mayhoni
07.02.2009 13:16:41
Merhaba Arkadaslar ben vize başvurusu yaptım ve halen bekliyorum.bu bekleme sürecinde daha önce vize için başvuru yapan arkdaşlarımla sürekli irtibat halindeyim.Dün bir arkadasıma bir mektup gelmiş ve mektupta tekrar konsolosluga gelmesi istenmiş. bunun üzerine almanyadaki eşi yabancılar polisine giderek nedenini sormuş ve aldıgı cvp eşinize konsolosluktan almanya ile ilgili 100 sorudan 5 tane soru sorulacak diye bir cvp verilmiş.Bu konu ile bilgisi olan arkadaslarımın burda bizimle paylaşmasını istiyorum şimdiden hersey için TşK..
Dn:Bu ALMANYA ile ilgili 100 soru yeni cıkan bir kanun diyorlar nekadar dogru
mayhoni
07.02.2009 14:38:02
bu capraz soru degilmiş capraz soru bayadır var olan birsey bu almanya ile ilgili genel kültür tarzında sorularmışş..
arkadas29
07.02.2009 15:19:03
Alıntı yapılan: SERDAR-KREFELD - Şubat 07, 2009, 02:36:52 ÖStv de ızledım artık subat ayında baslıyacaklkarmıs bu capraz sorguya aıle bırlesımı yapan herkeze soracaklarmıs
senın dedıgın bıraz tuhaf herkese neden sorsunlar yanı capraz sorguya alsınlar eger bır sakınca görulurse cagırırlar ve subat ayı dıyorsun bunu hangı tv ve neye dayanarak söylediler
mayhoni
07.02.2009 15:50:49
Benim bildigim yeni kanun olarak almanlar DNA test kanunu cıkaracaktı.başka bir kanun cıkacak diye birsey duymadım..
arkadas29
07.02.2009 15:55:08
aksatir
07.02.2009 16:49:56
Bende 23 Aralıkta başvuru yapmıştım. Benide 11 şubatta konsolosluğa çağırıyorlar. Ayrıca eşimde yabancılar polisine gitti ve onlar eşimin çağrılmayacağını yanlızca beni çağırdıklarını söylemişler. Bende birşey anlamadım bu işten bize ne soracaklar.
mayhoni
07.02.2009 18:26:25
Kimseyi yanıltmak istemiyorum ama bir arkadasımıda cagırmışlar ve 100 tane sorudan 5 tane soru soracaklarmış.almanya ile ilgili.( Tabi kesin birsey yok Bu konuyu acmamdaki nedende bu daha önce gidipte böyle birseyle karşılasan arkadaslarımız varsa burda bizimle paylasırlarsa cok sevinirim )
mayhoni
07.02.2009 20:00:36
SERDAR arkadasım konuyu acarken bir bilgimin oldugunu söylemedim ben iyi oku lütfen yazdıklarımı tamamen duydugum ve emin olmak için burda sizlerle paylaşmak istedim ki bir bilginiz varya bizmle paylaşın diye.sana inanmıyorum diye bir sey yazmadım.almanyanın tarihini bilmiyorum eve bu doru sana söyle diyeyim almanyaya gidenlerin % kacının bilgisi var almanya ile ilgili sorulacak sorular.( yine duyumlarıma göre almanyanın başbakanı kim almanyanın yüz ölcümü buna benze seyler.eyerki senin bildigin birsey varsa bizle paylaş sana kimse yalancısın demiyor.
mayhoni
07.02.2009 20:12:24
Verdigin linke baktım serdar arkadasım sagol senden ve bu tür bilgisi olan arkadaslardan bekledigimi ve bahsettigim sey buydu tşkler..
işte bu capraz soruda cıkan sorular.linkte var ama ben burayada koyma geregi duydum umarım benim ve benim gibi bu konuyu merak edenlerin işine yarar..
İşte sorulardan bazıları şöyle:
Eşinizin komşularının adı ne?
Ev kirası kimin banka hesabıdan havale ediliyor?
Evin oturma odası ve yatak odasında taban döşemesi nasıl?
Evde bulaşık makinesi var mı? Evde kaç tane televizyon var ve evin neresinde duruyorlar?
Eşinizle ikinci kez nerede ve ne zaman karşılaştınız? Evlilik teklifine ne zaman "evet" dediniz?
Neden Almanya dışında evlendiniz? Alyansınız var mı? Ne zaman ve nerede satın aldınız?
Nikah şahitleriniz var mı? Kimler? Düğün yaptınız mı?
