ALMANCAX => Cafe almancax

Konu: Bugün secim olsa hangi Partiye oy verirdiniz ?

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 11 12 13 14 15

01.11.2008 21:52:25

Bakin arkadaslar bu bas örtü meselesi Kullanandan cok ne yazikki kullanmayanin derdi oldu
anlamiyorum hic neden mini etekle askili kiyafetle Uniye girilince düzen bozulmazda
Basörtülü Teseddür kiyafetiyle Unuye girilince düzen bozuluyor bu sacma düsünceye fikre insanlarimiz neden kaniyo kaniy diyorum cünkü bu fikirler disaridan enjekte ediliyo tüm bunlari anlayan biri varsa bir zahmet aciklayiversin

NEDEN ?

...mystery... 01.11.2008 21:53:27

esma abla zaten hiç kimse başını aç demiyorki...perukla girebilirsin diyor...engelleyen yok..kimsenin inancına karıştığımızda yok ben birazdan bir örnek vericem gözümle gördüm bunu..ama önce bir link bulup buraya yazmak istiyorum onu bulmam gerek... :)

...mystery... 01.11.2008 21:55:51

işte link sizden rica ediyorum bunu okuyun lütfen!!özellikle orda atatürk'ün yazdığı notu.. :) yani kırmızıyla yazdığım yer...

https://almancax.com/forum/index.php?topic=6168.0

esma 41 01.11.2008 21:57:54

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 01, 2008, 09:43:39 ÖSyaa benim onlar demem AKPden bahsediyodum neden yanlış onu anlayamadım esma abla..gerçekten anlayamadım yanlış anlama..
neden aklımıza şeriat geliyo bilmiyorum ama ne biliyim öyle geliyo işte bu konu benim boyumu aşıyo her seferinde aklıma geleni söylüyorum her zamanki gibi ve fikir ayrılığı yüzünden kavga çıkıyo ve artık ben bu konuda tartışmak istemiyorum ikimizinde baktığımız açılar farklı o yüzden anlaşamıyoruz ben bu konuda burdan çekiliyorum...ama ben AKP'ye oy vermezdim vermemin tek sebebide bu topluluk tarafından oy toplamak için ortalığı karıştırıyo o kadar aslında tek sebep bu değil.. :-\

Mystery ve dielosch  bir Konu hakkinda yorum yaziyorsaniz , elestiriyede acik olmaniz gerekir.
Biz burada tartismiyoruzki , herkes özgürce ( dogru olanida bu)  seviylei bir sekilde düsüncesini aktariyor.

Birbirimizi  kirdigimizda düsünmüyorum acikcasi.
Dedigim gibi herkes düsüncesini aktariyor.
Bu Konu seni asiyorsa o zaman ya bu Konuya yorum yazmayacaksin
yada yazip elestiriye acik olacaksin ... bu benim düsüncem.

Saygilar...  ;)

dielosch 01.11.2008 21:58:03

ya Esma Abla anlamıyorsun zorlamayacağım da... Burda olsaydın daha iyi anlardın...Ordanda takip ediyorum diyeceksin ama çok farklı rda olmakla burda olmak biz durumun olayın içindeyiz ...Senin dediklerin olursa bizim cumhuriyetten önceki dönemden ne farkımız kalır anlamıyorum.şunu göremiyormusunuz Allah aşkına Böyle eğitimin olduğu yerde açık başla gezemiyorsun bi süre zorla herkesin başını kapattıracaklar...Öyle o ülkelere bir bak Allah aşkına kafasını kapatmadan sokağa çıktı diye linç edilen kızı da gördüm ben.... Bu senin düşüncen sonuna kadar saygılıyım ama böyle düşünenler arttıkça ülke 10 yıla kalmaz yıkılır gider.Ayrıca böyle şeylerin yeri okul değil CAMİ dir..............Bunun üstüne basa basa söylüyorum...OKula eğitim almak için gidilir başka birşey için değil.....Medrese değil OKUL orası okul.... ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ve bu konuyu burda noktalıyorum ( kendi adıma ) bir daha da bişi yazmıyacağım ....

01.11.2008 21:59:01

Herkes özgürce ve  dinini  istedigi gibi yasayabilmeli . okey:)

dielosch 01.11.2008 22:01:31

yazmıyacağım demiştim ama Esma ablanın dediklerinden sonra yazıcam ( madem kırılmıyacakmışsınız...)

zaten sana yaşama demiyorlar....şu ince çizgiyi niye göremiyorsunuz....

