S.Aleyküm arkadaslar,
Aile arasinda konusurken duydugum birsey vardi. Dayim gecen de vize kalkicakmis 20 nisan da görüsmeler yapilicakmis gibisinden birsey söyledi. Kulakdan duyma degil gercek anlamda yetkililerin görüsecegini vurguladi.
Bende sizlere de sormak istedim..
Bilgisi olan var mi?
halecim
02.04.2009 08:11:06
sanmıyorum arkadaşım..geçen haberlerdede güya almanyaya 3 aydan fazla olmamak şartıyla biz türklere vize istenmiyomuş ama nerde Ankara Alman Başkonsolosumu ne açıklama yaptı yok öle bişe tamamen YALAN haberdir diye..inşAllah dedğin gibi olurda herkes kavuşur sevdiklerine
Sanmıyorum vizenin kalkacağına.Çünkü A1 sınavı kalkıyo diye söylentide çıkmıştı.Ama tabikide kalkmadı.

Dogrudur ben de dayim' dan duymustum iste..
newscrew
06.04.2009 18:37:34
Evet turistik ve ticari anlamdaki vizelerin kaldırılması talep edildi. ama zaten tam yılını hatırlamıyorum ama 70lerde türkiye ve AB arasında imzalanan anlaşmaya türkiyedeki göre bazı meslek gruplarına (avukat, basın mensubu, doktor, iş adamı, vb.) vize uygulanmaması kararı var ama AB de uygulayan bir ülke yok bunu. ayrıca türkiye cumhuriyeti pasaportu taşıyanlarada AB vizesinde kolaylık hakkı var aynı anlaşmada.
Alıntı yapılan: newscrew - Nisan 06, 2009, 06:37:34 ÖSEvet turistik ve ticari anlamdaki vizelerin kaldırılması talep edildi. ama zaten tam yılını hatırlamıyorum ama 70lerde Türkiye ve AB arasında imzalanan anlaşmaya Türkiyedeki göre bazı meslek gruplarına (avukat, basın mensubu, doktor, iş adamı, vb.) vize uygulanmaması kararı var ama AB de uygulayan bir ülke yok bunu. ayrıca Türkiye cumhuriyeti pasaportu taşıyanlarada AB vizesinde kolaylık hakkı var aynı anlaşmada.
Anlasmalarda var ancak hicbirsey uygulanmiyor ne is' se. Yesil pasaport la ilgili bazi düzenlemeler gerekli Ana Yasa Mahkemesi irkcilik gerekcesiyle erkek cocuklarina' da 25 yasina kadar babanin yesil pasaport hakkindan yararlanabilecegini ibraz etti. Amma velakin hala böyle birsey yok diyerekten her gün onlarca insan geri geliyor ilgili Emniyet Müdürlüklerinden...
Dogrusu nasil bir düzende nasil gidiyoruz hala anlamis degilim...
Ama kisa zaman sonra birseyler olacak gibime geliyor. Kriz mriz derken bazi engeller istemeyerek' te olsa kaldirilabilir.
Az önce Flash haberde izledim haziran ayinda ögrenci ve calisanlarada vizeyi kaldirmak icin masaya oturucakmis Türkiye - Almanya ile. Hadi hayirlisi artik. Bu görüsmeden önce zaten kamyon söförlerine uluslar arasi gecisler icin vizeyi kaldirmislar. Acaba kamyoncumu olsa isteyen arkadaslar?
Alıntı yapılan: mub@rek - Mayıs 07, 2009, 11:17:20 ÖS
Az önce Flash haberde izledim haziran ayinda ögrenci ve calisanlarada vizeyi kaldirmak icin masaya oturucakmis Türkiye - Almanya ile. Hadi hayirlisi artik. Bu görüsmeden önce zaten kamyon söförlerine uluslar arasi gecisler icin vizeyi kaldirmislar. Acaba kamyoncumu olsa isteyen arkadaslar?
Flash TV nin haberinede güven oLmazki
Arkadaslar, Türk vatandaslarinin Almanya ve katma protokole dahil diger ülkelere 90 güne kadar vizesiz girme haklari vardir. Buna ragmen vize uygulanmakta. Ancak son günlerde alinan karara göre Türkiye'de ikametinin kalacagini kanitlayan belirli meslek gruplari Alman konsolosluklarindan "vize muafiyet belgesi" almak suretiyle sadece Almanya'ya vizesiz gelebilecekler. Bu meslek gruplari da oldukca kisitlanmis durumdadir. Bilim adamlari, Türkiye'de bir sirkete bagli olarak calisan ve gidecegi ülkede yapacagi isi kanitlar belgeye sahip TIR soförleri ve benzeri sekilde sinirlandirilmis durumda.
SABIR
08.06.2009 16:55:38
evet o haberi bende izledim arkadaşlar ama aile birleşimi için deil.sadece belirli bi kesim için vize yokmuş.biz aile birleşim vizesi almak için hala sürünücez anlıcanızzz
esma 41
08.06.2009 17:00:37
SEDAT08
08.06.2009 19:05:08
Kazanilmis bir hak, ama uygulanmiyor ben hic zannetmiyorum vizenin tamamen kalkacagini. Benim oturumum oldugu halde 2 kere ucaka kapisinda pasaport kontrolu yapildi Polis herkesi kontrol etti. Bu ay gene gidecem Türkiyeye bakalim dönüstede bu olay tekerrür edecekmi
plejaden
10.06.2009 01:42:57
Selam Arkadaşlar
Yapılan görüşmeler sonucunda 05.06.2009 tarihi itibari bazı durumlarda vize istenmeyecek. İşte vizesiz seyahat edebilecekler;
Türk vatandaşları, Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla, yalnızca aşağıda belirtili seyahat amaçları doğrultusunda iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş yapabilirler.
1. Türkiye'de faaliyet gösteren bir işveren adına geçici süre ile hizmet vermek amacıyla
1.1. Sınır asan kişi ve yük taşımacılığında sürücü personel ve gemi veya uçakta görevli mürettebat
1.2. Yurtdışındaki işveren adına teslimatı yapılmış sistem ve makinelerin montajını, bakımını ve tamir işlerini yapmakla görevli kişiler
2. Kazanç getirici bir hizmet sunmak amacıyla seyahat edecekler
2.1. Sanatsal açıdan çok önemli değeri olan bir sunum veya gösteri yapacak olanlar (uluslararası düzeyde tanınan sanatçı ve sanatçı grupları, ki bu kişilerin sunumu veya gösterisi uluslararası bir mukayese yapıldığında diğerlerinden çok üstün olmalı)
2.2. Bilimsel açıdan çok önemli değeri olan bir sunum veya gösteri yapacak olanlar veya
2.3. Sportif amaçlı gösteri yapacak olanlar (sadece geçimini ağırlıklı olarak bu isten kazanan profesyonel sporcular)
umarım yardımcı olabilmişimdir.
KasperSky
10.06.2009 01:48:28