ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 2 hazıranda ankarada vıze randevusı olan varmı?

Sayfa: [ 1 ]

mavili_mavis 24.05.2009 18:35:55

merhaba  arkadaslar ben aranıza yenı geldım  2 hazıranda  ankarada vıze termınım var konsolosluga ıkıncı gıdısım a1 sınavı oldugunu bılmeden gıtmıstım ve  orda bana  dırek almanca soru sorunca  4 tanesını bıldım   5.ye gedıgınde cevap veremedım  ve  gercekten  karsımdakı bayan cok  sertı  hıc yardımcı olmamıstı  ıster ıstemez bı heycan vardı ve bunu fark etı bana sordu heycan varmı dedı bende var deyınce ben ınsanmı yıyorum dedı  yanı heycanlansanız bıle haycanınızı belı etmeyın ve sonra  benden  a1 sınavına gırdım  12.04.2009 da  ve  87 puanlar kazandım  sımdı  sıze sormak ıstedıgım termıne gıder arkadaslardan yardım ıstıyorum  bana sızce  almanca sorular sorarlarmı vıze  reddı gıbı bısey olabılırmı almanca  sorular neler sorabılır ıstedıklerı evraklardan baska   kagıtlarda ıstıyorlarmı ? fazladan götürmek  gereken belge varmı? lutfen yardımcı olun arkadaslar

RABIM  HERKESI  KOLAY  GECITLERDEN  GECIRSIN  İNSALLAH AMİN

mavili_mavis 24.05.2009 18:53:17

Eşim alman vatandasi okuyor  fakat ısınden  yenı ayrıldı alman vatadası olanların ıs  sorunu  oluyormu vızeyı etkılıyormu bu durum  bu konu hakında da bılgılendiriseniz sevınırım

Chete66 24.05.2009 19:04:49

Heycanlanma mavis :)

A1 sertifikası olanlara almanca soruldugunu duymadım. Ancak sorulsa bile basit sorular sorulur. Adın soyadın yaşın nerde oturdugun. Eşinin adı soyadı yaşı v.b.
Ama eminim sorulmayacak sana da ;)

Alman vatandaşlarında gelir belgesi istenmiyor ancak benimde eşim vatandaşı ve ben huylanıyorum. Cunku ayni gun basvuru yaptıgım bir arkadaşımın evrakları almanya (hannover) ya ulaştı ve eşini çagırmadan geri yollandı evraklar. Ancak benim evraklarım ulaşmadı. Sanırım arbeitsamt tan yardım alıp almadığı araştırılıyor olabilir.

Ama insAllah bir sorun çıkarmazlar mavis. Heycan yapma. İstenen belgeleri tam ibraz edersen sorun çıkarmayacaklarına da eminim ;)

Allah yar ve yardımcımız olsun...

exlans 24.05.2009 20:51:28

merhaba arkadasım maviş ;)benimde Ankarada 2 haziranda terminim var.senin termin saatin kaç ???öncelikle arkadasım Allah hepimizin yardımcısı olsun.sagulsunchete66 arkadasım gerrekli bilgiyi vermiş gerci ama bende yazim dedim.şimdi termin için tlf sen actıgın için IKS müşteri temsilcisi evrak konusunda gerkli biligiyi vermiştir.yada mail adresi soruyolar ya adresini verdiysen oraya mailde atmıslardır gerkli evrakları.şimdi arkadasım fazzla evrak isteyebiliyolarmıs sen yinede işini sansa bırakma yanında bulunudr onların istemediklerinide bulundur derim tabe benim görüşüm bu.yane ben öyle yapacam acıkcası arkadasım.heyacan konusuna gelince vAllahi ben senden daha heyacanlı olurum galiba,eee nede olsa sen tecrubelsin daha öncede gitmişssin ya  :) ama yinede sakin olmak gerek güler yüzlü samimi olmak gerek diye düşünüyorum.alamnca sorululacak sorularda A1 sertifikan varsa formdan ve arkdaslarımdan edindigim bilgi dahilinde sorarlarsa sayet adın soyadın yasın nereli oldugun vs.. gibi seyler yani.hııı bak eşiler hakkında da sorular sorulyormus nerde tanıstınız,yası kaç,dogum tarihi,nerede oturdugu,nasıl tanıstınız,ilk evlilik mi,akrabnız mı,Türkiye senle birliktaliğinden sonra kac defa giriş cıkıs yaptı.evlilik teklifini kim nerde ve nasıl yaptı gibi bunların hepside sorulabilir bir kacıda veya hiçde sorulmuya bilirde yane.yani kısacası biribirnizi ne kadar iyi tanıyorsunuz bunu ölçüyolar anladıgım kadaryla.şimdilik yazacaklarım bunlar.sayet soracagın baska bişey olursa yardımcı olmaya calısrım bilgim dahilinde.gerci formdaki arkadaslar gercekten cok duyarlı yardımcı olunuoyr zaten okiş mi  :) bakarsın karsılasırız terminde  :)artık ondan sonra bizde vize bekleyenler kervanına katılacagız.Allah cümlemzin Yar ve Yardımcısı olsun  byby:)

