aboşagabya
07.04.2009 12:12:16
Arkadaşlar kısaca özetliyeyim,benim eşim gerçek alman asıllı İTÜ mezunuyum 24 yıl uzak yol kaptanlık yaptım,ancak 30 ocak 2009 yılı A 1 sınavına girdim(mecbur tuttular) ve tek kelime almanca bilgim yokken 67 puan aldım eşimle ingilizce konuşuyoruz bu arada,almanca kursunada gitmedim o yüzden sınavı büyütmemek lazım kafanızda,herneyse 13 şubat 2009 da vize için izmir konsolosluğuna başvuru yaptım eşim alman olduğu halde konsolosluktan içeri almadılar yasakmış,birden tartışmanın içinde bulduk kendimizi,neyse içeri girdim evrakları verdim sıra numarası verdiler görüşme başladı bankonun arkasında duran hanım eşimin ikinci evliliği diye eşim hakkında sorular sordu,söylediğim cümle şu oldu,yemin ederim hanımefendi ben 24 yıl uzak yol kaptanlığı yaptım dünyayı 5 kez dolaştım o yüzden şaçma sapan sorular sorucanıza cevap verceğim türden sorular sorun dedim,bu sefer alındı size birkaç şey sormam gerekiyor almanca dedi bende fazla bir şey bilmiyorum ancak ingilizce cevap verebilirim neden dedi,bir ingiliz almanyaya geldiğinde almancamı konuşmak zorunda dedim,inanın amacım almanyaya gitmemek,o yüzden ters gidiyorum hatunla,içeriden bir pure alman geldi ingilizce konuşmaya başladı neyse konuştuk,tabi aldı ağzının payını yani demek istediğim lütfen arkadaşlar bunlara boyun eymeyin,mesala ben emekli oldum Allaha şükür fethiyeden de bir ev aldım küçük birdekayık aldım balığımıda yakalıyorum,ne işim var almanyada (bu arada yaşım 45 )malesef köln şehrine gidiyormuşuz bugün kahrolası vize geldi bunları anlatıyorum ki herkezin bilgisi olsun,sağlıcakla kalın,ATAAN beye de saygılar,ümit ederim sevdiklerinize en kısa zamanda kavuşursunuz.en güzel günler sizlerin olsun.
gülümse35
07.04.2009 12:36:08
Gözünüz aydın mı desem ne desem bilemedim .Bazen düşünüyorum da orda çalışanların kökeni türk ama sanki düşmanmışız gibi davranıyorlar...Rabbim hepimize yardım etsin..Allah yolunuzu açık etsin..
EL-TURCO
07.04.2009 13:05:45
sn kaptan yazdiklarinizin noktasina virgülüne inanirim,bende zamaninda konsoloukta iken böyle birkac tartismya sahit olmustum.ama bu vize verme olayi herkese tutmuyor tabii.sen onlardan korktukca onlarda senin üstüne geliyor.bizi sanki asalak olarak görmeleri bu yüzden(ha cahil olanimiz cok o konudada onlara hak veririrm)neyse efem kölnde güzel yerdir.hele su an yazda geliyorki ooo gelin köln dom"a (ünlü kilisesi)kenarinda cimlere uzanin nehrin yaninda..gerci fethiyenin tirnagi olamaz ama :-)ki büyük ihtimal bikac seneye kalmaz geri fethiyeye dönersiniz.-)