ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Sokaktayim yardim edin ACILLL!!!

Sayfa: [ 1 ]

umutsakli 31.01.2009 01:18:01

Arkadaslar merhaba, ben ali Turkiyeden 5 yil once geldim esim Turk asilli Almandir, gecen hafta iki yildan beri suren kavgalarimizi noktaladik ve gectigimiz pazartesi eve geldigimde valizim kapinin onundeydi.  offoff:) ben alti ay sadece Aushilfe calistim suanda halen esimle Arbeitslosengeld aliyoruz (her birimizin hesabina ayri ayri oduyorlar) ben simdi sokakta kaldim, bir arkadasima gittim ancak anmeldungum hala esimin evinde kayitlidir. Arbeitsamt bana bir ev bul gel bakariz dedi demesine de esim beni arayip anmeldungunu burdan silmezsen fena yaparim dedi kimden sorduysam bilemedi ya ben siginacak bir ev bulamazmiyim yani erkek oldugum icin sokakta mi kalacaagim? Boyle koruma evi falan yokmu gecici olarak? ev bulana kadar. Bana yardimci olupta bir fikir verirseniz sevinirim. Hannoverden sevgiler. ??? :-[

16.02.2009 19:02:43

Allah yardimcin oLsun kardes...!!

Gökan 17.02.2009 10:58:56

durumunuza cok üzüldüm malesefki yabanci ellerde olmanin bu yönleri de var kendi memleketimizde olsa bi sekilde ayakta kalinabiliyo ama dilini bile dogru konusamadigimiz bir yerde kendimizi ifade etmemiz cok zor rabbim yardimcin olsun insalah düzene girer bir kisiden duydum bi heim var ama galiba rathausa gidip sorununu onlara anlatman gerekiyor belki ordan yardimci olabilirler

17.02.2009 11:44:35

Umutsaklı arkadaşım durumuna üzüldüm.Allah yardımcınız olsun.Sanırım eşlerin böyle bir şey yapması mümkün olmadığını biliyorum.böyle bir şikayette bulunsa bile olumsuz sonuç alacaktır.

whiterose 22.02.2009 03:12:14

umutsakli arkadasim, durumunuza üzüldüm, ama size sunlari söylemek isterim, evi terk etmeyin, tabii belki zor olcak ama bir yer bulmadiniz taktirde evden cikmayin, ev ikinizin üzerine mi yoksa tek esinizin (mietvertrag), eger ikinizin üzere ise, o zaman esiniz sizi disari atamaz hakki yok, eger ama ev onun üzerindeyse, o zaman isiniz zor derim, ama dedim gibi, bir yer bulana kadar evde kalmaya calisin. Eger cok acil bir durumdaysaniz o zaman kaldiniz sehirde OBDACHLOSENHEIM vardir bunu Belediyeden ögrene bilirsiniz (Stadtverwaltung, Rathaus),ama sunu söyleyim orda cogunluk sokakta yasayan insanlara yer veriyorlar. Eger is siz seniz, en cabik bir zamanda is bulmaya calisin, cünkü ev bulmaniz daha kolay olur, cünkü issizlere ev vermiyorlar. Eger akrabaniz varsa, veya arkadasiniz onlarla irtibata gecin. Ama en dogrusu o evden hemen pes edip cikmayin derim, eger mietvertragta sizn de isminiz varsa.

10.03.2009 17:05:17

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]