Shnaz
24.04.2009 16:25:52
arkadaşlar bi alman vatandaşı arkadaşım bana dawetiye yollamayı düşünüyor ..
vize alabilirmiyim sizce arkadaşım alman eşi ve kendiside çalışıyor gelirleri yüksek ...
vize alabilirmiyim alırsam en fazla ne kadar sürer??
teşekürler
nur71
25.04.2009 00:15:17
Benim bildiğim Turist olarak gidenler evrakları teslim edip ertesi günü alıyorlar vizeyi bir sorun çıkmazsa
Shnaz
26.04.2009 13:08:59
daha ayrıntılı bilgi verebilcek olan yokmu?
schwartz
27.04.2009 00:34:51
sevgili arkadasim ilk etepta tabiki davet yollayan insanin duzeyine bakarlar
orn:evi misafir agirlamak icin yeterince buyukmu!
maasi yeterlimi!
devlet yardimi almismi!
herhangibi bir suca karismismi!
ulkeye ziyaretci getirip sorun yasamismi (temelli ulkede kalma ,siginma yada oturum) istemismi!
davetiye yollayan icin bunlari incelerler
davet alan kisi icin ise
bulundugu ulkede gayri menkulu varmi?
isi varmi?
maasi yeterlimi ?
sigortasi varmi?
ustune is yeri (patron) varmi?
borcu varmi?
maddi durumu nasil?
herhangibi bir suca karismismi?
ve davetiye sekli(dugun,ziyaretci,seyahat,taziye) eger dugun ise yada taziye bununla ilgili belge isterler davetiye yollayan kisiden
ha bunlarin hepsi sende var yada yok davetiye yollayan arkadasinda var yada yok ben kesinlikle bunlar olursa isin olur olmazsa olmazda demiyorum bu konsoloslugun ve devlete kalmis birsey sadece bunlar olursa davetiye alma sansin %50 dahada fazlalasir
umarim yardim edebilmisimdir yeterli duzeyde
saygilar
Shnaz
04.05.2009 17:05:56
arkadaşlar kaç gün daha sürcek sizce
facetoface
04.05.2009 17:16:01
hemen ertesi gün vize verilmiyor böle birsey yok en erken 2 hafta normal işlem süresi 8 haftadır. turistik vize icin gerekli evrakları schengen vizesi bolumunde okuyabilirsin
gülümse35
04.05.2009 17:22:47
arkadaşım merhaba ben turist olarak gidip geldim başvurduğumda schwartz arkadaşımızın dediği gibi şartlar aranıyor evraklarını ve şartlarını yerine getirdiğinde pasaportunu veriyorsun davet evrağınla tabii.ben 2 gün sonra pasaportumu almıştım vizemi vermişlerdi.facetoface arkadaşımın da dediği gibi süreç uzun da sürebiliyor yani senin gelir düzeyin ,evraklarına ve seni davet eden kişinin durumuna bağlı .. yani turist vizesindeki şartlar farklı .. kolaylıklar dilerim.
EL-TURCO
04.05.2009 17:58:09
Alıntı yapılan: facetoface - Mayıs 04, 2009, 05:16:01 ÖS
hemen ertesi gün vize verilmiyor böle birsey yok en erken 2 hafta normal işlem süresi 8 haftadır. turistik vize icin gerekli evrakları schengen vizesi bolumunde okuyabilirsin
lütfen bilginiz olmayan konuya kesin yorum yapmayiniz!kac defa tursit vizesi aldiniz??6 adet turist vizem var!
örnek:pazartesi evraklarinizi verirseniz carsamba günü pasaportunuzu öglen 12 de teslim alirsiniz!
evraklar icinde konsoloslugun sayfasina bakin!schwartz arkadasin dedikleride dogrudur.orda gerekli seyler yaziyor.
kolay gelsin
kolay gelsin
Shnaz
04.05.2009 22:52:54
teşekkürler
duygu_0354_duygu
10.11.2009 23:01:12
slm arkadaslar! insAllah kismet olursa annemi dogumuma getirmek istiyorum almanyaya! ama bilmiyorum turistik vize diyemi basvurcak, yoksa Almanyadaki esi cocugu görmek diye de bir vize var yoksa o sekilde mi vize ye basvurcak? birdearkadaslar diyelimki annem evraklari tamamladi nekadar sürede cikiyor vize? birde annem calismiyor ev hanimi ama babam esnaf ve ayni zamanda da bagkurdan emekli. simdi annem esnaf olarak mi babami göstercek yoksa emekli olarak mi? bilgisi olan lütfen cevaplasin