01.11.2008 22:03:24

Canim kardesim Insan diniyle sosyal hayatiyla özeliyle bir bütündür
birini bugün okula gidiyorum birakayim yarin digerini yasarim diyemessinki
Müslümanim diyorsak önce saygi duymayi ögrenmeliyiz ben yasamiyorum ama yasayan Arkadaslarima
sonuna kadar destek veririm cünkü onlara saygi duyuyorum ;)

esma 41 01.11.2008 22:04:21

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 09:58:03 ÖSya Esma Abla anlamıyorsun zorlamayacağım da... Burda olsaydın daha iyi anlardın...Ordanda takip ediyorum diyeceksin ama çok farklı rda olmakla burda olmak biz durumun olayın içindeyiz ...Senin dediklerin olursa bizim cumhuriyetten önceki dönemden ne farkımız kalır anlamıyorum.şunu göremiyormusunuz Allah aşkına Böyle eğitimin olduğu yerde açık başla gezemiyorsun bi süre zorla herkesin başını kapattıracaklar...Öyle o ülkelere bir bak Allah aşkına kafasını kapatmadan sokağa çıktı diye linç edilen kızı da gördüm ben.... Bu senin düşüncen sonuna kadar saygılıyım ama böyle düşünenler arttıkça ülke 10 yıla kalmaz yıkılır gider.Ayrıca böyle şeylerin yeri okul değil CAMİ dir..............Bunun üstüne basa basa söylüyorum...OKula eğitim almak için gidilir başka birşey için değil.....Medrese değil OKUL orası okul.... ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ve bu konuyu burda noktalıyorum ( kendi adıma ) bir daha da bişi yazmıyacağım ....

Bak dielosch ben herseyi cok iyi takip ettigimi düsünüyorum.
Bilmedigim bir Konudada asla yorum yazmam bu bana ters.
Biz burada Basörtüsü Konusunu tartisiyoruz.
Atatürkü Cumhuriyeti degil , nedense hep basörtüsü Konusu acilinca insanlar
Atatürkü ve Iran gibi ülkeleri örnek vermeyi ne kadar da cok severler.  :)
Atatürke birsey diyen oldumu ... olmadi.
Bende Atatürkü taktir ediyorum .
Lütfen konuyu saptirmayalim.

Bizim su andaki Konumuz Basörtüsü ..... Atatürk yada baska birsey degil.

esma 41 01.11.2008 22:06:26

Alıntı yapılan: gece - Kasım 01, 2008, 09:59:01 ÖSHerkes özgürce ve  dinini  istedigi gibi yasayabilmeli . okey:)

Evet gece ben dieloscha ve mystery e sabahtan beri bunu anlatmaya calsiyorum ... :)

Ama  neyse .....yazdiklarina aynen katiliyorum.  okey:)

dielosch 01.11.2008 22:06:57

Cami'ye niye başın açık giremiyorsun...

Okulda niye bizim bir formamız var ve bunu giymek zorundayız...

Neden trafik işaretleri var....

Neden markete girdiğimizde her şeyin belli bir yeri var et reyonunda çikolata bulunmuyorr....

Bi forumun bile kuralları var ki....

Bu koskoca Anayasa herşeye tamam da niye buna diil bu bir kurall.K-U-R-A-L!!!

bu değişirse herşey karışır...Anlamıyorsunuz anlamayacaksınız da ben de önce sizin gibi düşünüyordum ama sonra bu kişilerle içiçe yaşadığım için sorunu anladım...Bu türban sorunu ortaya atıldığında bi grup kızın ( çarşaflı ) eğer türban kabul edilirse yakında çarşaf da edilir...Biz de rahat ederiz..yok şöle yok böle ...Bu sadece burda sınırlı kalmayacak devamı gelecek....Benim ailemdede kapalılar var...Ama bunun ayrımını yapabiliyorum ben.... ve bunu yapabilen kişilerde çok az dediğim gibi o ince çizgiyi ayrıntıyı görebilmek önemli gözlerini kapatıp geleceği hayal edebilmekte herşey bunu yapabiliyorsanız anlarsınız geleceğin nasıl bi tehlikede olduğunu....

dielosch 01.11.2008 22:08:28

Alıntı yapılan: esma 41 - Kasım 01, 2008, 10:04:21 ÖSBak dielosch ben herseyi cok iyi takip ettigimi düsünüyorum.
Bilmedigim bir Konudada asla yorum yazmam bu bana ters.
Biz burada Basörtüsü Konusunu tartisiyoruz.
Atatürkü Cumhuriyeti degil , nedense hep basörtüsü Konusu acilinca insanlar
Atatürkü ve Iran gibi ülkeleri örnek vermeyi ne kadar da cok severler.  :)
Atatürke birsey diyen oldumu ... olmadi.
Bende Atatürkü taktir ediyorum .
Lütfen konuyu saptirmayalim.

