ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize Islemiiii cok acil yardim lütfen

Sayfa: [ 1 ]

Selamet 26.06.2008 14:07:07

Arkadaslar sizlere bir sorum olacak, benim esim A1 Sinavini kazanarak sertifikasini aldi. Simdi Nasib ise Önümüzdeki günlerde vizesine basvuracagiz.

Ben Kendim almanya da kaliyorum ve Calisiyorum, Mass gelirim Net olarak 1100 euro su anlik türk vatandasiyim ama alman vatandasligina bas vurdum ve ilk sürecde onaylandi sadece giris belgem fallan daha hazirlanacakmis bu da tabiki en az 3-4 haftda daha sürebilirmis. o yüzden vizeye türk vatandasi olarak basvuracagiz, calisma durumum ise calisma anlasmamam belirli bir sürelik degil süresiz bir sekilde calisma anlasmam var  bu durumda Hanimim vizesinde bir sorun cikarmi ve gelmesi ne kadar sürer.

Bilgisi olan arkadaslar yardimci olsunlar lütfennnn

fmk 26.06.2008 20:03:10

merhaba, sordugun soru beni de cok ilgilendiriyor
arkadasim seninle hemen hemen ayni durumda gibiyis. Bende almanyada kaliyorum ve türk vatandasiyim nisanlim suan sinava hazirlaniyor. Bende nisan 2008 alman vatandasliga basvurdum bir pürüs cikacagini sanmiyorum ama ausländeramt daki bayan islemlerin sonuclanmasi üc ayi daha bulur dedi bugün telefonda, ve sonrada türk vatandasligindan cikma islemi filan da var... bende türk vatandasi olarak türkiyede nikah kiyacagim gelirim yeterli ve oturacak 60m² kira sözlesmem de bulunmakta. Dügüne kadar (Augostos 2009 Allah izin verirse) alman vatandasi olmus olurum herhalde ama diyelim olamadim esime almanyada calisma izni verilecek mi ben türk vatandasi olsam?? hukuk24 sitesinde söyle söylüyor ...          b)Türk/Türk evliliği (§ 29 AufenthG)

- Almanya ya geliş ve süreli oturum hakkı

Almanya da yaşayan Türk vatandaşı ile evlenmek durumunda, diğer Türk vatandaşın Almanya da oturum hakkı kazanması daha değişik maddelere dayanır.

Almanya da yaşayan Türk vatandaşın eşini Almanya ya getirebilmesi için şu şartları yerine getirmesi gerekir:

5 senedir oturma iznine sahip olması veya 'Yerleşim  iznine' sahip olması

Yeterli gelir sahibi (yardımsız geçinebilme gücü) ve yeterli kalma yerinin (ev)  bulunması

Bu şartları yerine getiren eş, eşini aile birleşimi için Almanya ya getirebilir. Kendisinin çalışma izini varsa, eşine de izin verilir...

Benim oturumum unbefristet, bu esimin almanyaya gelince ona da iki calisma hakki veriliyormu. Calisma hakki kazanamak icin iki sene evli kalmak zorunlulugu var diye duymustum bunun dogruluk payi nedir... yardimlarinizi bekliyorum

smc-403 26.06.2008 20:50:00

Alıntı yapılan: Selamet - Haziran 26, 2008, 02:07:07 ÖS
Arkadaslar sizlere bir sorum olacak, benim esim A1 Sinavini kazanarak sertifikasini aldi. Simdi Nasib ise Önümüzdeki günlerde vizesine basvuracagiz.

Ben Kendim Almanya da kaliyorum ve Calisiyorum, Mass gelirim Net olarak 1100 euro su anlik türk vatandasiyim ama alman vatandasligina bas vurdum ve ilk sürecde onaylandi sadece giris belgem fallan daha hazirlanacakmis bu da tabiki en az 3-4 haftda daha sürebilirmis. o yüzden vizeye türk vatandasi olarak basvuracagiz, calisma durumum ise calisma anlasmamam belirli bir sürelik degil süresiz bir sekilde calisma anlasmam var  bu durumda Hanimim vizesinde bir sorun cikarmi ve gelmesi ne kadar sürer.

