ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya da ehliyet almak

Sayfa: [ 1 ]

perii 06.05.2009 00:45:24

Su ehliyet kursuna gidiyorum bu arada paralarda epey bir gitti. Sifirdan baslamistim burda ne kadar zormus. Tr den ismarlama geliyor. Burda en ufak hatanda tekrar tekrar sil bastan herseyi yeniden yapiyorsun. Ayrica ödenen paralar ne kadar fahis miktarda bir prüfanin gelmesi 250 euro. yani su anda ödedigim para ikibini gecti ne olacak böle bilmiyorum. Deneyimi olan arkadaslar varmi paylasmak isterim.

Chete66 06.05.2009 01:35:10

Arkadaşım açtığınız konu ile yazdıgınız mesaj arasında bir anlam kuramadım daha açıklayıcı bir mesaj yazarmısınız.

Eğer ogrenmek istediginiz Almanya da ehliyet alma olayı ise.;

Surucu okuluna (Fahrschule) kayıt yaptırıyorsun. Saglık kontrollerin v.s gibi evraklarını tamamlıyorsun, sonra belediyeye (bürgeramt) a goturuyorsun. Evraklarının dogrulugu onaylandıktan sonra yazılı sınav icin bir belge geliyor sana ve sınava giriyorsun. Sınavı kazandıktan sonra, araba surme işlemine (far)  geçiyorsun. Ondan sonra başarılı olursan prüfüng yapıyorsun ve burda da başarılı olursan ehliyetini alıyorsun.

Ücretler; eyaletlere göre değişse de
Kayıt parası ; 75€
Fragebögen Almancası; 30€
Fragebögen Türkcesi; 60€
Gunduz far 45 dakika; 25 €
Otobanda far 45 dakika; 38€
Normal far 45 dakika; 38€
Gece far 45 dakika; 38€
Prüfüng yapmak 90 dakika; 100€

Paylaşabileceklerim bu  kadar....

Yinede açtığınız başlık ile yazdığınız mesaj uyuşmadığı için konunun kapatılmasını rica ediyorum...

Chete66 06.05.2009 01:37:07

Ayrıca; bunlarda zorunlu olan far lar

4 kere otobanda
3 kere gece
5 kere de gündüz far yapmak zorundasınız...

perii 06.05.2009 13:13:11

evet su anda ehliyet kursuna halan devam ediyorum benim burda degindigim konu ehliyetin ne kadar pahaliya mal oldugu ve ne kadar zor alinabildigi..Yani cok SIKINTI yasandigi Ben o sikintiyi su anda yasiyorum bunu paylasmak istedim.. o zaman konunun basligini degistireyim almanyada ehliyet almanin maddi ve manevi zorluklari

HamzaD 10.01.2011 03:36:51

SeLAMM,
Peki Turkiyede ki ehliyet burda gecerli mmi..?

c3t1n 10.01.2011 05:16:14

Alıntı yapılan: HamzaD - Ocak 10, 2011, 03:36:51 ÖÖ
SeLAMM,
Peki Turkiyede ki ehliyet burda gecerli mmi..?

bir kac ay duydum eger almancaya cevirtmessen(tekrar sürücü kursuna gidip prüfung yapip) sansini kaybediyorsun ve ehliyeti komple yeni yapmak zorundasin hem yazili hem direksiyon bildigim öyle

Sayfa: [ 1 ]