Üniverstilerle görüsüp ön kayit yaptirmayi dene yani Almanca Yeterlilik sinavini tesdaf yada Dhs vermen halinde seni alacaklarina dagir bir kagit iste. Tabi bunun icin üniye gerekli evraklarini gönder Dil Bilgisi icinde Almanyada kursa gitmek istedigini sonrasinda DHS sinavina girecegini belirt.
Bu sekilde olmassa ogrenci adayi olarak basvur . Bir dil kursuna kayit ol kendine bi garantor yada senelik 8000 euro civari bi para bul ve bi bankaya yatir. Ayrintilari konsolosluktan ogrenebilirsin. Sonra Konsoloslugun istedigi evraklarla basvurunu yap niyetinin ciddiligini sakince anlat. Sonrasi beklemekten ibarek sonuc negatifte olabilir bu senin durumunun onlara inandiriciligina bagli. Ama bir alman universitesinden kabul alman durumunda Büyük bi ihtimalle ogrenci vizesi alabilirsin.
HA birde bu ogrenci adaya vizesi orada uniye baslaman durumda ögrenci vizesine cevrilebilir. Ama turistlik amacli bi vizeyle sakin gelme hic bir sekilde ogrenci vizesine cevirilmiyor.
Bide hatirlatma. Eger senin 2 yillik bi universite ogrencisiysen okulu bitirmeden basvuru durmunda biligim kadariyla uni kabul etmez. 2 yillik meslek yüksek okullarinda diplomani almis olman lazim. Her universite icin durum farkli olabiliyor ama bu iki yillik okul diplomasi konusunda bi degisiklik olabilirmi acikcasi bilemiyorum.
Son olarak Almanya egitim icin geleceksen SIKI bi dayanagin olmali dil kursuydu bazi unilerin aldigi kayit paralari ör. Uni Stuttgartin 500 € bi kayit ucreti var her semester icinmi aliyor tam bakmadim ama olabilir. Neyse arti bide senin aylik giderlerin yani hic bisey yapmam be sadece okula gider gelir yasarim diyorsan aylik 700 € yetebilir. Bu islere baslamadan bunlara cok iyi arastir derim. Yoksa benim gibi verdigin Tercüme ücretleri yani kar kalir