evet klasik bir yalandır, işler çok yoğun, vaktim yok v.s. hadi yüzyüze gröüşmek ve ya telefonla görüşmeyi de geçtik, e-maile dahi cevap verilmemesi çok sinir bozucu ve de bence en kaba davranış biçimidir.
ha size mail atmış birine geri dönmemişsiniz, ha size yolda merhaba nasılsın diyen bir arkadaşınızın yüzüne bile bakmadan geçip gitmişsinizdir.
ama tecrübelerimle sabittir, bu tür ağırlıklı şekilde maillere cevap vermeyen geri dönmeyen insanlar bunda abartılacak bişey olmadığını savunurlar, fakat olaki siz onun bir mailine cevap vermeyin hemen bozulurlar.
e peki şimdi doğru olan (doğru 1 tane olabileceğine göre), söylediği gibi mi, yoksa sonrasında roller değişince yaptığı gibi mi?
ama ben yine de ah zamanım yoktu, ah toplantıdaydım, ah işler çok yoğun, ah hastanedeydim, ah pazardaydım, ah topuğum kırıldı, ah düğmem koptu gibi bahaneler üreten birisine bir kere şunu söyledim ve hiç bir cevap gelmedi, bilakis tıkanıp kaldı ve sadece yutkunabildi, o da bir kere ve kocaman. söylediğim şu idi.
tamam anlıyorum çok yoğunsun ve bu yüzden mailime karşılık
"çok meşgulüm sana daha sonra yazıcam" dahi yazamıyorsun değil mi?
cevap : evvet aynen o şekilde oluyor vAllahi

peki biz iyi arkadaşız ve hatta dostuz değil mi?
cevap : eveeet

peki dün gece işten artan sürede sen hiç uyudun mu?
cevap : e evet uyudum biraz

ne kadar uyudun? 1 saat? 1,5 saat?
cevap: yok canım o kadar da değil 7 - 8 saat uyudum?

peki benim için 15 dk eksik uyuyamaz mıydın bir gece için de olsa?
cevap: nasıl yani?

yanisi şu, yatmadan önce bilgisayarı açıp kapatman dahil bir 15 dk ayırıp "çok yoğunum sana sonra yazıcam" diyebilir miydin? veya hadi bilgisayarı açıp kapatmak uzun iş, bir cep mesajı atmak zor mu? bunun için extra zaman ayırman da şart değil, eve dönerken otobüste, minibüste, trende, vapurda, vs. dahi yapabiliridn di mi? demek ki yapmak istemdein? yapmak istemedin çünkü benim sana verdiğim değeri sen bana vermiyorsun? bu konuda bile birbirimize samimi olamıyorsak biz nasıl dostuz sence? ya da dost muyuz gerçekten?
cevap:
sonuç: If you want really, you can always do it ben şimdilerde bu konularda çok katıyım, bana değer vermeyene değil değer vermek hemen hayatımdan çıkartıyorum, kim olursa olsun farketmiyor, insana sadece zaman ve moral kaybettirirler onlar

offf baya uzun omuş yaw

bu arada yarım yamalak ingilizcemle biraz hava atayım dedim ama almancanın daha başında olmasaydım almnca yazabilmeyi çok isterdim, bilen varsa yazabilir mi acaba?