yakisikli_star
11.12.2008 05:58:46
selan arkadaslar ,eger cocunuz alman vatandasiysa yapmaniz gereken tek sey aile birlesinimini cocugunuzun ustunden yapmaniz bu sizi en fazla iki ay icinde almanyaya gitmenizi sagliyacaktir´,bende bilmiyordum bunu yabancilar polisi soyledi neden aile birlesimini cocugunuz ustune yapmadiniz diye hem daha cabuk oluyor hende esiniz le bosansaniz bile sizi almanyadan suremiyoruz cocuga bakma hukumlu oldugu icin.bu konuyu mutlaka almanyada olan es avukatiniza danissin bildigim kadariyla kursada tabi tutmuyorlar bu kisileri saygilar
f_tuba26
11.12.2008 12:35:34
evet arkadasim bende böle biseye tanik oldum keza konsolslukta bi bayan bu sekilde almanca ögrenmesine bakilmaksizin vize basvurusu yapmis ve vize basvurusu kabul olmustu bende hayretler icerisnde kalmistim
esma 41
11.12.2008 14:01:30
Bende sizinle , bir yazi paylasmak istiyorum : 
Almanyada aile birleşimi
Aile birleşimi eşlerin ve/veya çocukların velileri ile birlikte yaşamak için bir araya gelmeleridir. Aile birleşimi anayasanın koruma altına önemli haklardan ve kurumlardan sayılan aile kurumunun yabancılar yasasında somut kurallarla ayarlanmaktadır. Bu ayarlamalar bir yabancının veya bir alman vatandaşının yabancı uyruklu eşini ve/veya çocuklarını hangi şartlarda Almanyaya yanına getirtebileceğini veya Almanyada bulunuyorsa, eşine bağımlı olarak oturma müsadesi alabileceğini, ayrıca eşlerin ne zaman eşlerinden bağımsız oturma müsadesine kavuşabileceklerini ayarlamaktadır.
Aile birleşimi hakkından yararlanabilmek şartlari Almanyada bulunan eşin veya velinin yasal konumuna göre farklıdır.
Alman vatandaşı olan taraf Almanyada ikamet etmeli ve yabancı uyruklu olanın eşi, velisi veya çocuğu olmalı. O zaman Aile birleşimi hakkından yararlanabiliyor.
Yani bir Alman vatandaşı çocuk yabancı uyruklu anne ve/veya babası ile aile birleşimi ve bununla birlikte bunlara oturma müsadesi sağlama hakkına sahiptirYani alman vatandaşı olan taraf sosyal yardım alsa dahil eşi veya çocuğu ile yaşadığı yerde aile birleşimi hakkına sahiptir.
Yabancılar dairesinin aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkusu olmadığı takdirde üç yıllık oturma müsadesi verilmelidir.
Aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkular varsa bir veya iki yıllık oturma müsadesi verilir.
Aşagidaki şartlarda bir Alman vatandaşının yabancı eş, çocuk veya velisine aile birleşimi hakkı tanınmayıp oturma müsadesi verilmez
Oturma müsadesini red etme gerekçeleri şunlardır: - Yabancı uyruklu vize gerekliliğine rağmen vizesiz Almanyaya giriş yapmak
- Yabacılar dairesinin onayı olmadan verilmiş bir vize ile giriş yapmak
- Pasaport sahibi olmamak
- Kimliğin ve uyruğun belli olmaması
- Almanydan sürülmüş veya terk et kararı çıkmış olunup, bundan dolayı hakkında otomatikman Almanyaya girme yasağı yürürlüğe girmiş ve bu yasağın belli bir süre ile sınırlandırılmasına baş vurmamış veya bu süre daha henüz dolmamış olan kimselerde
Aile birleşimi hakkindan yararlanip almanyaya geldikten sonra iki sene ayni çati altinda yaşadiktan sonra eşinden ayrildigi, takdirde dahi almayada kalma, oturma iznini alma hakkina sahib olunuyor.
Saygılarımla.
alinti
Bu Uygulama Zaten Vardı (Alman İkamet Yasasının 28 I. Maddesi 3. bendi), Alman vatandaşı olan ve reşit olmayan çocuğun yanına velayet hakkı olan veli olarak aile birleşimi yapmak.
