mekin2000 26.09.2008 01:47:26

)değil aslında elbette bu konu başlığı altında fikir alışverişinde bulunmak en mantıklısı. aslında bizler sağlak ya da sizler solak olarak yaratılmadınız, yani hep birlikte böyle yaratılmadık, bu bizim seçimimizdi bilinçsiz ya da bilinçli olarak, ya da bu fonksiyonları ilk olarak öğrenirken (kalem tutma, kaşık tutma) böyle de yönlendirilmiş olabiliriz. ama diyeceksiniz ki sağlak anne babanın solak çocuğu var. demeyin çünkü o noktada biraz tıkanır gibi oldum 
esma 41 26.09.2008 02:02:31
mekin2000 26.09.2008 02:19:49

çok daha fazla yarıntılara girmek istemiyorum çünkü hakikaten konudan baya bi açıklara çıktık, geri dönmemiz lazım 
26.09.2008 02:49:02
mekin2000 26.09.2008 03:13:10
Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 26, 2008, 02:02:31 ÖÖ
Onun icin ben de diyormuki (hadis) :Fikhi bilmeden ibadet eden, gece karanlıkta bina yapıp, gündüz yıkana benzer.)
Bizde bura da bunu yapiyoruz .
Yorumun icin tekrar tesekkürler mekin.

mekin2000 26.09.2008 03:14:13
Alıntı yapılan: gece - Eylül 26, 2008, 02:49:02 ÖÖ
Güzelmis yalin bir anlatim kelimeler cok sade kolayca kavraniyor emeginize saglik tesekkürler
esma 41 27.09.2008 02:54:00

