vampire
01.02.2009 15:10:06
arkadaşlar merhaba, ben Berlin de comeniu asistanlığı yapan bi arkdaşımn yanına 1 hafta ya da 10 günlüğüne gitmek istiyorum. su an inglizce öğr yapıorm. vize için gerekli olanları okudm am aklıma takıldı, hesabımda ne kdar para gözükmesi lazım. bi de arkdaşımın yanında kalacağımı nası ispat edicem. arkdaşm davet mektubu gönderemez sanırım sürekli orada yaşamadığı içn. beni aydınlatrsanz sevnrm. tşkler.
Size gönderilecek davetiye mutlaka sart, arkadasiniz yada onun ailesi bunu yapsin daha iyi olur. Sizi bir sekilde orda barindirabilecegini ispat etmek anlamina geliyor davetiye. Yollayacak kisiye haliyle kalacaginiz yer oldugu icin önemli.
Hesabinizda para konusu degil, birileri diyor ki bas vuru yaparken banka dekontum var onuda müracat sırasinda sundum diye. Böyle birsey yok. Sizden istenilenler Turistlik amaclik vize cin gerekenlerdir. Harici banka hesabina gerek yok.
Örnek veriyim, Ben gittim bankada hesabim olmadigi halde. Hesabinda para olan birisinin gidemedigini biliyorum ki zaten hesap' ta para durumu etkilemiyor. Sadece eskiden bazi yüksek meblalar' i konsolosluga garanti seklinde gösterirlermis. Diyelim 50 bin TL var gelmezsem parayi Almanya Devleti haciz edebilir gibisinden. Garanti yani parasi bosa gitmesin diye mecbur gelsin gibisinden. Ki buda urafe olabilir.
Sizden istenilen evraklari tamamlayip basvurunuzu uygun sekilde yapiniz. Yolunuz acik olsun...