bence alman vatandaşı olmanı bekleyin

duygu_0354_duygu 26.06.2008 22:35:56

arkadaşlar panik yapmayın şimdiden...
benim eşim doğma büyüme almanyalı ama türk vatandaşı. bakın arkadaşlar eşim türk vatandaşı olmasına rağmen benim vizem 25 günde çıktı. oysa benimle birlikte aynı gün müracat eden arkadaşların hala vizesi gelmedi ve üstelik alman vatandaşı olduğu halde. aradaki farkı görün...
alman vatandaşı olmayı beklemeyin konsolosluk bu seferde vay efendim niye almanvatandaşı oluo yada alman vatandaşı olsun deyip saçma sapan şeylerle oyalayabilir sizleri. ayrıca alman vatandaşı öyle 1 2 ayda olacak şeyde değil, siz almana vat.oluyum diyene kadar valla daha bu almanlar sınavdan hariç daha kaç yasa çıkarır  ::)  :o  ;D
kiraya gelince benim eşim 900net alıyordu ama bi sorun çıkarmadılar.ayrıca öyle olsa bile herhangi birini kefil gösterebiliyorsun iş tamam oluyo.

FMK çalışma izni konusunda ise mesela benim eşim türk vatandaşı ve ben almanyaya gidip oturumumu uzattığımda pasaportuma çalışa izni vardır diye yazmışlar. o konuda sıkıntın olmasın ;)
neyse arkadaşlar yardımcı olmuşumdur umarımm  ;)  :)

Selamet 27.06.2008 13:02:05

ya arkadaslar ebnim alman vatandasligin fallan onaylandi sadece giris belgemi bekliyorum o da 3-4 hafta sonra elime ulasir dediler bana simdi benim kafama takilan konu su, hanimim vizeye basvurdugunda ben tr vatandasi ollarak gözükecem ama eger vize gelmeden alman vatandaslik giris belgem gelirse mecbur türk Paßaportumu o gün götürüp geri vermem gerekiyor ki alman kimligimi versinler bana, benim burda sormak istedigim olay ve soru su o arada ben vatandaslik degisdigim icin islemlerde her hangi bir yavaslama bekleme fallan olurmu diye diyorum beni türk vatandasi ollarak arayip da bulamasalar o yüzden yani adamlarin karsisina süpriz olarak alman vatandasi diye kayit cikmamasi icin :)

fmk 27.06.2008 17:42:56

selamet alman vatandaslik icin onay cikti diyorsun, bu onayini türk konsolosluk araciliyla ankaraya gönderdin mi yani türk vatandasligindan cikarildigin mi bu islemleri gerceklestirdin mi?

fmk 27.06.2008 17:49:54

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Haziran 26, 2008, 10:35:56 ÖS
arkadaşlar panik yapmayın şimdiden...
benim eşim doğma büyüme Almanyalı ama türk vatandaşı. bakın arkadaşlar eşim türk vatandaşı olmasına rağmen benim vizem 25 günde çıktı. oysa benimle birlikte aynı gün müracat eden arkadaşların hala vizesi gelmedi ve üstelik alman vatandaşı olduğu halde. aradaki farkı görün...
alman vatandaşı olmayı beklemeyin konsolosluk bu seferde vay efendim niye almanvatandaşı oluo yada alman vatandaşı olsun deyip saçma sapan şeylerle oyalayabilir sizleri. ayrıca alman vatandaşı öyle 1 2 ayda olacak şeyde değil, siz almana vat.oluyum diyene kadar valla daha bu almanlar sınavdan hariç daha kaç yasa çıkarır  ::)  :o  ;D
kiraya gelince benim eşim 900net alıyordu ama bi sorun çıkarmadılar.ayrıca öyle olsa bile herhangi birini kefil gösterebiliyorsun iş tamam oluyo.

