serkan demirkol
25.01.2009 15:12:54
selam.
değerli arkadaşlarım,sizlere danışmak istediğim konu çocuklar için aile birleşimi...
tüm yazılanlara baktım ama tatmin olamadım.
konuyu şu şekilde izah etmek istiyorum.
baba hamburg ta alman bir bayanla evlidir ve yaklaşık 1 yıldır almanyada .ocak ayının sonunda dil kursuna başlayacak.17 ve 13 yaşlarında iki çocuğu şu anda tr de.velayet şu anda annelerinde ama babaya verilecek .çocukların oraya gitme şansları varmıdır .kimileri yaş sınırı 16 diyor ve 18e kadar birleşme hakları var ama almanca bilmeleri gerekir diyorlar.kimileri ise yaş sınırı 12 diyor.bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsın.
facetoface
25.01.2009 16:34:23
bizde suan cocuk icin aile birlesimi basvurumuzu yaptık eşim oğlumla temelli almanyaya gidiyor arkalarından bende gidicem oğlumuz 1 bucuk yasında eğer yanlıs bilmiyorsam velayet size verilirse cocuklarınızı goturebilirsiniz bir problem olmaz
serkan demirkol
25.01.2009 17:45:38
tşk ederim arkadaşım ama yaş sınırı kaçtır onu çok merak ediyorum
Alıntı yapılan: serkan demirkol - Ocak 25, 2009, 03:12:54 ÖS
selam.
değerli arkadaşlarım,sizlere danışmak istediğim konu çocuklar için aile birleşimi...
tüm yazılanlara baktım ama tatmin olamadım.
konuyu şu şekilde izah etmek istiyorum.
baba hamburg ta alman bir bayanla evlidir ve yaklaşık 1 yıldır Almanyada .ocak ayının sonunda dil kursuna başlayacak.17 ve 13 yaşlarında iki çocuğu şu anda tr de.velayet şu anda annelerinde ama babaya verilecek .çocukların oraya gitme şansları varmıdır .kimileri yaş sınırı 16 diyor ve 18e kadar birleşme hakları var ama almanca bilmeleri gerekir diyorlar.kimileri ise yaş sınırı 12 diyor.bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsın.
Sayin Serkan Asagidaki Linke Bakmanizi Tavsiye Ederim,https://almancax.com/forum/index.php?topic=6807.0
Almanyada Resit Olma Yasi 18 dir.
serkan demirkol
25.01.2009 18:39:11
Ailesinin yanına gelecek olanlar;
Almanya’daki anne babasının yanına gelmek isteyen çocuklar:
Gelecek abancı çocukların, ülkeye giriş izin yaşı yine 16 ile sınırlanıyor. Ancak, bu yaş sınırı sadece sığınmacılar ve Cenevre Mülteciler Sözleşmesi’nin içeriğinde tarif edilen kişilerin çocukları için 18’e kadar çıkabiliyor. Bu arada Almanca’yı bilen ve uyum konusunda iyi bir izlenim bırakan çocukların da aile birleşimi yoluyla 18 yaşına kadar Almanya’ya gelmesine de ayrıca olanak tanınıyor. Yeni yasa, ilke olarak, o çocuğun çıkarlarını ve istikbalini özellikle dikkate alıyor.
ÜSTADIM .BU KONU KAFAMI KARIŞTIRDI AYRICA BURDAKİ KONSOLOSLUK YAŞ SINIRI 15 DEMİŞ.İNANIN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM BEN .EĞER ALMANCA BİLİNMESİ GEREKİYORSA KURSA GÖNDERİM.NE YAPMAM LAZIM
27 Yasina Kadar Olan Cocuklarinizi Aile Birlesimi Yoluyla Yaniniza Alabilmeniz Mümkün, Alman Bayanla Evli Bir Türk Baba 13 ve 17 Yasinda ki Cocuklarini Aile Birlesimi Yoluyla Yanina Alabilir, Sadece Sizden Istenilen Belgeleri Tam Ve Eksiksiz Olarak Teslim Edin.
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.