ArkadasLar 19 Mayis Sali günü Ankara Alman konsoLoslugunda Vize icin Randevu aLdim .. Simdi sizLerin yardimina ihtiyacim Var.. Daha önceden Vize Randevusunda buLunmus ArkadasLar bana Neler tavsiye edebiLir.. Ve benden istenen Evraklar hakkinda Bir kac Sorum var..
Basvuru icin Benden isteniLen Evraklar :
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2. [ ] Temel Dil bilgisi Sınav Sonuç belgesi aslı ve 2 fotokopisi (Dil sınav Randevusu için 212 340 49 43)
3. [ ] Başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalı
4. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi Başvuru Formu
5. [ ] Varsa eski Pasaportlar sunulmalı
6. [ ] Pasaport son medeni hali taşımalı ve yeni soyisme göre düzenlenmiş olmalıdır.
7. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport
8. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim
9. [ ] Başvurana ve Eşine ait ayrı ayrı alınmış Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
10. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, (Formül B) aslı ve fotokopisi.
11. [ ] Almanyada yaşayan Eşin pasaport fotokopisi ve Oturum Müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi.
12. [ ] AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi fotokopisi
13. [ ] AB vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi
14. [ ] Vize işlem süresi birkaç ay sürebilir.
15. [ ] Başvuru için Elçilikte 4 numaralı kapıdan giriş yapılmalı
16. [ ] Pasaport fotokopisi
9. Madde icin ; Esim aLman Vatandasi yani Dogdugundan Beri hic TC vatandasi oLmadi Onun icin Bu evragi aLmama gerek varmi ?
12. Madde icin : AkrabaLik beLgesi nedir ? Nereden aLabilirim ?
15. Madde icin : Randevu aLdigim kadin bana 4 Nolu kapidan giris yapacagimi Ve Üniversite Mezunu oLan Aile birLesimi yapan kisiLerin oLdugu yerde evrakLarimi Kontrol ettirmem Gerektigini söyLedi ama tam oLarak anLayamadim...
YardimLariniz icin Simdiden Tsk ederim..!!
Chete66
05.05.2009 18:13:13
Merhaba dostum. Akrabalık belgesi dedigi sey "Aile Cuzdanı" Evlilik Cuzdani. Gittigin yerde gorursun zaten 4 numaralı kapı dedigi sey aile birleşimi yapacaklar o kapıdan giriyor onu kafana takma.
SABIR
05.05.2009 19:09:50
arkadaşım hiç stres yaptıgına degmez sakin ol.bende 1mayısta ankaradan başvurdum vizeye zaten senin bütün evraklarını içerde kontrol ediyorlar eksik birşey oluncada yardımcı oluyorlar.boşyere dışardaki kişilere kanıp parayla evraklarını düzeltme bence.umarım herşey yolunda gider başarılar
alibaba
05.05.2009 20:22:48
akrabalık belgesi evlilik cüzdanıdır kardeş
efe20
05.05.2009 20:29:48
arkadasım oncelıkle benımkı izmr konsoloslugu burdakı arkadasların dedıklerınden ve benım tecrubemden farklı bısey deıl emın olun :angel:tam tekmıl vukaatlı nufus kayıt ornegı ıcın sadece senınkı yeterlı oluyor bende 1 mayısta basvurdum benden esıme aıt nufus kayıt ornegı ıstemedıler akrabalık belgesı ıcın bısey dıyemıyorum cunku bana oyle bısey sormadılarda bende goturmedım
gırıste ılk once senın evraklarını ıstenılen sıraya koymak yada duzenlemek ıcın gorevlıler olacak onlar senın evraklarını eksık olup olmadını bakıp kagıtlarını duzeltıp asıl vıze basvurusunu alacak kısıye yonlendırecek
o kısıde evraklarını bakıp bılgısayara bıseyler yazacak ayrıyetende sana esın ve senle ılgılı sorular soracaktır stres yapmana gercekten ama gercekten hıc gerek yok sorulara net ve kesın cevaplar ver baska bıseye gerek yok
rahat ol sonucta sen sahte evlılık yapmadıysan vısenı mutlaka alacaksındır Allah yardımcınız olsun
CevapLariniz icin Tsk ederim ArkadasLar cok saoLunn !!