ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: vize kalis süresini asma

Sayfa: [ 1 ]

cooperman 27.01.2009 14:31:32

Selam arkadaslar benim ufak sorunum oldu yardimci olabilirseniz sevinirim
ben serbest ticaretle ugrasmaktayim,ve 15 yildir almanyaya cesitli nedenlerle ziyaretlerim oldu genellikle ticari vize aliyordum bagli bulundugum ticaret odasi benim yerime vizelerimi aliyordu,vize surelerim 1 yillik,2 yillik,6 aylik sureler zarfindaydi,ve hic bir zaman problem yasamadim ve vize surelerini hic asmadim, fakat en son 2007 ayinda 6 aylik vize aldim fakat kalis surem 30 gun le sinirlandirilmis, neyse ben bu vizeyle almanyaya giris yaptim giris tarihim 01-01-2007, cikisim 09-01-2007, 8 gun pragta kaldim tekrar 15-01-2007 de almanyaya giris yaptim ve 05-02-2007 de tekrar ciktim almanyadan su ana kadar toplam surem 28 gun etti, daha sonra 28-02-2007  de almanyaya aktarmali olarak avusturya  uzerinden uctum 06-03-2007 almanyadan cikis yaptim  ,daha sonra 09-03 2007 de tekrar almanyaya uctum 13-03 2007 de cikis yaptim ,cikis yaparken pasaport polisi vize suremi astigimi soyledi ve bazi kagitlar imzaladim ve turkiyeye geri dondum sonra 8 gun fazla kaldigimdan dolayi alman mahkemesinden kagitlar geldi 20 gun icinde gerekli cezayi yatirmami soylediler bende almanyada bir arkadasim sayesinde gerekli cezayi yatirdim ve ve dekontu mu aldim  2007 aralik ayinda davetiyemle birlikte alman izmir konsolosluguna muracaat ettim oradadaki haimefendi vize suremi astigimi soyledi bende biliyorum dedim ve cezasini odedigimi belgeledim cevap olumsuz geldi vize alamadim,2008 den su ana kadar hicbir vize muracati yapmadim alman konsolosluguna,problemim su su anda 90 gunluk italya vizesi aldim schengen , buradan karayoluyla(arabayla) almanya ya  ,ordan da ic hatlarla almanyada gitmek istedigim sehre gidersem herhangi bir problem yasarmiyim yani polisle bir problemim olurmu bunu ogrenmek istiyorum cok tesekkur ederim biraz kafa sisirdim kusura bakmayin saygilar

27.01.2009 18:34:28

Schengen ülkelerinden(Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, Portekiz) biri tarafından verilen vize diğer tüm üye ülkelerin topraklarında geçerlidir.
Ancak Siz Daha Önce Vize Ihlali Yaptiginiz Icin, Cezanizi Her Ne Kadar da Ödemis Olsaniz Bile Hakkınızda Ülkeye Sürekli Veya Geçici Giriş Yasağı Konmus Olabilir ki , Basvurunuzda Menfi Sonuclanmis Zaten , Almanya'ya Giris Yapamayabilirsiniz.

cooperman 28.01.2009 13:24:55

cevabin icin tesekkurler dostum,fakat bana nekadar vize yasagi kondugunu nerden ogrenebilirim izmir alman konsoloslugunu aradim bilgi vermedi.birde italyadan araba ile almanyaya gecsem ve ordanda almanyadan ic hatlardan istedigim sehire ucsam herhangi bir problem olurmu?  cevabin icin tesekkur ederim

28.01.2009 13:38:12

Sayin Cooperman, Almanya'ya Hangi Vasita Ile Giris Yapmaniz Önemli Degil, Arabayla Giris Yaparken Gümrükte Yine Pasaport Kontrolünde Varsa Hakkinizda Bir Yasak Ülkeye Girisinize Izin Verilmeyecektir, Almanya Vizesi Icin Basvurunuzun Rededilmis Olmasi Hakkinizda Yasak Olmasi Fikrimi Kuvvetlendiriyor, Nerden Ögrenebilirsiniz, Tabiki Almanya Yabancilar Dairesinden Sordurabilirsiniz Yada Deneme Yanilma Yöntemiyle Gümrüge Gittiginizde Yapilacak Kontrolde Sonucu Görebilirsiniz.

cooperman 29.01.2009 12:08:43

cevabiniz icin cok tesekkur ederim ,  almayaya gitmek o kadarda önemli degil ,zaten orda kalmak ve yasamak gibi bir niyetim de yok tekrar cok tesekkur ederim

10.03.2009 15:31:49

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]