tecrübeli 15.09.2008 16:17:40
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 02:39:30 ÖSbakın arkadaşlar KEFİL NE DEMEK;bu şahısların almanyada bakımlarını ev kiralarını yiyecek içecek paralarını bunlar karşılayamazsa ben karşılarım anlamı mı taşıyor eee eğer böyle ise bu almanyadaki vatandaş geçimini nereden sağlıyor devlet yardımı alıyorsa nerede kefilin kefilliği?yani demem o ki işi baştan sıkı tutacaksın ve mantıklı hareket edeceksinki sonucu olumsuza yakın olmasın.kefil olunabilmeninde şartları var.mesela vatandaş ausbildung yapar veya okur yani gelecekte iş bulma olasılığı yüksektir ve şartlar o an için değil sonrasında çalışmaya elverişlidir ve bu gibi durumlarda kefillik işe yarar.AMA adam almanyada ve belirli bir yaşa gelmiş hala iş bulamamış yani önü kapalı ve devletten yardım alıyor buna kefili ne yapsınlar.yani kefillik olayı o kadar sıradan bir olay değil.şartları kefil göstermesine uyuyorsa faydası olur başka türlü faydası olmaz.adam ailesi ile kalır babasının evi vardır(ayrı ev şartya)almanyadakinin maaşı yatersizdir.ebeveyni derki ben bunlardan kira almayacağım.işte kefillik bu durumlarda geçerli.yoksa devletten geçinen adamın kefili zaten devlet.başka birini ne etsinler.lütfen atacağınız adımlarda onlar adına düşünün siz olsaydınız ne yapardınız onların yerinde.doğru sonuca buradan ulaşırsınız.bol şanslar.
arkadasim bu problem degil. esin birbaskasini kefil gösterebiliyor
duygu_0354_duygu 15.09.2008 22:25:38
lebensraum 16.09.2008 01:51:34
tecrübeli 16.09.2008 01:57:14
lebensraum 16.09.2008 02:05:55
tecrübeli 16.09.2008 02:15:27
Alıntı yapılan: lebensraum - Eylül 16, 2008, 02:05:55 ÖÖarkadaşım ne diye turist vizesi?belki senin niyetin nezih olabilir ama derlerya sinekte küçük ama mide bulandırır.kesinlikle turist vizesi için tavsiiye etmem eşin almanyada ise..eğer red alırsan aile birleşimi vizesinde olumsuz etkisi olur(ama vizeni öyle yada böyle alırsın)bence al sertifikanı ve aile birleşim vizesine başvur.özel izinlede üni bitirirsin yada 6 ayda giriş çıkışlada bitirirsin.çünkü devlete muhtaç olmadıktan sonra hürsün sonuçta.eğer devlete muhtaçsan(geçimini devlet sağlıyorsa)onların kontrolü altındasın.
tesekkür ederim öncelikle tecrübeli!
yalnız bilmeni isterimki Almanya bana ürkütücü geldiği ve bu forumdaki arkadaşların bir çoğunun vize problemleri olduğu için daha pasaportumu almaya dahi isteğim gelmiyor.
yeni yasalarla birlikte almanca A1 sertifikasını almamız da gerekiyormuş. duyumlarımdan izahla 2009 yılı itibariyle bir yumuşama olacağından bahsediyorlar. bense ne kadar erken başvurursam okadar rahat ederim diye düşünüyorum. yardımına yine ihtiyacım var;
ben eğitim fakültesi 4 sınıf öğrencisiyim
eşim alman vatandaşı.. çalışıyor!
tekrarlıyorum acaba turist vizesi bu kış için büyük sorun olurmu benim için..ve red yersem bana oluşacak dezavantajlar. bilmiyorum nasıl davrnmam gerek.
biraz uzun oldu ama kafam karışık affına sığınarak tekrardan sorular sordum. tecrübelerine dayanaraktan!
