lengur 06.07.2008 02:55:50
Alıntı yapılan: (LALEZAR) - Temmuz 05, 2008, 04:37:48 ÖS
...sizinde benim gibi dünyaya geliş amacınız dil öğrenmek değil din öğrenmektir..
...üstelik dinde zorlama yoktur isteyen kılar yada kılmaz bunu hepimiz biliyorz ama elimizden gelenin en iyisini yapıp teşvik etmek üzerimize farzdır..Allahın insanların üzerine yüklemiş olduğu bir farzdır bu..
(LALEZAR) 06.07.2008 13:32:35
06.07.2008 16:58:33
(LALEZAR) 06.07.2008 17:28:47
Alıntı yapılan: gece - Temmuz 06, 2008, 04:58:33 ÖS
Arkadaslar kizmayin ama bence bu mesele fazla uzadi ,gibi herkez kendini bilir. Allah neyi nasip etttiyse o olur ; biz sadece dua edebiliriz demi yanlis anlamalara yer vermeden bence bu konuyu uzatmayalim daha fazla ;
hmmm onun yerine Namazin güzelliginden anlamindan öneminden behsedinde icimiz acilsinya ...
Kusura bakmayin ama kac gündür tartisiliyo okuyorum ve hic bir ilerleme yok olmazda zaten herkesin fikri ayri yasam seklide ayri o zaman dua edelim ve güzelliginden bahsedelim kizmayin ama gercek bu
Kasus 08.07.2008 00:17:30
(LALEZAR) 08.07.2008 02:37:23
Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 08, 2008, 12:17:30 ÖÖ
Lalezar yazdiklarindan dolayi Allah senden razi olsun.
Hayatta en kizdigim seylerden bir tanesi:
Yok kapali ama söyle(kötülük) yapiyor.
Yok namaz kiliyor ama söyle(kötülük) yapiyor.
Namaz kiliyor ama icki iciyor v.s.
Bunlari birakalim lütfen. Eger biri cok dindar gecinmisse bugüne kadar ama bir kiza tecavüz etmisse Allah belasini verir zaten.
Namaz kilmayipda tecavüz edeninkinide verir.
Herkes kendine baksin. Herkes kendini sorgulasin. Benim yaptiklarim dogru mu? Öldügümüzde yanliz basimiza cevap verecegiz, baskasi icin degil. Ne demisler "Her koyun kendi bacagindan asilir!"
Ayrica ne varmis sanki Türklerin/Müslümanlarin bulundugu bir forumda dini konulari konusmakda. (Yeri farkli olabilirdi)
lengur 10.07.2008 23:07:38
kaldım.Ana başlık hakkında ilerleyen günler daha ayrıntılı şeyler yazacağım.
(LALEZAR) 11.07.2008 16:59:31
Alıntı yapılan: lengur - Temmuz 10, 2008, 11:07:38 ÖS
İş dolayısıyla sürekli seyahat halinde olduğumdan bir süre siteye ve forum başlıklarına Fransızkaldım.Ana başlık hakkında ilerleyen günler daha ayrıntılı şeyler yazacağım.
Bu akşam sadece örnek verdiğim 2 şahıs hakkında kısaca yazayım.
Dursun Uyar,şuan kırmızı bültenle aranmıyor.TC'deki hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları nedeniyle cezaevinde bulunuyor.Kırmızı bültenle aranma işi yurtdışındaki suçları ile ilgili.Tahmin edebileceğiniz gibi bu suçların genel adı Dolandırıcılıktır.Peki buna parasını kaptıranların hiç mi suçu yok?Çünkü aylık %10-25 arası kar payını Microsoft bile veremez.Aslında bunun adı Faizdir.Hani dinen haram olan faiz.Bunlara para kaptıranların çok azı memlekette iş alanları açılsın,işsizlik azalsın diye para vermişti,çoğunun gerçek amacı yüksek faizdi.Eee tipik "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma"misali.Nitekim aynı yöntemle para toplayan Kombassan'ın durumu da pek farklı değildir.şöyle google'de bir araştırma yaparsanız mağdurların çığlıklarına kurdukları onlarca sitede rastlayabilirsiniz.
Hüseyin Üzülmez olayında,davada gizlilik kararı verilmediği için hemen her şeyi öğrenebiliyoruz.Öğrendikçe de iyice tiksiniyorum.Hani cennete girmeyi hakeden erkeklere vaad edilen(yaşları ve vücut nitelikleri ayrıntılı yazılı)hurilere bu zat bu dünya'da sahip olmak istemiş.Fakat izlediği yol mağdure ve ailesinin fakirliklerini kullanmak suretiyle olunca iyice nefret uyandırıyor.Size Afganistan'da Taliban sonrası çekilen ve bol ödüllü,gerçek bir olaydan uyarlanan "Osama" adlı filmi seyretmenizi tavsiye ederim.
Diyeceğim o dur ki,her sakallıyı hoca,her hoca'yı cennetlik,ağzından sürekli Din,Allah gibi kavramları düşürmeyen herkesi de "İnsan" kabul etmiyelim.Hele de en kötüsü bu tür dolandırıcıları,sapıkları sırf Dini öğeleri çok kullandıkları için "bizdendir diye hemen masum kabul edip" sahiplenmiyelim.
Wesselamm...
esrahoca 13.07.2008 17:19:14
(LALEZAR) 14.07.2008 10:31:41