Yaptıysanız nasıl bir düğündü?
Eşinizin anne ve babasının adı nedir?
Nerede yaşıyorlar?
Eşiniz anne ve babasıyla tanıştı mı?
Eşinizin kardeşlerinin adı ne, onları tanıdınız mı?
Hangi dilde anlaşıyorsunuz?
Daha önce evlenip boşandınız mı?
Eşiniz daha önce evlenip boşandı mı?
Başka bir evlilik yaptınız mı?
Eşinizin doğum tarihi ve yeri?
Göz renginiz nedir?
Eşinizin göz rengi nedir?
Lens ya da gözlük takıyor musunuz?
Eşiniz gözlük ya da lens takıyor mu?
Sizin ve işinizin ayakkabı numaraları kaç?
Ortak arkadaşlarınızın isimleri nedir?
Sağ elinizle mi iş görürsünüz ya da solak mısınız?
Kahvaltıda eşiniz hangi içeceği tercih eder?
Eşiniz hangi marka sigara içer?
Eşinizin arabası varsa kimin üzerine kayıtlı markası ve rengi ne?
Eşinizin vücudunda dövme var mı?
Son doğum gününüzde size ne hediye aldı?
(Kadına) Eşiniz jiletle mi tıraş olur makineyle mi?
Hangi sağlık sigortası kuruman bağlısınız?
Yatağın sağında mı solunda mı uyursunuz?
Arkadasinizin Durumunu Bilmiyorum Ama Bu Bahsettiginiz Test Alman Vatandasligina Gecmek Isteyenlere Uygulaniyor, Aile Birlesimi Icin Basvuranlardan Böyle Bir Sey Istenmiyor, Eger Durumu Süpheli Görünen Varsa Yukarida da Arkadaslarimizin Yazdigi Gibi, Esleri Es Zamanli Sorguya Aliyorlar.
Sezer-
07.02.2009 20:53:07
yani diyorsunuz ki..
Bu soruları Aile birleşimi yapanlar için sormazlarmı dersiniz ATAAN kardes _?
Bunları sorarlarSa Mahfolduk VaLLa
Alıntı yapılan: Sezer- - Şubat 07, 2009, 08:53:07 ÖSyani diyorsunuz ki..
Bu soruları Aile birleşimi yapanlar için sormazlarmı dersiniz ATAAN kardes _?
Bunları sorarlarSa Mahfolduk VaLLa 
Kanunlarsirsa Eger, Aile Birlesimi Icin Basvuran Her Cifti Es Zamanli Sorguya Alacaklar. Süphe Uyandiran Evliliklere Uygulaniyor Hali Hazirda Ama Kanunlasirsa, Aile Birlesimi Icin Basvuran Herkes Bu Sorguya Girecek.
Almanya Hakkinda Genel Bilgileri Aile Birlesimcilere Sormazlar, O Sadece Alman Vatandasligina Basvuranlara Uygulaniyor, Aile Birlesimciler Zaten A1 Seviyesinde Almanca Bilgisine Sahipler, Bu Sorulara Nasil Cevap Versinler, Böyle Bir Sey Aile Birlesimciler Icin Söz Konusu Degil, Yukarida Söyledigim Esleri Es Zamanli Sorguya Alma Uygulamasi Var, Birbirlerini Gercekten Taniyorlarmi, Bu Evlilik Gercek Bir Evlilikmi Diye Karar Vermek Icin.Yukarida Sayin Mayhoni'nin Yazdigi Sorular, Aile Birlesimcilere Sorulan Sorulardir.
cciwann
18.03.2009 16:02:08
Merhaba arkadaşlar benide çapraz sorguya çağiracaklar sanırım çünkü eşime ordan kağit gitmiş yabancilar polisinden. şubat ayında vizeye girdik ,Nisan ayında görüşmeye çağiriyorlar. Alman Yabancılar polisi eşime bizden yana sorun yok dedi eşinize birkaç güne kadar haber gider dedi benim yerime ona hber geldi buradan itiraz warmiş inanmamişlar ewliliğimize. Nedeni de benim daha önce ünv. için başwurmuş olmam. Universite başwurumada ayni gerekçeyle red werdiler inanmiyoruz diye. İşin garip yani ben eşimle beraber Ünv. başwurusunu doldurdum.Neyse sonuç itibari ile tekrar çağriyorlar ama işin kötü yani bu seferde werirlermi wermezler mi işin garantisi yok. off off 3 ay oldu yetti beeaa