18 senedir Almanya da yasiyorum ve 16 senedir sürekli calisiyorum. 130 metrekare evim ve yeterli ayligim var.
Babam 60 yasinda ve ssk emeklisi, annem ise 58 yasinda ve ev hanimi.
Kurban bayramindan önce belediyeden (rathaus) babam ve annem icin 3 ayligina buraya getirmek icin 25 euro verip davetiye kagidi aldim. her ikisi icin 190 eur vererek 3 aylik sigorta yaptirdim. Her iki kagidi da ankaraya giden bir tanidik ile gönderdim. 15.12.2008 tarihinda alman konsoluslugundan 17.12.2008 tarihine randevu vermisler. her iki vize icin 120 euro vize parasi ve 40 YTL de harc parasi almislar. iki gün sonra pasaportlar geri geldi. Hic bir sebep göstermeden red cevabi geldi. Üstelik aldiklari paralarda gitti öylesine. Ben giden paralara degil nicin vize vermediklerini düsünüyorum. 23.12.2008 tarihine de ucak biletlerini önceden rezervasyon yaptirmistim. Yani su anda hepiside yandi gitti., 60 yasindaki emekli birisine akraba ziyareti icin vize vermemeleri ve üstelik sepep göstermemeleri beni iyice düsündürdü.
Simdi tekrar devetiye göndermek isitiyorum ve yeniden baslamak istiyorum. Vize vereceklerini bilsem ayni masraflara katlanacagim.
Sizce tekrar davetiye göndersem yine sebep göstermeden red ederler mi?
Konsoloslugun gönderdigi mektuplari ekte sunuyorum. Lütfen yardim
Tesekkürler