tecrübeli
19.08.2008 12:09:09
arkadaşlar bu konu başlığında belki durumu dahada toparlarız diye düşündüm.heryeni konu başlığı ayrı ayrı yerlerde ve kimin hangi yrde yorum yaptığı belli olmuyor.takibide zor oluyor.öncelikle vizesine yeni başvuru yapan arkadaşlar şunu iyi bilsinler beni bu insanlar ülkelerine kabul ettiklerinde benim kendime nasıl faydam olur?meslek önemli.çoğu kardeşlerimiz(bayan)başvuru yaparken(ev hanımı)diyorlar.o zaman eşinizin çok iyi bir işi olması gerek.(yada siz bir meslek edinin)sizi değerlendirmeye alırken sizin orada yapabileceklerinizi(katkınızı)hesaplanacağınızı unutmayın.başvuru yapıpta bekleyen arkadaşlar merak edeceksiniz tabiki ama darboğazda etmeyeceksiniz.sabır bu işin en güzel yolu.ama takip etmektende asla vazgeçmeyeceksiniz.vizesine red alan arkadaşlar;korkmayın şartları ve red gerekçelerine göre hareket edin haklı olduğunuzu(şartların vize almaya uygun olduğunu yasal olarak)düşünüyorsanız,red konusunda haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız hemen vakit kaybetmeden yabancılar makamına avukat nezdinde itirazda bulunup yanlışlık varsa düzelttirin.şayet gerçekten haklı sebeplerden dolayı(eşi çalışmıyor olabilir veya gerçekten maaşı yetersizdir vs)bu kezde eksiklikleri tamamlayıp tekrar başvurun.şunu unutmayınki birçok insanlar 3-4 vize başvurularında vize alabildikleri gibi kimileride hiç sorun olmadan bir ay gibi kısa bir sürede alabiliyorlar.parola şu durmak yok yola devam.eğer herşeyiniz gerçekse zaten ümidinizi herzaman koruyacak ve savaşacaksınız.vizesini almış olan arkadaşlarda öncelikle hayırlı olsun almanyada beklemenize gerek yok 3 ay dolsun diye hemn adres bildirimini yaparken oturumunuzuda alın.bunun için herhangi bir kağıda ihtiyacınız yok.yapmış olduğunuz adrses bildirim kağıdı ile gitsenizde olur.ama mutlaka ilk oturumda eşiniz yanınızda olsun.ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun.
tecrübeli
19.08.2008 12:26:42
arzu kardeşim benim pasaportumun süresinin dolmasına bir yıldan az uzun bir süre vardı.onun için en fazla verebilecekleri bir yıldı onu verdiler.yani bir yıl.ayrıca ben yanlız gittim adres bildirimine ve uzatmaya ama uzatmada memur dediki ilk oturumda eşininde imzası gerekli biz birlikte oturuyoruz diye dedi.ilk oturumda kağıt olayı zaten saçma(3 ay geçmamişse aradan)çünkü oturum verecekleri zaman zaten senin dosyanı açıyorlar ve orada eşinden senin müracatın esnasında istedikleri çalışma kağıtları orada.gerek yok yani çalışma kağıtlarına.bende onların yanından tl açtım eşime ve onlar hazırladılar vizeyi ve 10 dk snra eşim geldi birlikte imzalayıp çıktık.tabi tc vatandaşı iseniz(eşiniz)50 euro para ile gidin.birde havaalanında 15 ytl giriş parası yatırılıyor.polis kontrolüne girmeden önce yaptırmalısın.
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.