merhaba arkadaslar, daha öncede bir konu acmistim ama anlasilmadi sanirim, kimse cevap yazmamis. bilgisi olan arkadaslar paylasirsa gercekten cok sevinirim...
Vizemi aldim ben , gelgelelim gidemiyorum, 1 senedir falan siddetli yükseklik korkusu var panik ataktan ötürü. ucakla gidemeyecegim sanirim cok niyetlendim ama yapamadim, bir otobus sirketinin otobus seferleri var almanyaya, Türkiye den ilk giris yaptiklari ulke yunanistan, ve schengen vizesi ve oturum izniyle ile sorun olmayacagini soylediler, ama vizem aile birlesimi (visa type : deutschland).ama oturum islemleri almanyaya girdikten sonra yapilacak bildiginiz gibi... otobus sirketi bilemeyecez bu hususu dedi. Alman konsoloslugunu aradim durumu izah ettim, gidebilirsiniz sorun olmaz buyuk ihtimalle dedi. kesin bi cevap alamadim. Yunan konsolosluguna gittim ankarada, almanya vizesi var, otobusle gitmek istiyorum, ilk giris ülkenize, herhangi bir sorun yasarmiyim dedim. schengen vizesi ile giris yapabilirsiniz ama deutschland vizesi ile ilgili yorum yapamayacagim bilmiyorum alman konsolosluguyla gorusun dedi... esim aradi bu sefer alman konsoloslugunu, Onada cok karsilastigimiz bir durum degil ama sorun olmaz herhalde diye net olmayan bir cevap vermisler...
Gördügünüz gibi karmakarisik bi durum... Allah askina yardimci olmaya calisin arkadaslar ne yapacagim ben bilemiyorum