burcukafadar
04.05.2008 21:03:28
Arkadaşlar, hiç '' ahh ah... nerde kaldı o eski günler''deyip, iç geçirdiğiniz oluyor mu?
valla ne yalan söyliyim benim oluyor.
hani aslında hepimiz genciz, yaş ortalaması birbirine yakın insanlarız, yani çok uzun bir geçmişimiz yok ama yinede ben içimi çekip, eskiden şöyle yapardık, böyle yapardık deyip, küçüklüğümü yadediyorum.
hep büyüklerimizden duyarız/duyardık ''bizim zamanımızda böyleydi, bizim gençliğimizde bu böyle yapılırdı'' diye, aslında bizim küçüklüğümüzde bile hayat çok daha farklı, çok daha doğaldı, bayramların bile tadı bir başkaydı sanki.
örneğin, çocukken kapı önlerinde evcilik oynardık, saklambaç, yakartop gibi oyunlar oynardık. ben artık kapı önünde oyun oynayan çocukların azaldığını düşünüyorum.ne yazıkki onlar bu tatlı duygudan mahrum kalıyorlar. çocukken ağaçlara tırmanır, bahçenin sahibi görmeden hızlı bir şekilde erikleri toplar, sonrada koşa koşa oradan kaçardık. üstümüz başımız toz toprak içinde kalır, eve gittiğimizde annemizden fırçayı yiyip, doğru banyoya koşardık.
leblebi tozundan ağzımız burnumuz toz olurdu, tabi birde çamlıca gazozumuz olmazsa olmazımızdı. birde oyunun tam ortasında acıkıp, annemizden yapmasını istediğimiz yağlı-salçalı ekmeğimiz en lezzetli yemeğimizdi.
şekerci amcamız mahalleye geldiğinde, koşa koşa eve gidip, eski terlikleri annelerden gizli gizli alıp, şekerci amcaya horoz şekerinin karşılığında o eski terlikleri verirdik.
bisikletimizle o kadar çok dolaşacak alanımız vardı ki, bisikletin lastiklerini sürekli tamirci amcaya gösterirdik. tabi bisikletimizin lastiklerine süsler almayı ihmal etmezdik.
yaz aylarında yapılan o sıcacık panayırımızda yediğimiz pamuk şekerlerinin bile tadı, pembe rengi bir başkaydı sanki.
ilkbaharda ailece pikniğe gider, top oynar, ip atlar, hayatımızın en güçlü insanı olan babamız, ağaca kocaman bir salıncak yapar, bizde o salıncakta sallanırken saçlarımız rüzgarda savrulurdu. ve biz çok mutluyduk.
ozaman herşeyin değeri şimdikinden çok daha değerliydi. benim her bebeğim değerliydi benim için, onlarla güzelce oynar, kıyafetlerini yıkar, bebeklerimin saçlarını tarardım. ve hala o bebeklerimi saklarım bir kutuda.
erkeklerinde mahalle arası futbollarını unutmadıklarına eminim. benim abim, arkadaşlarıyla çok çekişmeli maç yapardı, kan ter içinde kalana kadar. sonrada annemden zılgıtı yerdi. ama o zamanların havası bir başkaydı. annelerimizin kızmaları bile.
sizde küçükken yapmayı çok sevdiğiniz, özlediğiniz anılarınızı bu sayfada paylaşırsanız çok sevinirim...
burcukafadar
06.05.2008 00:58:08
ay sparta ya, yaptın yine yapıcanı. kendini övmeden geçemiosun:)
bizim uçurtmamızda çok güzeldi ve mahalledeki enn büyük uçurtmaydı. en çokta kenarlarında rüzgardan uçuşan o süsleri severdim ben
burcukafadar
06.05.2008 01:04:58
benimde aklıma şu geldi şimdi;
bize birgün misafir gelecekti, annem manavdan maydonoz almamı söyledi, bizde kuzenimle gittik. aldık ve dönüşte ellerimizde maydanozlar mikrafon gibi kullanıp ben tansu çiller kuzenimde mesut yılmazın taklidini yapa yapa gelmiştik.sokaktada herkes bizi izliyor.
hey Allahım ya çoculuk işte