkiye'ye dönecegim.Türkiye'de gururla anlatirim.Almanya'da su kadar yil calistim ve enayi gibi issizlik maasi yada herhangi bir yarim hic almadim..
Burdaki sosyal haklar iyi güzel ama artik yavas yavas kesiyorlar diye duyuyorum.Issizlik parasi veriyorlar ama artik belli bir süre eger "Arbeitsam"in verdigi isi begenmeyip gitmessen parayida kesiyorlar.Duyduguma göre yol Amerika sistemiymis yani tam Kapitalzm.O zaman bir dusunmek gerekmiyor mu?
sonra burda yasiyorum,memnunum diyen insanlari gormem gerekecekunutmayalimki Almanya 20 sene onceki parlak bir ülke degil...
meltem80 05.07.2008 02:42:42
o zaman yenizellandaya haydi!! mehmetemir21 06.07.2008 22:08:11
fmk 06.07.2008 22:50:17
esma 41 06.07.2008 23:28:47
Alıntı yapılan: fmk - Temmuz 06, 2008, 10:50:17 ÖS
mehmetetemir21 arkadasim sen hevesini kirdirma, Almanya burda bazi insanlar tarafindan tarif edildigi gibi kötü degil. Evet sokaklari Türkiyede oldugu gibi her daim "civil civil" degil, cünkü hayat daha düzenli yasaniyor. Evet alman hükümetti sosyal yardimlari kisiyor ah vah ediliyor ama aslinda hic de öyle degil. Almanyada hayat standarti cok yüksek oldu icin az bi kisitlamada Almanyanin isi bitti deniliyor. Evet almanlarda yakiniyor alman ekonomisi kötüye gidiyor diye ama bu ah vahl ar da yüksek bir standart da. Niyetim Almanyayi övmek degil isterim ki sevdigim vatanim Türkiyemde bir gün bu Almanyanin standartina sahip olur. Almanyanin suanki "kötü" hali Türkiyenin iyi halinden daha iyi inanin bunu. Türkiyeden gelecek olan arkadaslar ilk zamanda zorluk cekebilirsiniz is yeri deistirme zorunda kalirsiniz belki ama sonra salam bir ise girdikten sonra sizde göreceksiniz hersey daha farkli olacaktir. Bende Almanya icin bayilmiyorum doga olarak karsilastircak olursak tabiki de Türkiye, Türkiyemiz cennet dört mevsimi ayni anda yasayabilecemiz bir ülke ama gercekci olalim. Bi karsilastirin Türkiyedeki dokturlarin insana yaptigi muamelye birde Almanyada ki dokturlarin insana davranis seklini mesela bu saglik konusunda malesef Türkiyemiz ekside. Türkiyede paran varsa gidersin özel hastaneye ama normal sigorta hastaneleri gercekci olalim icler acisi degil mi? Yada bankalarda ki kuyruklar,gidersin bir devlet kurulusuna bir isini hal etmek istersen memur suratnina bile bakmaz konusmaya erinir insan soru sormaya korkar... Bu yüksek hayat standardina alistiktan sonra insan istiyor ki benim vatanimdada böyle olsun insanlar saygi olsun insan hayatina saygi olsun yasam düzenli olsun askari ücret almak icin insanlarimiz günde 10 saat calistirilmasin keske bizim vatanimizda halki icin standardini yükselsinde bizde elin memleketinde yasamak calismak zorunda kalmasak vatanimizda calissak. Ne yazikki Türkiyemiz özellestirme adina satiliyor hersey yapancilarin eline geciyor. Keske Türkiyemiz de üretse Almanya gibi sanayi ülkesi olabilse insanlarimiz daha rahat yasayabilse calisip üretebilse. Almanya mi Türkiye mi bunun cevabini herkez kendi icin vermeli...
06.07.2008 23:43:04
Alıntı yapılan: fmk - Temmuz 06, 2008, 10:50:17 ÖSArkadasim yazdiklarina harfi harfine katiliyorum..
mehmetetemir21 arkadasim sen hevesini kirdirma, Almanya burda bazi insanlar tarafindan tarif edildigi gibi kötü degil. Evet sokaklari Türkiyede oldugu gibi her daim "civil civil" degil, cünkü hayat daha düzenli yasaniyor. Evet alman hükümetti sosyal yardimlari kisiyor ah vah ediliyor ama aslinda hic de öyle degil. Almanyada hayat standarti cok yüksek oldu icin az bi kisitlamada Almanyanin isi bitti deniliyor. Evet almanlarda yakiniyor alman ekonomisi kötüye gidiyor diye ama bu ah vahl ar da yüksek bir standart da. Niyetim Almanyayi övmek degil isterim ki sevdigim vatanim Türkiyemde bir gün bu Almanyanin standartina sahip olur. Almanyanin suanki "kötü" hali Türkiyenin iyi halinden daha iyi inanin bunu. Türkiyeden gelecek olan arkadaslar ilk zamanda zorluk cekebilirsiniz is yeri deistirme zorunda kalirsiniz belki ama sonra salam bir ise girdikten sonra sizde göreceksiniz hersey daha farkli olacaktir. Bende Almanya icin bayilmiyorum doga olarak karsilastircak olursak tabiki de Türkiye, Türkiyemiz cennet dört mevsimi ayni anda yasayabilecemiz bir ülke ama gercekci olalim. Bi karsilastirin Türkiyedeki dokturlarin insana yaptigi muamelye birde Almanyada ki dokturlarin insana davranis seklini mesela bu saglik konusunda malesef Türkiyemiz ekside. Türkiyede paran varsa gidersin özel hastaneye ama normal sigorta hastaneleri gercekci olalim icler acisi degil mi? Yada bankalarda ki kuyruklar,gidersin bir devlet kurulusuna bir isini hal etmek istersen memur suratnina bile bakmaz konusmaya erinir insan soru sormaya korkar... Bu yüksek hayat standardina alistiktan sonra insan istiyor ki benim vatanimdada böyle olsun insanlar saygi olsun insan hayatina saygi olsun yasam düzenli olsun askari ücret almak icin insanlarimiz günde 10 saat calistirilmasin keske bizim vatanimizda halki icin standardini yükselsinde bizde elin memleketinde yasamak calismak zorunda kalmasak vatanimizda calissak. Ne yazikki Türkiyemiz özellestirme adina satiliyor hersey yapancilarin eline geciyor. Keske Türkiyemiz de üretse Almanya gibi sanayi ülkesi olabilse insanlarimiz daha rahat yasayabilse calisip üretebilse. Almanya mi Türkiye mi bunun cevabini herkez kendi icin vermeli...
Sadece zorluk cekmeyecegni düsünüyorum..