ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyada egitim icin yardim

Sayfa: [ 1 ]

gravestone 10.02.2009 15:01:08

arkadaslar ben 3.siniftayken egitimimi avrupada devam ettirmek istemistim.ozamanlar ugrastim biraz ama sonra vazgectim.suan üniversiteden mezun oldum,yani gecen ay.ben almanyada egitimime devam etmek istiyorum benim hakkim var mi?cünkü mezun olmus durumdayim.

smaili 10.02.2009 20:17:48

evet var. Ama önce Almanyada bir bölüme kaydolaman lazim. 4 yillik bi fakülte bitirdigin icin  Almanyada Universitelerin yabanci ogrenciler icin ayirdigi  bölümlerden istedigine basvurabilirsin. Ornegin isletme bitirdiysen bile mühendislik fakültesine gidebilirsin. tabi bu konuda üniversiteler görüsmelisin.

Bundan sonrasi Almanca ögrenmene ve money a bakiyor  :)

dennnis1989 11.02.2009 17:04:43

slm ya ben bise sorcam ben simdi lise son siniftayim.okulumu bitirince almanyada uniye gitmeyi dusunuorum ve cifte vatandasim ondan vize almama gerek yok.bana dedilerki tek gereken 4 yillik biyer tuturmamis ama oss kilavuzunda yurt disinda okumak isteyen ogrencilerin yapmasi gereken baraji gecmeleri yazio simdi yine 4 yillik biyer kazanmam gerekecekmi yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tskler.

gravestone 13.02.2009 11:01:20

universtelerle iletisime nasil gececegim?bide para cok fazla gidermi ki? :) benim duyduguma gore avusturya unv leri cok uygunmus dogrumu?

smaili 13.02.2009 12:45:19

Valla Avusturya hakkinda bilgim yok. Ama Alman universiteleri genelde bedava. Ama universitelere gore degisik ücretler talep edelebiliyor. Asil onemli olan gecimini saglayabilmek. Cunku biyerden burs alabilme sansiniz oldukca düsük. Aylik en az 600- 700 Euroluk bi para gostermeniz gerekmekte Yada sizin giderlerinizi üstlenecek bi garantör bulmaniz lazim vize alabilmek icin.

gravestone 13.02.2009 18:09:52

aylik 600 euroyu.tüm para hesaplanmis sekilde mi göstermek lazim?yani okul 4 senelik diyelim 4senelik hesaplanip okadar parami olmasi gerekecek hesabimda vize alabilmem icin?.bide biraz disimizi sıksak orda masrafi azaltamazmiyim daha fazla?aylik 600 ün altina indiremezmiyim mesela 350-400 felan yapamazmiyim?

10.03.2009 17:28:59

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: [ 1 ]