Alıntı yapılan: juanataniel - Ocak 26, 2010, 09:26:04 ÖS
ıyı aksamlar, benım persembe gunu aile bırlesımı ıcın randevum var ve ıstenen evraklar bunlar... eksık bırsey varmı acaba korkuyorum az evrak bunlar ama sadece bunları ıstedıler...
ıkamet musadesı vıze basvuru formu acaba dogrumu buldum ınternetten... buldugum(ikamet müsadesi için dilekçe) dogru mu acaba.. yardımcı olursanız sevınırım.
2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
3. [ ] Pasaport üzerinde, son medeni durum ve yeni soyad yazmalı
4. [ ] Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
5. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport
6. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim
7. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi
8. [ ] 1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir) 9. [ ] AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimlik fotokopisi
10. [ ] Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi
11. [ ] AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi fotokopisi
12. [ ] AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi
13. [ ] Temel Dil Bilgisi Sınav Sonuç Belgesi aslı ve iki fotokopisi
Kardeşim sen eşinle birlikte cekindiğiniz resimleri falanda götürürsün
facetoface
05.02.2010 12:38:36
arkadaslar oğlum gecen hafta almanyada doğdu ve bugunde alman kimliğini aldı şimdi benim anlamadığım konu babalık tanıma senedi nedir ? burdaki nufus müdürlüğündenmi yapıyoruz ve nasıl yapıyoruz bilgi verirmisiniz ??
yasin demir
05.02.2010 17:30:54
babalık tanıma senedi evlilik dışı çocuklar için gerekli olan bir belgedir. sen evliyken çocuğun doğduğu için baba adında direk senin ismini yazdırmıştın eşin o yüzden senin durumunda olan birine babalık tanıma senedine gerek yok evlilik içi doğmuştur çocuğun
yasin demir
05.02.2010 17:33:30
menteşeli almanyada 18 yaşında önce evlenme yapılamaz başka ülke vatandaşı evlenmiş olsa bile eşini almanyaya getiremez
Mentesli1907
05.02.2010 23:32:54
EywAllah Kardesim Saolasın Ögrenci Olarak Gitmeyi Denicem...
facetoface
06.02.2010 00:08:51
peki ben burda kütüğüme nasıl alıcam oğlumu
DeLiyanginiM
06.02.2010 21:30:33
Alıntı yapılan: facetoface - Şubat 06, 2010, 12:08:51 ÖÖ
peki ben burda kütüğüme nasıl alıcam oğlumu 
1 - Internationale Geburtsurkunde (Formüle A)
2 - Sizin Türkiye'de olmanız münasebetiyle,
Türkiye'den aldığız nüfus cüzdanınızın fotokopisini esiniz mutlaka yanında getirmek kaydıyla,
Sizin ve eşinizin Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopileri,
eşlerden birinin Alman Vatandaşı olması durumunda Alman kimliğinin önlü -arkalı fotokopisi
(Nüfus cüzdanlarınızın arka yüzünde "EVLİ" kaydı bulunması
gerekmektedir.)
3 - Evlenme cüzdanı veya heiratsurkunde
Anılan belgelerle almanyada baglı bulundugunuz konsolosluga gelinmesi halinde doğum tescili işlemi
yapılabilecektir.
** Çocuk Almanya'da doğduğundan doğum tescili işlemi Türkiye'de
yapılamamaktadır.
Bende konsolosluga sormustum bu sekilde olabilecegini yazmislardi.Esiniz konsoloslukdan yapabilir
yasin demir
07.02.2010 13:50:37
ne alakası var kardeşim insanları yanlış bilgilerle dolduruyosunuz ya kimin başına geşlmiş böyle bir olay çocuk almanyada değil fizandada doğsa doğum belgesiyle türkiyede kayıt yaptırabilir bu bu sitede bunu bir çok insan yaptı nüfus cüzdanındada evli falan yazmasına gerek yoktur . çünkü nüfüs kayıt örneğinde zaten mevcut bu bilgiler memur zaten bilgilerinize giriyo çocuğun anne ve baba adı yazılı doğum kayıt örneğini bilgilerinizle kontrol ediyo abartmayın bazı şeyleri bir de başına gelenler fetva versin burda bilmediğiniz başınıza gelmeyen şeyler hakkında bilgi verip insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
DeLiyanginiM
07.02.2010 22:22:49
Yazinin sonuna konsoloslugun yazmis oldugu yazidir diye not düstüm sanirim dikkatinizden kacti.
Bizde bebek bekliyoruz esimle ve esim suan Türkiyede nasil nüfüsa kayit yaptiricaz diye soru düstü aklmiza ve Essen Baskonsolosluguna mail attim verilen cevap aynen asagidaki gibidir.