lebensraum 16.09.2008 02:27:27
duygu_0354_duygu 16.09.2008 13:29:13
Alıntı yapılan: lebensraum - Eylül 16, 2008, 02:05:55 ÖÖmrb arkadsim bence sakin turist vizesine basvurma cunku ilerde aile birlesimi icin basvurdugunda sana problem yaratabilirler. ayrica sana turist vizesini de vereceklerini sanmiyorum cunku artik kolay kolay vermiyorlar haa verseler bile seninn esin almanyada oldugu icin sanmiyorum zaten vermezler.cunku esiyle birlikte almanyada aile birlesimi kurmak amaciyla bizden turistlik vizesi aliyor gibisinden düsünürler ki zaten dedigim gibi genclere özellikle baya problemler cikartiyorlar turist vizesi bahanesiyle aile birlesimi kuruluyor diyeee.....
tesekkür ederim öncelikle tecrübeli!
yalnız bilmeni isterimki Almanya bana ürkütücü geldiği ve bu forumdaki arkadaşların bir çoğunun vize problemleri olduğu için daha pasaportumu almaya dahi isteğim gelmiyor.
yeni yasalarla birlikte almanca A1 sertifikasını almamız da gerekiyormuş. duyumlarımdan izahla 2009 yılı itibariyle bir yumuşama olacağından bahsediyorlar. bense ne kadar erken başvurursam okadar rahat ederim diye düşünüyorum. yardımına yine ihtiyacım var;
ben eğitim fakültesi 4 sınıf öğrencisiyim
eşim alman vatandaşı.. çalışıyor!
tekrarlıyorum acaba turist vizesi bu kış için büyük sorun olurmu benim için..ve red yersem bana oluşacak dezavantajlar. bilmiyorum nasıl davrnmam gerek.
biraz uzun oldu ama kafam karışık affına sığınarak tekrardan sorular sordum. tecrübelerine dayanaraktan!
duygu_0354_duygu 16.09.2008 13:32:32
Alıntı yapılan: tecrübeli - Eylül 16, 2008, 02:15:27 ÖÖtecrubeli arkadasim senin bir bilgin varmi bu nufus kayit örneklerinden vize basvurusu icin....
arkadaşım ne diye turist vizesi?belki senin niyetin nezih olabilir ama derlerya sinekte küçük ama mide bulandırır.kesinlikle turist vizesi için tavsiiye etmem eşin Almanyada ise..eğer red alırsan aile birleşimi vizesinde olumsuz etkisi olur(ama vizeni öyle yada böyle alırsın)bence al sertifikanı ve aile birleşim vizesine başvur.özel izinlede üni bitirirsin yada 6 ayda giriş çıkışlada bitirirsin.çünkü devlete muhtaç olmadıktan sonra hürsün sonuçta.eğer devlete muhtaçsan(geçimini devlet sağlıyorsa)onların kontrolü altındasın.
lebensraum 16.09.2008 23:44:57
16.09.2008 23:47:47
lebensraum 16.09.2008 23:50:30
16.09.2008 23:55:04
duygu_0354_duygu 17.09.2008 00:05:16
Alıntı yapılan: lebensraum - Eylül 16, 2008, 11:44:57 ÖSarkadasim bence 2009 u bekleme... gecenlerde burda bi haber okudum 300 diye belirledikleri kelime haznesini 650 ye cikaracaklarmis. ve hatta demislerki biz nasil farkinda olmadik 300 kelime cok az gibisinden diye...
herkeze öncelikle hayırlı geceler!
birkaç bilgili arkadaşın, değerli bilgilerine ihtiyacım olacak.
cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim!
arkadaşlar. aile birleşimi için başvurmaya karar verdim. evet kendimi riske atmak istemedim turist vizesi almanın bir anlamı yok.
acaba 2008 tarihli başvurmam mı bana daha fazla avantaj getirir. yoksa 2009 u bekleyim yeni senede oluşabilecek avantajlarmı bekleyip başvurumu yapayım?
tekrardan teşekkür ederim!
dargin 17.09.2008 22:16:21