ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Oturumum var ancak ayrilmaktan korkuyorum.

Sayfa: [ 1 ]

Kezbanim-Spandau 18.01.2009 23:38:13

Merhaba,
BEn Almanyada Berlinde yasiyorum. Esim Alman ve calisiyor. Gecen Ay eismin geliri yeterli oldugu icin Unbefristete basvurdum bana Esimin Alman olmasi ve Gelirinin yeterli olmasi sebebiyle bana Unbefristet (suresiz oturum verdiler). Ben calismiyorum, esimle aslinda 1 yildir siddetli gecimsilzligimiz var. Bu oturumumdan sonra ayrilmak istiyorum. Esim bana ayrilirsan oturumunu iptal ederim demisti cunku bana oturumu bana verirken her ikimizdende birlikte yasadigimiza dair bir yazi imzalamamizi istediler. Simdi sorum su ben ayrilirsam Unbefristetim gercekten tehlikeye girer mi? Birde esim Alman oldugu icin ben Alman vatandasligina basvuruda bulundum, dosyam suanda islemde suruyor acaba bosanirsam bu basvurum iptal olurmu ? Bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim cunku burda hic kimseyi tanimiyorum ve soru sorabilecegim kimse yok. Tesekkurler.

duygu_0354_duygu 19.01.2009 00:04:03

Alıntı yapılan: Kezbanim-Spandau - Ocak 18, 2009, 11:38:13 ÖS
Merhaba,
BEn Almanyada Berlinde yasiyorum. Esim Alman ve calisiyor. Gecen Ay eismin geliri yeterli oldugu icin Unbefristete basvurdum bana Esimin Alman olmasi ve Gelirinin yeterli olmasi sebebiyle bana Unbefristet (suresiz oturum verdiler). Ben calismiyorum, esimle aslinda 1 yildir siddetli gecimsilzligimiz var. Bu oturumumdan sonra ayrilmak istiyorum. Esim bana ayrilirsan oturumunu iptal ederim demisti cunku bana oturumu bana verirken her ikimizdende birlikte yasadigimiza dair bir yazi imzalamamizi istediler. Simdi sorum su ben ayrilirsam Unbefristetim gercekten tehlikeye girer mi? Birde esim Alman oldugu icin ben Alman vatandasligina basvuruda bulundum, dosyam suanda islemde suruyor acaba bosanirsam bu basvurum iptal olurmu ? Bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim cunku burda hic kimseyi tanimiyorum ve soru sorabilecegim kimse yok. Tesekkurler.
arkadasim belkide olabilir... cünkü ikinizdende imza almislar! esin yabancilar polisine gidip bizimkisi formalite evlilik tamamen süresiz oturumu almak icindi derse ozaman sorun cikabilir

Kezbanim-Spandau 19.01.2009 13:59:53

Sevgili duygu tesekkurler, ama o kagitta her ikimizde eger bir yalan soylemis olursak hem para cezasi ve hem hapis cezasi verilecegini yaziyordu yani esim gidipte soylerse ilk once kendi basi derde girmez mi?

19.01.2009 15:00:33

Alıntı yapılan: Kezbanim-Spandau - Ocak 19, 2009, 01:59:53 ÖS
Sevgili duygu tesekkurler, ama o kagitta her ikimizde eger bir yalan soylemis olursak hem para cezasi ve hem hapis cezasi verilecegini yaziyordu yani esim gidipte soylerse ilk once kendi basi derde girmez mi?

Sabit bir metnin altina atilan imza yada imzalardan, imza sahipleri mehsuldür. Üstte ne belirtiliyorsa durumla ilgili onu kabul edip imzaladiktan sonra o kurali bozan kisi bir sekilde anlasma disina ciktigi icin cezalandirilir yada apsorfize edilir.
Siz bozarsaniz siz, esiniz bozarsa esiniz mehsul...

Kezbanim-Spandau 19.01.2009 23:01:52

Sevgili Mub@rek dedigin su demek mi yani sen evlendin oturum aldin omur boyu bu evlilige mahkum musun ? O yazida sunu yaziyor: Biz birlikte suanda burada bulunuyor ve hala birlikte yasadigimizi ve evliligimizin formalite olmadigini beyan ile taahhut ederiz. Bu evlilikten yaklasik dort yil gecmis ve basindan beride her sey gercek bununda bir suru delili var maillerden tut telefonlara kadar resimlerden tut filimlere kadar her sey gercek ancak evlilik yurumemis bosanmak istiyorum demek o kagidi imza attigim icin suc mu demek simdi? Dusunceni paylasirsan sevinirim.

duygu_0354_duygu 19.01.2009 23:58:40

Alıntı yapılan: Kezbanim-Spandau - Ocak 19, 2009, 11:01:52 ÖS
Sevgili Mub@rek dedigin su demek mi yani sen evlendin oturum aldin omur boyu bu evlilige mahkum musun ? O yazida sunu yaziyor: Biz birlikte suanda burada bulunuyor ve hala birlikte yasadigimizi ve evliligimizin formalite olmadigini beyan ile taahhut ederiz. Bu evlilikten yaklasik dort yil gecmis ve basindan beride her sey gercek bununda bir suru delili var maillerden tut telefonlara kadar resimlerden tut filimlere kadar her sey gercek ancak evlilik yurumemis bosanmak istiyorum demek o kagidi imza attigim icin suc mu demek simdi? Dusunceni paylasirsan sevinirim.
arkadasim esimle senin bu meseleni konustum böyle bir sey olamaz yani senin esin seni sinir disi edemez ve süresiz oturumunuda iptal edemez. sonucta sana süresiz oturum verilmis ve bunu veren devletin kendisi devlet verdigi oturumu tekra kisiden alamaz bu binde 1 ihtimaldir diyor...

20.01.2009 11:49:45

Alıntı yapılan: Kezbanim-Spandau - Ocak 19, 2009, 11:01:52 ÖS

Kisisel fikrim gecimsizlik oldugunda bir sekilde ayrilabileceginiz. Ama iki tarafta bunu kabul etmek zorunda veya baska bir sekilde hakim' in onayi lazim tabikide.
ATAAN abi tam bir cevap verir ben yönlendirecegim kendisini.

Kezbanim-Spandau 20.01.2009 12:13:18

Hepinize cok tesekkur ederim inanin bana cok zor durumdayim esimin kendisi yetmiyormus gibi birde simdi ailesi geldi, inanin dayanacak gucum yok artik, Arbeitsamtla gorusmeye gittim derdimi tam anlatamadim. Ben ayrilirsam tabi evden hic para alamam hesaplarda esimin elinde bir kac ev baktim ama onlarda pesinat istiyor acaba Arbeitsamta muracaat edersem bana nasil para verirler ? Bana is bulana kadar ev ve gecinmem icin para verirler mi? Almanyadaki tecrubelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim. Tesekuurler.

23.01.2009 14:33:08

Esinizin Sizin Oturumunuzu Iptal Edebilme Yetkisi Yok, Sizinle Beraber Imza Attigi Kagidin Aksine Hareket Ederse Kendi Kendinin Basini Derde Sokar, Hakkinda Yasal Islem Yapilir Esinizin, Yani Ben Sizi Kandirdim Demis Olur Yabancilar Dairesine Daha Sade Bir Anlatimla, Buda Cezayi Yaptirimlarla Karsi Karsiya Kalmasi Demektir.

10.03.2009 15:18:11

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]