dj-fiesta
01.03.2009 11:38:46
merhaba.benim esim alman ,7 ay once trde evlendik ve 5 aylik bir kizimiz var oda alman vatandasi.kizimiz ilk dogdugunda benim ismimi vermedik.ben simdi 3 aylik turist vizesi alarak bremene geldim.burda trd yaptigimiz evliligi alman evlendirme dairesine bildiricez ve esim ve kizim benim soyismimi alicak.esimin ikinci evliligi.4-5 sene calismis.ama 8-9 aydir yardim aliyo.tr dondugumde aile birlesimi icin basvurucam .kizimin uzerinden basvuruda bulunsam dahami kolay olur?almanca testinden muaf olurmuyum acaba?izmir konsoloslugundan basvurucam.simdiden tesekkur ederim
dj-fiesta
01.03.2009 12:22:54
aile birlesimini ccugum uzerinden yapicam.ama dogum kayit orneginde benim ismim yok.burda soyismimi vericem kizima.bu yteelimi babalik tanima senedi nerden alinir ve vekalet beyani
facetoface
01.03.2009 14:32:38
eğer kızınız üzerinden aile birlesimi yaparsanız bu sizin avantajınıza olacak
inatci72
01.03.2009 14:54:12
benim bildiğim kadar oradaysanız vizenizi eşiniz uzatsın buraya döndüğünüzde geri gitmeniz bir okadarda zor
inatci72
01.03.2009 14:55:32
arkadaşlar ben kapıda biriyle sohbet ettim adam 2 çucuğu var vize alamamış yani zorluyorlar bende ret aldım ve tekra evrak hazırlamam gerekiyormu bilmiyorum
dj-fiesta
01.03.2009 15:30:52
evet su anda bremendeyim zaten 1 ylik vise almistim bunu 2 ay daha uzattik baska uzatmiyo yabanci polisi 2 aya kadar uzatabildisimdi son bes gunum tr ye donucemordan kizim uzerinden deniycem olmadi esim uzerinden aile birlesimi yapip kismetse gelicem
Kismet diyeyim, Almanca bildiginizi konsoloslukta ispatlarsaniz tamam. Harici A1 Sertifikasi Aile Birlesimi icin zorunlu bir evraktir.
dj-fiesta
01.03.2009 22:01:42
almanca bilmiyorum cok iyi bisschen ama ingilizcem gayet iyi .zaten bununicin kizimin uzerinden aile birlesimi dusunuyorum almancadan muaf olmak icin .yoksa esim uzerindende yaparim.kizim ureinden yaparsam almanca istemiyolar heralde
yasin demir
02.03.2009 08:40:02
önce çocuğa soy ismini verirsen yanıma senedine gerek kalmaz ve çocuk üzerinden yapabilirsin dil şartı aranmıyor bu kanunda net ama bazıları istene bilir diyor ama en doğrusu ordaki yabancılar dairesine sormanda fayda var
dj-fiesta
02.03.2009 08:46:27
cok tesekkur ederim
dj-fiesta
02.03.2009 08:50:38
O ZAMAN BEN BUNUN ICIN BASVURUCAM YANI
3. Alman vatandaşı olan ve reşit olmayan çocuğun yanına velayet hakkı olan veli olarak aile birleşimi yapmak (Alman İkamet Yasasının 28 I. Maddesi 3. bendi)
· Çocuk yurtdışında doğdu ise uluslararası (çokdilli) Doğum Kayıt Örneği
· Çocuk Almanya’da doğdu ise Alman Doğum Kayıt Örneği
· Çocuğun yanına aile birleşimi yapmak isteyen velinin yeni tarihli tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (‘düşünceler’ bölümünde tüm nüfus olaylarının belirtilmiş olması gerekir)
· Boşanma sözkonusu ise: Boşanma Kararı ve Velayet Kararı(Almanca çevirileri ile birlikte)
· Babalık tanıması yapıldı ise: Babalığı tanıma senedi ve velayet beyanı
dj-fiesta
04.03.2009 18:38:21
bugun bremende islem yaptik almanyada son gunum bu ksam tr ye gidiyorum. beglaubigte abschrift fr den vater fur mutter ve für das kind diye 3 sayfa kagit yaptilar.bu kagitlar nedir acaba Babalığı tanıma senedi ve velayet beyanı bunlarmi oluyo
ebrar_1987
08.03.2009 17:44:08
slm ben ebrar ben 2 senedir evliyim ama eşim almanyada ben vize bekliyorum 1 senedir konsolosluga 3 kee gittim ilk gittigimde kağaıtlardan biri eksikti randavuyu ret ettiler.2.kez gittigimde almanca ögrenip gelceksin dediler ögrendim sertifikayı aldım tekrar gittim konsolosluga 1 ay sonra vizen gelir dediler ama 5 ay sonra vize red cevabı geldi. eşim aylıgı yetersiz geliyomuş o yüzden red cevabı geldi eşim şimdi 2200 euro maaş alıyo neden haksızlık yapıyolar ben onların istediğini yaptım. eşimden beni neden ayırıyolar ben köyde kalıyorum eşimin ailesıyle kalıyorum köyde yasam çok zor vize neden çıkmadı bu konuda beni bilgilendirirmisiniz lütfen...
Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için yukarıdaki kurala uymayan konular kapatılmaktadır, dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.