ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanyaya ögrenim icin geldim ve üniversitemi bitirdim. Bundan sonra?

Sayfa: [ 1 ]

terzioglu 02.04.2009 03:00:52

Merhaba arkadaslar,

ben almanyaya 6 sene önce ögrenim amaci ile geldim. 1,5 senelik dil egitiminden sonra, makine mühendisligi bölümünü bu hafta bitirdim ve diplomami aldim. Okul esnasinda yalnizca 3 ay bir profesör yaninda calistim, onun haricinde calismisligim yok.

Benim sormak istedigim su.

• Öncelikle almanyada basarili bir sekilde universite bitirdigim icin isci vizesi alma hakkim var mi?
  • Eger var ise diyelim ki ben 1 sene calistim, sonra Türkiyeye gitsem, arada bir giris cikis yapsam, isci vizesi ölür mü?

Söyle bir durum var. Bizim Türkiyede kendi isimiz var. O is üzerine calismak istiyorum ama Almanyadada oturum hakkimin olmasini istiyorum. Simdi bu durumda acaba bir imkan varmidir benim basarili bir universite egitimi sonrasinda bu sartlar altinda almanya oturum hakkimi alip, kaybetmeden saklayabilmem?

Bu konuda deneyimi olan veya bilgisi olan arkadaslar bana yardimci olabilirler mi?

Tesekkür ederim...

yasin demir 02.04.2009 08:44:47

merhaba siz almanyada oturum hakkını alsanız bile yanlış bilinen bir gerçek var almanya 6 ayda yapılan giriş çıkışları kabul etmiyor bu halk tarafından yanlış biliniyor almanyada oturumunuzun ölmemesi için yılın 6 ayından fazlasını almanyada geçirmeniz gerekmektedir 6 ayda giriş çıkış yapanlar ya yabancılar dairesinden özel izinli olanlar yada emekli olmuş almanyayla hiç bir ilişiği kalmamış kişilerdir bunlar

terzioglu 02.04.2009 10:43:23

Buna bir kaynak gösterebilirmisiniz? Sadece ögrenmek icin soruyorum ve benim okul sonrasi izleyebilecegim yol konusunda bir fikiri olan ve beni bilgilendirebilecek olan birisi var mi?

tesekkürler?

yasin demir 02.04.2009 11:40:40

kaynak benim kardeşim ben oraya aile birleşimiyle gittim tekrar gelmek zorundaydım ve oturumumun ölmemesi için bunu yapayım dedim ve yabancılar polisi bunu söyledi aynı şeyi avukatta söyledi ve her pazar avrupa kanallarında çıkan avukatlarda üstüne basa basa bunu söylüyor sakın böyle bişey yapmayın yabancılar dairesi bunun farkına varırsa oturumun ölür diye

terzioglu 02.04.2009 11:51:28

Anladim. Ben ama sosyal amt'a basvurmak istemiyorum. Bunun bir degisikligi olmaz mi ki acaba?

Sayfa: [ 1 ]