Chete66 24.05.2009 21:17:07

İstenen belgeleri buradan https://secure.iks.com/public/cis/info/cisde.control.iks?lng=tr pin ve pasaport numaranızı girerek ogrenebilirsiniz.

Arkadaşlar extra belge goturmenizin bir faydası olmayacaktır. Sizden istenen belgeleri temin ederseniz yeterli olacaktır.

Termin saatinden once de gitseniz içeri girmek istediginizde içeri alıyorlar (ankara) ancak tekrar çıkamıyorsunuz. İzin almanız gerekiyor. Neyse sorulan sorulara geçiyorum.

İlk soruları klasik olarak akrabanız mı?
Benim degildi ; devamında gelen sorular..
Nerde ve nasıl tanıştınız?
Nasıl iletişim kuruyorsunuz?
Tanışmanızdan sonra kaç kere tr ye geldi?
Tanışmanızı kısaca anlatırmısınız?

Siz anlatırken ordaki gorevli de Yabancılar polisine gonderilecek belgelerin (İkamet müsadesi başvuru formuna) üstüne yazıyor soylediklerinizi.

Heycanlanmanıza gerek yok arkadaşlar.

Önemli Notlar:

Nufus kayit örneğini aldığınızda dikkat edin. Anneniz babanız kardeşleriniz hepsi olacak. Ve ayrı ayrı iki eş icinde alınacak. Tam Tekmil Vukuatli Nufus kayıt örnegi diyip aldığınız her nufus orneginde bunu çıkarmıyorlar... Siz dikkat edin ve nufustaki kişiyi uyarın.

Akrabalık belgesi denilen şey Aile Cüzdanınızdır.

Eşiniz alman vatandaşı ise pasaport u olmayabilir. Bu yuzden eşinizin Almanya dan meldebescheinigung (oturma izni) alması gerekiyor. ( Pasaportu varsa pasaport fotokopisi)

Fotokopilerden sertifika 2 digerlerinden 1 tane isteniyor. Fotokopi çektirmeseniz bile konsolosluk icinde fotokopi çekiliyor. Adeti 0,35 TL.

Fotograflar biometrik olacak. Yani arka plan beyaz ve yuz hatlarınız belli olacak şekilde. Gözlük başörtüsü v.b kullanıyorsanız dikkat edin. Gözlükte gözler kapanmayacak v.s

İkamet müsadesi başvuru formu Konsolosluktan temin edilebildigi gibi, Almanca tercumanları var orda 15-20 TL karşılıgında dolduruyorlar.

Uluslararası evlenme kayıt ornegi Formul B nufus mudurlugunden alınacak.

Eşinizin kimlik fotokopisi.

mavili_mavis 24.05.2009 23:12:48

Chete66 cok  yardımcı olsun  cok tsk ederım Allah razı olsun  ellerıne  saglık

mavili_mavis 24.05.2009 23:14:48

exlans verdıgın bılgıler ıcın tsk ederım  benım termın sabah  saat 8: 45 de olacak  Allah ızın verırse Allah yolunu acık  etsın arkadasım

Chete66 24.05.2009 23:20:49

Rica ederim. Bu platformda bunu icin variz. Bilgi paylaşımı.

Herşey gonlunuzce olsun..

mavili_mavis 25.05.2009 08:02:14

Allah razı olsun  haklısın  arkadasım :)

exlans 26.05.2009 15:38:16

Alıntı yapılan: mavili_mavis - Mayıs 24, 2009, 11:14:48 ÖS
exlans verdıgın bılgıler ıcın tsk ederım  benım termın sabah  saat 8: 45 de olacak  Allah ızın verırse Allah yolunu acık  etsın arkadasım

Rica ederim arkadasım:9yardımcı olabildiysen Ne Mutlu Bana:)biligi paylasıldıkca güzeldir.RABBiM seninde ve cümlemizin yolunu acık etsin bol sanslar dilerim.byee;)

Sayfa: [ 1 ]