mekin2000 27.09.2008 04:25:41
Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 27, 2008, 02:54:00 ÖÖ
Benim gözümden de bunlar kacmis.
Mekin der ki:aslında bizler sağlak ya da sizler solak olarak yaratılmadınız, yani hep birlikte böyle yaratılmadık, bu bizim seçimimizdi bilinçsiz ya da bilinçli olarak, ya da bu fonksiyonları ilk olarak öğrenirken (kalem tutma, kaşık tutma) böyle de yönlendirilmiş olabiliriz. ama diyeceksiniz ki sağlak anne babanın solak çocuğu var. demeyin çünkü o noktada biraz tıkanır gibi oldum
Bu noktada size pek katilmiyorum.
Yani yönlendirme ile alakasi yok bence.
Evet sizinde belirtmis oldugunuz ve bu konuda biraz tikanir gibi oldugunuz konuyla ilgili sunlari yazmak istiyorum. Benim annemde babamda saglak ve bizim ailede tek solak olan benim.
Bunun disinda sol ele yönlendirmekten cok , sag ele zorla yönlendirilen cok
cocuk gördüm ben.Ama yinede ve hala solaklar.Bu beyinden gelen birsey.
Yönlendirmeyle alakali oldugunu düsünmüyorum.
tabi ki fıkıh alimi olduğumuzu iddaa etmiyoruz diyorsunuz ...
Bende öle birey iddia ettigimi hatirlamiyorum.
O hadis ile demek istediklerim- sizin bize alimlik yaptiginiz anlamina gelmiyor.
Benim demek istedigim sey baskaydi.
Hangi konu olursa olsun insanlar anlamadigi yada ilk basta mantikli gelmedigi bir konuyu kendileri arastirmasi gerekir , nedeni de daha
iyi ve dogru ögrenebilmeleri icin. Kulak dan duyma ve bunun sonucun da "yanlis " uygulama / bilgi olmasin diye. Sevgili mekin benim hadis ile demek istediklerim bunlardi iste.
burada da anlayan için tam anlamıyla patlıcan oturtma yapmışsınız, bravozaten ben de herhangi bir yanlış yönlendirme olmasın diye samimi bir şekilde kendime ait olan düşünceleri söyledim. fakat bunu bana karşı kullanacağınızı da düşünmemiştim.
aslında demek şstediğiniz şu "doğruluğunu sen bile bilmiyorsun, kulaktan dolma şeyleri gelip burada yazıyorsun, insanları yanlış yönlendiriyorsun" bu aslında birine karşı kullanılabilecek en ağır ifadelerden birisi.
fakat bu ifadelerin hangi İslam Büyüklerinin hadis kitaplarından alındığına dair ifedeleri bile belirttim, ve bunlar kulaktan dolma şeyler olmayıp asırlar boyu süregelmiş ve de bütün islam aleminin zaten kabul ettiği şeyler.
ayrıca o kitapta yer alıp da aklıma yatmadığı için yazmadığım şeyler de olabilir mi acaba sizce?
her hadis kitabında yazan her şeyi olduğu gibi kabul eder miyiz? elbette hayır.
bu sağ sol konusundaki şu konularla ilgili ne düşünüyorsunuz?
yaptığımız iyilikleri yazan melek neden sağ yanımızda duruyor? neden sol değil?
ahiret gününde hesabımız görüldikten sonra "iyi amelleri daha fazla olan kişilerin amel defterleri" neden o kişilerin sağ eline verilecek? neden sol değil?
ve yine Esma Diyor ki:
En iyisi biz fazla gösteris etmeden farzlari ve sünnetleri "icimizden " güzelce yerine getirmeye calisalim.
bravo güzel bir oturtma dahaama karıncanın belini asla incitmediğinizi söyleyebilirim.
gösteriş yaptığım düşüncesine nereden kapıldınız?
ben gösteriş yapıyor olsam dahi ben bundan ne kazanırım veya siz bundan ne kaybedersiniz?
şimdi yine de düne döndüm bir an için hatırlamaya çalıştım bu alıntıları yazmaya başladığım dakikaları... yok yaw gösteriş yapmak aklıma gelmemişti hiç.ama bu gece oturup Kur'an dan orijinal arapça ayetler falan yazsam, müslümanlığım konusunda her okurdan tam puan alsam ahiret gününde bana bi referans olur mu acaba?
ya da orada geçerli olmasa bile bu dünyada, kendime sağlamış olduğum YÜKSEK İTİBAR ile bir imparatorluk kurabilir miyim acaba?
neyse...
şu yaratılış konusuna gelince de; hristiyan nüfusun yaşadığı coğrafyada yaratılmış insanlar msülümanlığı resmi olarak tanımıyorlar, budistler de öyle, kabul etmiyorlar ve hatta her fırsatta da özellikle hristiyanlar dalga geçiyorlar. doğru mu? peki en son Allah tarafından yeryüzüne indirilmiş olan din hangisi?
İğnelemeyi, hata aramayı, kusurları yüze vurmayı ve de inceden inceye insanı rencide etmeyi seven bir yapınız var diye düşünüyorum ama bu benim düşüncem yanılıyor da olabilirimeğer düşüncelerim gerçekse bu da sizin yaratışışınız oluyor, yaratılış da hassas bir konu
herhangi birisi herhangi bir yayın aracında bilerek ya da bilmeyerek kulaktan dolma bilgiler yazabilir. dediğiniz gibi önce doğruluğunu kendisinin araştırması gerekir, ama olaki hata yapmış yazmış... ama onu okuyacak olanlar mutlaka sizin dediüiniz gibi doğruluğunu araştıracaktır. öyle ya onu yazan kişi kitaptan okumuş ve de doğruluğunu araştırmak isteyenler araştırabilsin diye ek bilgiler de vermiş olmasına rağmen, o, artık internette herhangi birinin yazmış olduğu herhangi bir yazıdır. biz yaptık bi hata ama okuyanlar aynı hataya düşmeyip doğruluğunu araştıracaktır, ya da "olmaz öyle şey" deyip sayfayı kapatacaktır. endieniz olmasın.
bir de aslında gereksiz açıklamalarla yazı fazlaca uzamışken tartışmaya en açık yerden yakalayıp konuya girmeniz daha önce insanların başka insanlara sorduğu şu soruyu da aklıma getirdi.
"Allah herşeyi önceden biliyor, ve bizi o yarattı, ne zaman doğacağımızı, ne zaman ne yapacağımızı hatta ne düşüneceğimizi dahi biliyor, ne zaman öleceğemizi de, dolayısıyla cehenneme mi cennete mi gideceğimizi de... peki sonucu belli olan bir sınav için bizi neden yarattı?"
siz de soruyor musunuz bu soruyu?
sevgilerle![]()
esma 41 28.09.2008 01:28:09

mekin2000 28.09.2008 17:20:11

MuhaяяeM 30.09.2008 12:06:50
30.09.2008 16:57:25