Merhaba,
Nişanlım Alman vatandaşı,eşinden yeni boşandı ve boşanmada evrak işleri henüz tam olarak bitmedi..Alman kanunlarına göre boşanabilmek için bir yıl ayrı kalmak gerekiyormuş,o kısım halloldu,birde boşanan eşler biebirinin emekliliğinden faydalanabildikleri için yasal olarak konuyla ilgili sonuçlandırmayı bekliyoruz..Bu konuda tecrübesi olan var mı?Bu sonuçlanma ne kadar sürer..
Bu işlemler bitmeden yasal olarak evlenemiyeceğimiz için,ben öğrenim vizesine başvurdum ancak vize alamadım.
Tekrar turist olarak başvursam ve doğruyu söylesem yani nişanlımın yanına gidiyorum diye red mi alırım,yoksa ziyaret mi demeliyim.
Ayrıca bu ne tezattır ki,hem doğruyu söyleyin vize görüşmelerinde deniyor ,hem de doğruyu söyleyince özellikle konu nişanlı,sevgili ise hemen red alınıyor..
Turistik vize görüşmesinde sevdiğinin,nişanlısının yanına gittiğini söyleyip de vize alan arkadaşlar var mı ?
Çok bunalmış ve gergin durumdayım arkadaşlar..
Lütfen yardımcı olun

hergünüm ağlamakla geçiyor ..
Ayrıca şunu da belirteyim..turist olarak gidince geri dönmemek gibi bir niyetim yok..en azından bir an önce birbirimize kavuşmuş oluruz,ki onun şu aralar motivasyona ve bana çok ihtiyacı var..
Burada dil kursuna gidicem ama şu evraklar uzarda boşanma işi uzarsa hemen evlenemiyeceğimiz için aileme karşıda zorda kalacağım,çünkü eşinden boşanma işlemlerinin birmediğini bilmiyorlar..
Çok kötü durumdayım ne olur yardımcı olacak bişeyler yazın arkadaşlar