hoyrat- delikanlı 18.09.2008 12:07:38
( ikinci bir sorum da.. ben almanyaya dil ögrenmeye gitmeyi düsünüyorum , dil kursunda iken orda evlensek onun is bulma calısma durumu olmadigi halde ve benim sadece dil kursu icin geldigim halinde nikah yapsak almanyada kalabilirmiyim
hoyrat- delikanlı 19.09.2008 16:02:57
tecrübeli 19.09.2008 18:37:07
Alıntı yapılan: hoyrat- delikanlı - Eylül 18, 2008, 12:07:38 ÖSARKADAşIM;sen arabayı neden rampaya sardırmaya çalışıyorsun düz yol varken.ne güzel evleneceğin kişi var.gelsin türkiyeye düğün dernek yapın evlenin.sonrada gerekenler ne ise onu yapın aile birleşimi için başvurun(öğrenci olup ileride bir işte çalışabilecek türde olanlara bazı kolaylıklar tanınabiliyor.(mesela ailesi veya yakınlarından birinin kefilliği kabul edilebiliyor)KALDIKİ sen normal turist veya öğrenci vizesi ile gidip evlenmiş olsan yine sana diyecekler ki git tüürkiyeye aile birleşimi vizesi ile gel.yani öğrenci vizen var iken onu aile birleşimi vizesine yada turist isen turist vizesini aile birleşimi vizesine dönüştüremezsin..şÖYLE bir ihtimalde var olası ilk vizende(evlenmeden yapmak istediğin)red alırsan sonrada evlenip tekrar başvuru yaparsan bu olumsuz yansır..eşin eğer okuyorsa muhtemelen yaşına göre okulu bitme safhasındadır zaten okuluda bitirince iş bulur ve zorluk çekmezsiniz.TERCİHler kendinize aittiryaptığım yorumlarda bili eksikliğide olabilir bu nedenle daha geniş çaplı araştırma yaptırmanızı öneririm.bunun en iyi yoluda muhtemel eş adayının yabancılar makamına giderek direkt bilgi almasıdır.ALLAH kolaylık versin
merhaba,öncelikle siteniz harika, emegi gecen tüm arkadaslara tesekkur ederim
ben Almanyada yasayan halamın kizi ile evlenecegim.ama kiz hala okuyor 19 yasinda,aile birlesimiyle Almanyaya gidebilmek icin esimin bir iste calisip istenen miktarda para almasi okulu bitmeden imkansiz. ama biz okulu bitmeden yakin zamanda evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumda nasil olacak( ikinci bir sorum da.. ben Almanyaya dil ögrenmeye gitmeyi düsünüyorum , dil kursunda iken orda evlensek onun is bulma calısma durumu olmadigi halde ve benim sadece dil kursu icin geldigim halinde nikah yapsak Almanyada kalabilirmiyim
master yolu ile gitmeyi düsünüyordum ama iyi derecede dil istiyorlar
ben üni mezunuyum ve suan vekil ögretmenlik yapiyorum. bunun da etkisi olurmu ?
cok tesekkür ederim simdiden yardimlariniz icin
hoyrat- delikanlı 20.09.2008 09:05:41
.. en kisa yollari arastiriyorum bende. aklima gelen olabilecek her ihtimeli deneyecegim.10.03.2009 13:56:01