FMK çalışma izni konusunda ise mesela benim eşim türk vatandaşı ve ben Almanyaya gidip oturumumu uzattığımda pasaportuma çalışa izni vardır diye yazmışlar. o konuda sıkıntın olmasın ;)
neyse arkadaşlar yardımcı olmuşumdur umarımm  ;)  :)

tesekkür ederim hem yardimci oldun hemde morel vermis oldun

Selamet 27.06.2008 20:20:29

Alıntı yapılan: fmk - Haziran 27, 2008, 05:42:56 ÖS
selamet alman vatandaslik icin onay cikti diyorsun, bu onayini türk konsolosluk araciliyla ankaraya gönderdin mi yani türk vatandasligindan cikarildigin mi bu islemleri gerceklestirdin mi?

fmk kardes evet ankaraya bildirdim ordan da onay geldi ve o onayi da alman konsolosluguna verdim simdi son kontrolü yapip eger her hangi bir degisiklilik oldumu yani vukatim fallan filan eger bir sey yapmadiysam bana giris belgemi verecekler ve bu isler de 3-4 haftda daha sürecekmis esim ise haftaya basvurusunu yapacak büyük ihtimale basvurudan sonra almanyadan da giris belgem gelir o geldiginde türk konsolosluguna gidip vatandaslikdan tr paßaportumu verip cikdigima dair belgeyi alman konslolosluguna verecem de iste vize islem süresinde bu oldugunda nasil olur yari süre türk vatandas yari süre ise alman vatandasi o yüzden soruyorum :)

fmk 27.06.2008 21:45:38

bence problem olmaz, kafana kailcak bir durum yok. Islerin ras gider insAllah!!!
ankaradan onay gelmesi ne kadar sürdü??

Selamet 28.06.2008 10:54:31

insAllah fmk kardes hebimizin isleri ras gider, bana ankaradan cikma izni 2 bucuk ay gibi bir süre icerisinde geldi

rola 22.12.2008 17:30:09

ark dasım türksen eğer maaş bodronda en az 1500 net olacak ve sızı yetecek kadar ev istıyolar tc vatandası nın eşini getırmesı cok zor bende senın gıbıydım alman oldu sonra basvuru yaptık öle daaha sağlam oluyo 1 ay bekle daha ii olur çünkü red yersen işler dahada zorlaşır

zorro 22.12.2008 19:06:39

kardes bence alman vatandası olmayı bekle benım esım alman vatandası ınan hıc bırse ıstemedıler

duygu_0354_duygu 28.12.2008 03:38:40

benim esim tr vaandasiydi ve ozamanlar 900 aliyordu ayrica evi bile yoktu ve cok rahatliklar 24 günde geldi vizem...

29.12.2008 00:17:45

Alıntı yapılan: Selamet - Haziran 26, 2008, 02:07:07 ÖS

Ben Kendim Almanya da kaliyorum ve Calisiyorum, Mass gelirim Net olarak 1100 euro su anlik türk vatandasiyim ama alman vatandasligina bas vurdum ve ilk sürecde onaylandi sadece giris belgem fallan daha hazirlanacakmis bu da tabiki en az 3-4 haftda daha sürebilirmis. o yüzden vizeye türk vatandasi olarak basvuracagiz, calisma durumum ise calisma anlasmamam belirli bir sürelik degil süresiz bir sekilde calisma anlasmam var  bu durumda Hanimim vizesinde bir sorun cikarmi ve gelmesi ne kadar sürer.

Esiniz Müracaat Etmeden Önce, Siz Yabancilar Ofisine Gidip Durumunuzu Anlatin, Ve Alman Vatandasliginiz Onaylandigi Icin Alman Vatandasi Olarak Islemlerinizin Yapilmasini Isteyin, Size Verilecek Cevaba Göre Basvurunuzu Ayarlayin

MESO 29.12.2008 01:04:07

bencede alamn vatandasi oldukdan sonra basvurmalisin diyorum tabiki bu bizim fikirlerimiz sen kendi bildigin gibi yap  arkadasim benim esimde alman vatandasi  aslen türk tabi:) ve nikahdan sonra basvurduk bi kac soru sordu bana iste nerde tansidiniz ailesini taniomusun nerde oturuyor nasil karar verdin bende cvpladim ve 2hafta icinde onayandi ankarada basvurdum orda ikamet ettigimden tabi  esimin duurmunu flan sordular belge falan istediler ki bu zaten isteniyor ek bisi deil ve aldim 3 sene  suan uzatttim 3 sene daha bakaklim sinavlaerdan sonrada belli olcak kalmam kisaca si
alman vatandasi oldukdan sonra daha iyi olcani saiyorum simdiden basarilar dilerim

Sayfa: [ 1 ]