İhtiyacı Olan Üyelerimiz İçin Yapmaları Gerekenler;
• Çocuk yurtdışında doğdu ise uluslararası (çokdilli) Doğum Kayıt Örneği
• Çocuk Almanya’da doğdu ise Alman Doğum Kayıt Örneği
• Çocuğun yanına aile birleşimi yapmak isteyen velinin yeni tarihli tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
• Boşanma sözkonusu ise: Boşanma Kararı ve Velayet Kararı (Almanca çevirileri ile birlikte)
• Babalık tanıması yapıldı ise: Babalığı tanıma senedi ve velayet beyanı
westgofret
18.12.2008 16:36:49
Peki bir şey soracam , eşi şuan hamile olan ve vize başvurusunda olanlar ne durumda olur bu olaya dahil olur mu çünkü kuzenimin eşi rapor almış almanyadaki doktordan hamile olduguna dair.
Vize başvurusuna vurdu burada ama a1 sertifikası almadı daha sınava girdi kaybetti.
facetoface
18.12.2008 17:14:36
bu kanundan daha yeni haberimiz oldu suan türkiyedeyiz ve eşimle oğlum temelli almanyaya gidiyor oğlumuz 17 aylık almanyaya gider gitmez vatandaslık alıcak ve eşim ordan bana aile birlesimi için davetiye yollıcak normalde sertifika zorunlu oluyor bu benim için gecerli olmayacakmı tam olarak anlamadık ve cocuğun üzerinden aile birlesimi nasıl oluyor lütfen geniş bilgi verirseniz sevinirim
Alıntı yapılan: westgofret - Aralık 18, 2008, 04:36:49 ÖS
Peki bir şey soracam , eşi şuan hamile olan ve vize başvurusunda olanlar ne durumda olur bu olaya dahil olur mu çünkü kuzenimin eşi rapor almış Almanyadaki doktordan hamile olduguna dair.
Vize başvurusuna vurdu burada ama a1 sertifikası almadı daha sınava girdi kaybetti.
Sayin Westgofret,
Hamilelik Durumu Vize Islemlerinizi Kolaylastiracak Diye Bir Düsünceye Kapilmayin, cünkü boyle bir yasal düzenleme yok. Henüz dogmamis bir cocuk icin hukuki bir islem yapilmasi mümkün degil (Babasina Yada Annesine Vize Onceligi Verilmesi yada vize icin aranan sartlardan feragat edilmesi gibi)
Sonuc Olarak A1 Sertifikasi Olmadan Vize Almak Mümkün Degil.
aksatir
20.12.2008 00:27:07
Merhaba Arkadaşlar;
Bu siteden çok şey öğrendim ve kendi olayımıda anlatmak istedim.
Ben 23 Aralıkta İst.'da randevu aldım.Benim eşim Alman vatandaşı ve bizim 1.5 yaşında bir oğlumuz var. Biz 3.5 yıl kadar TR'de yaşadık ve sonra karar değiştirdik. Eşim 2 ay önce oraya gitti ve ev tuttu. Biz aile birleşimi için A1 sınavına hazırlanıyorduk. Daha sonra Almanyadaki avukat bize aile birleşimini çocuğunuzun üzerinden yapın dedi. Bende bunun üzerine Alman Başkonsolosluğunu aradım ve onlara sordum. Onlarda bunun mümkün olduğunu söylediler. Yani randevu için iks'yi arayın dediler. Bende randevu aldım. O belgeler içinde A1 sınav şartı yok.
Ben eşimle halen evliyim ve boşanma da söz konusu değil. Durumum bundan ibaret. Unutmadan A1'e de randevu aldım. 22 Aralıkta Ankarada.
Dielrim herkes sevdiklerine kavuşur..
hülyam
21.02.2009 19:34:11
slm arkadaslar benimde bi cocugum var alman vatandasi simdi cocugum esime istek yapabiliomu yani ne gibi belgeler gerekli bana yazabilirmisiniz lütfen
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.