Bizim su andaki Konumuz Basörtüsü ..... Atatürk yada baska birsey degil.

neden acaba .... bizde heralde sallamıyoruz Esma Abla lütfen ama bu ülkelerde böyle yaşıyorlar ve soncunda böyle oldular önümüzde örnek varken ne diye gözlerimizi kapayalım ki gerçeklere...

esma 41 01.11.2008 22:09:55

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 10:01:31 ÖSyazmıyacağım demiştim ama Esma ablanın dediklerinden sonra yazıcam ( madem kırılmıyacakmışsınız...)

zaten sana yaşama demiyorlar....şu ince çizgiyi niye göremiyorsunuz....

Ince cizgiyi asil senin gibi düsünenler göremiyor dielosch.  :)
Bana Basörtün ile buraya giremezsiniz diyiliyorsa
bana senin hitabinla "yasama diyorlar " .
 Ve ben buna göz yumamam ...AKP de aynisini yapiyor ... cokta güzel yapiyor.

...mystery... 01.11.2008 22:13:15

bak esma abla ben eleştiriye açığım sadece dünyada bişeyleri anlamak istemeyenler o kadar çokki (bazı konularda buna bende dahilim sanada bişey demiyorum esma abla bu söze takılmayalım bence)  biz birbirimize bunu ne kadar anlatsakta ikimizde kendi düşüncelerimizden vazgeçmicez ben sadece şunu söylüyorum...ben Atatürk'çü bir gencim..Atatürk ilkelerinden vazgeçmem ama bu benim dinsiz olduğum anlamına gelmez ve ben 5 vakit olmasada kılmam gereken zamanlarda namazımı kılarım TR'de şöyle bir anlayış var başını kapamazsan namussuzsundur,senin gidiceğin yer cehennemdir ve sen dinsizsindir...dışarıda çocuklar görüyorum daha bebek başı örtülmüş...küçük bir çocuk gördüm daha bugün altında şalvar başında takke...küçücük çocuklar daha...kim bilir kim yan gözle bakıyorda o çocuğa başını kapıyorlar..küçücük çocukların eğlenmesi gereken zamanda beynini yıkıyorlar...ve burda Allah'ın dini değil saçma sapan insanların tarikatları tartışılıyor..konuyla bi alakası yok şu anda ama durum bu...

bide bişey yazacağım demiştim..2 sene önce tatildeyiz 2 kişilik bir aile eşleri "haşema" ile gelmişler tamam kabul gelsinler ama adamların ruslar yani turistler güneşlenirken kameraya çektiler..gözlerimle gördüm..bizim başımız açık bize "bazı" insanlar dinzisz gözüyle bakıyor peki bu insanların yaptığı nedir..biz böyle insanları kınıyoruz günah diyoruz ama onlar sırf bizim başımız açık diye bize dinsiz diyorlar..sizce burda kim dinine sahip çıkıyor onlar mı biz mi??
ayrıca eğer başını kapatıyorsan ki kapatsınlar bişey dediğim yok ama sen bişeylerden fedakarlık etmek zorundasın..bikini bakan bunu alıcam diyen kapalı insanlar gördüm ayrıca başı kapalı olupta bilmem kim abisininde bikiniyle çektiği fotoğraflarını gördüm..benim karşı çıktğım tek şey şu başın kapalı sen dinsizsin işte ben bu anlayışa karşıyım o kadar...

umarım anlatabilmişimdir yine karışık oldu ama ben kendi düşüncemden sizde kendi düşüncenizden vazgeçmiceksiniz..
bide şunu söylemek istiyorum...ben Atatürk ilkerinden vazgeçmiceğimi söylemiştim..vazgeçmem ama dinimide yukarda bahsettiğim biçok insandan daha iyi yaşarım..nerde bir ilahi duysam içim rahatlar ben asla akşam dua etmeden yatmam bunları burda sizlere açıyorum çünkü bunu anlatmak için başka çarem yok şu anda..bence din insanların tartışma konusu olmamalı herkes kendi dinini içinde yaşamalı ve bu insanların bir kısmı çıkarları için şu güzelim dinimizi kullanıyolar asıl en acı olan bu... :(

esma 41 01.11.2008 22:15:31

Arkadaslar anladimki biz cok farkli seylerden konusuyoruz.
Onun icin bu Konuyu burada noktaliyorum.
Herkes herseyi oldugu gibi degilde istedigi gibi yorumluyor.

Baskada birsey demiyorum ....

Bence sizde noktalasaniz iyi olur ....  :)

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 11 12 13 14 15