Öncelikle doğacak çocuğunuz için şimdiden tebriklerimizi iletmek isteriz.
1 - Internationale Geburtsurkunde (Formüle A)
2 - Eşiniz beyefendinin Türkiye'de olması münasebetiyle, eşinizin
Türkiye'den aldığı nüfus cüzdanının
fotokopisini mutlaka yanınızda getirmek kaydıyla,
Sizin ve eşinizin Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopileri, eşlerden
birinin Alman Vatandaşı
olması durumunda Alman kimliğinin önlü -arkalı fotokopisi
(Nüfus cüzdanlarınızın arka yüzünde "EVLİ" kaydı bulunması
gerekmektedir.)
3 - Evlenme cüzdanı veya heiratsurkunde
Anılan belgelerle Başkonsolosluğumuza gelmeniz halinde doğum tescili işlemi
yapılabilecektir.
** Çocuk Almanya'da doğduğundan doğum tescili işlemi Türkiye'de
yapılamamaktadır.
İyi günler dileklerimizle.
NOT : Doğum tescili işlemi, çocuğun doğduğu şehir itibariyle bölge
uygulamasına girdiğinden,
çocuğunuzun doğduğu şehrin Essen Başkonsolosluğu bölgesinde olmasına dikkat
ediniz.
T.C. ESSEN BAşKONSOLOSLUĞU
Nüfus Servisi
Neden bu kadar hirslandiniz anlamis degilim.illa birine satasip yanlis fetva ile suclamak istiyorsaniz buyrun Essen konsoloslugunun mail adresi tcbk.essen@t-online.de
Kozunuzu paylasin
Bol sans
yasin demir
07.02.2010 22:43:08
burda bir çok arkadaşımız bunu paylaştı almanyada doğan çocukları türkiyedeki eşler nüfüsa bildirmemiş ve konsolosluğa giderken aldıkları nufus kayıt orneklerinde çocuk yazılı olmadığı için konsolosluk gidin çocuğu nufusunuza alındıye geri çevirmişti. ve türkiyedeki eşte çocuğun doğum belgesiyle türkiyedeki herhangi bir nufus mudurlugunde almanyada doğan çocuklarına kimlik çıkarttılar almanyadaki konsolosluklar biraz keyfi çalışıyo bu hepinizin malumudur oradakide nusuf mudurluğunun yetkili kıldığı bi memur türkiyedekide nüfüs müdürlüğüdür . türkiyede yapılamaması biraz saçma olurdu ki, böyle bişey yok türkiyede de kayıt yaptırılıyo
yasin demir
07.02.2010 22:46:12
benim hırslanmam sadece size değil buraya kulaktan duyma değil gerçekten ama gerçekten başından geçen insanlar başından geçeni yazsa en doğru bilgi bu şekilde olur . ama bazıları var herşeye yorum yapıyo. burdaki insanlar gerçekten bazı konularda çaresiz kalıyolar her denene inanıyolar tabiki onlara yazanlarda art niyetli olarak yazmıyo ama yanlış bilgi veriyo o zamanda o insanlar hem vakit kaybına uğruyolar hem belki o dönem hakkı olan şeyler den faydalanamıyolar .ve canlarının sıkıntısı yetmiyomuş gibi bu yanlış bilgilerde tuz biber oluyo
DeLiyanginiM
08.02.2010 10:02:51
Alıntı yapılan: DeLiyanginiM - Şubat 08, 2010, 10:02:51 ÖÖ
Bu vediginiz bilgide tam sayilmaz.Egerki basindan gecmis insanlarin sadece yazma hakki varsa ve dogru olarak sadece yasanmisliklari baz alicaksak.Asagidaki alintida gercek olduguna göre
Sizinde yazdiginizda da bir eksıklik var.Dogum belgesini öylece alip gidip kayit etmemisler.Yeminli noter tasdikli tercümede yapilmis.
Gözün aydın kardesim , Allah annalı babalı büyütsün cocugunuzu bir ömür boyu mutluluklar nasip etsin
cennetim
28.02.2011 16:00:55
vize islemlerine baslamak icin en uygun zaman ne zaman yani evraklari hazirlamak icin sinavdan öncemi kursa yazildigi anmi yoksa hangi zaman??
ben almanyadayim yabancilari polisine gittim ve calismam gerek olmadigini söylediler alman vatandasi oldugum icin okula giderekde esimi getirebilirim vize islemlerini falan esim halletcekmis benim sadece burdan ev tutman gerekiyomus ve kagidini türkiyeye göndermem gerekiyomus ev aramaya ne zaman baslamaliyim sinava yain tarihdemi sinavdan sonrami?? yani evraklar ne zaman toplanmaya baslanmali