geveze07 01.05.2009 12:37:12
hayal1 01.05.2009 12:42:22
merytylor 01.05.2009 13:32:25
ozhan_c84 01.05.2009 15:52:44
Alıntı yapılan: geveze07 - Mayıs 01, 2009, 12:37:12 ÖS
sahte evlilik yapanları kınıyorum ve aciz görüyorum...
nur71 01.05.2009 15:56:20
Alıntı yapılan: arbeiter25 - Nisan 29, 2009, 10:21:34 ÖS
merhaba..
ben Almanya'dan anlasmali evlilik yaptim bi almanla bu haftada vize icin gorusmem var benimle ayni durumda olan arkadaslar varsa deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim..
mesajlarinizi bekliyorum ozellikle vizede sorulanlar konusunda
simdiden tesekkurler..
02.05.2009 13:16:20
Chete66 02.05.2009 13:27:58
salla_dertleri 13.06.2009 23:08:06
merytylor 13.06.2009 23:26:47
bunalim 13.06.2009 23:32:11
14.06.2009 13:00:02
Alıntı yapılan: Chete66 - Mayıs 02, 2009, 01:27:58 ÖSOldu o zaman, banka soyanlara da ayni muameleyi yapalim. "Baska caresi kalmamistir, yazik." gibi. Ya da eve giren bir hirsizi ev sahibine karsi savunalim; "Gariban karnini doyuracak rizik ariyor." diye ve yardimci olalim koruma mekanizmalarini asmalari icin. Anlasmali evlilik, en büyük sahtekarliklardan biridir. Ben bugün esimin yanina gelebilmek icin dil sertifikasiyla ugrasmak zorunda kaliyoram sorumlusu 50 yildir Almanya'da yasayip da Almanca konusamayanlardir. Esimle evlendikten sonra ayri kaliyorsam vize süreci yüzünden bunun sorumlulari da anlasmali evlilik yapanlardir. Düsünün bakin, ben neler cekmisim. Ayni evindeki esya calindigi icin zorluk ceken ev sahibi gibi, ayni soyulan bankada hesabi bulunan saf vatandas gibi. Ama yok, Allah ona yardim etsin, sirf rizkini ariyor, degil mi?
Arkadaşlar yorumlarınızı tek taraflı ve acımasızca yapmayın. Siz bu arkadaşı kınıyor olabilirsiniz ama belkide kimileride sizleri bu acımasız yorumlarınızdan dolayı kınayabilir.
Her zaman istediklerimiz olsaydı dünya o zaman yaşanmaz olurdu. Bende bu arkadaşımızı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Sonuçta bu dunyada herkesin bir amacı var, ekmek davası. Bu arkadaşımızda ekmek davası için bir yola başvurmuş. Iyi veya kotu bunu biz bilemeyiz. Takdir Allah'ındır. Demek ki son çare olarak bunu yapabildi ve bizlerden yardım istemiş. Bizim yapmamız gereken şey yardım etmek, yargılamak degildir.
Merhaba arkadaşım tekrardan Allah yar ve yardımcın olsun.
Anlaşmalı evlilikte adından da anlaşılacağı üzere, karşılıklı olarak anlaşmanız ve genel durumlarınızı göz önüne alarak bazı konularda hemfikir olmanız gerekecektir. Esma arkadaşımız çapraz sorguda sorulan sorulardan birazını belirtmiş. Bunlara bakarak bire bir aynı cevaplar kullanmadan anlaşmalı evlilik yaptığınız eş ile birlikte çalışmanızı tavsiye edebilirim.
Ama kesinlikle aynı kelime kalıplarını kullanmayınız.
Mesela ilk soruda ;
*Eşinizin komşularının isimleri nedir?
Eger ikinizde ;
*Alt katta ayşe, üst katta fatma, karşı dairede ali, yan daire de veli gibi birebir aynı cevap verirseniz ki bu cevap doğru dahi olsa süphelenirler ve anlaşmalı evlilik oldugu belli olur. Bunun icin Almanya da yaşayan eşle ilgili sorularda eş detaylı bilgi verirken Turkiye de yaşayan eşle ilgili sorularda Tr deki eşin detaylı bilgi vermesi gerekir.
Cevaplar ortak olmalı ama birebir aynı olmamalıdır. İnşAllah anlatabilmissimdir.
Size soyleyebileceklerim bunlardan ibaret..
Allah yar ve yardımcımız olsun...
SİMURG 14.06.2009 21:36:09
Alıntı yapılan: sekonder - Haziran 14, 2009, 01:00:02 ÖSÇokkk haklısın sekonder arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.Hep aklımız katakulliye ve üç kağıda kolaya kaçınca üç kağıtçı bir millet olarak tüm dünya da tanındık.ATATÜRK ün dediği ''Türk milleti ÇALIşKANDIR,Türk milleti ZEKİDİR lafını her zaman ki gibi geneli yanlış anladı.Bizler doğrusunu anladık ama millet olarak adımızı çıkardılar bir kere bunca çilenin sebebi de bu Kurunun yanında yaşda yanar.Almanlara kızıyoruz ama yani adamlar o kadar zorlaştırmaya çalıştıkları halde görüldüğü üzre sahte evlilikler devam ediyor
Oldu o zaman, banka soyanlara da ayni muameleyi yapalim. "Baska caresi kalmamistir, yazik." gibi. Ya da eve giren bir hirsizi ev sahibine karsi savunalim; "Gariban karnini doyuracak rizik ariyor." diye ve yardimci olalim koruma mekanizmalarini asmalari icin. Anlasmali evlilik, en büyük sahtekarliklardan biridir. Ben bugün esimin yanina gelebilmek icin dil sertifikasiyla ugrasmak zorunda kaliyoram sorumlusu 50 yildir Almanya'da yasayip da Almanca konusamayanlardir. Esimle evlendikten sonra ayri kaliyorsam vize süreci yüzünden bunun sorumlulari da anlasmali evlilik yapanlardir. Düsünün bakin, ben neler cekmisim. Ayni evindeki esya calindigi icin zorluk ceken ev sahibi gibi, ayni soyulan bankada hesabi bulunan saf vatandas gibi. Ama yok, Allah ona yardim etsin, sirf rizkini ariyor, degil mi?
gülümse35 14.06.2009 22:47:25
merytylor 14.06.2009 23:16:46
engelli83 14.06.2009 23:50:25