ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: vizeyi alip almanyaya gelen arkadaslar bi bakin

Sayfa: [ 1 ]

cetince 02.06.2009 16:43:21

selam arkadaslar bende vizemi aldim almanyaya gedlim iki hafta oldu ama almanyaya islerimden dolayi biraz gec giris yaptim ayin 22.inde vizem doluyo simdi oturum almam gerekiyo beni simdi kursami tabi tutarlar ayrica benim pasaportumun süresi 12.aya kadar simdi bana 12.aya kadarmi oturum verirler ben pasaportumu uzatmaya gittim türk konsoloslugu bana ilk önce yabancilar polisinden oturum almami söyledi bana simdi nasil bir sene yada daha fazla oturum versinlerki cünkü pasaportum alti ay sonra doluyo simdi napmaliyim.

SEDAT08 02.06.2009 18:48:34

Alıntı yapılan: cetince - Haziran 02, 2009, 04:43:21 ÖS
selam arkadaslar bende vizemi aldim almanyaya gedlim iki hafta oldu ama almanyaya islerimden dolayi biraz gec giris yaptim ayin 22.inde vizem doluyo simdi oturum almam gerekiyo beni simdi kursami tabi tutarlar ayrica benim pasaportumun süresi 12.aya kadar simdi bana 12.aya kadarmi oturum verirler ben pasaportumu uzatmaya gittim türk konsoloslugu bana ilk önce yabancilar polisinden oturum almami söyledi bana simdi nasil bir sene yada daha fazla oturum versinlerki cünkü pasaportum alti ay sonra doluyo simdi napmaliyim.
Kurs icin 2 sene süre taniniyor hemen baslamak sarti aranmiyor. Ilk sefer 1 senelik oturum alirsin oturumun aldiktan sonra pasaport tarihin gecmeden önce pasaportunu uzatirsin. Oturum icin hemen basvurmalisin, cünkü islemler en az 2 ila 4 hafta sürüyor saygilar.

02.06.2009 19:59:15

Oturdugunuz bölge neresi, bilmiyorum. Münih'teki yapiya göre konusmak gerekirse eger, direk yabancilar dairesine gidecek ve oturum basvurusu yapacaksiniz. O gün oturumunuzu alirsiniz. Ancak verilecek oturum, pasaportunuzun gecerlilik süresiyle sinirlidir. Önce konsolosluga gidip pasaportunuzu temdit ettirmeli, ardindan yabancilar dairesinden oturum almalisiniz. Konsolosluk sizden oturum isteyemez uzatma islemi icin, uzatmak zorundalar...

cetince 03.06.2009 17:26:20

ben essende kaliyorum ama bana adam vizeli pasaportu uzatamayiz anca belirli bi oturum oldugu zaman uzatabiliriz dedi napicam ozaman 12.aya kadarmi verirler oturumu

03.06.2009 17:33:22

Evet.

esbay 08.06.2009 03:20:27

sekonder bende munih civarindayim , bende yeni geldim 1,5 yil oldu geleli,  oturum uzatmak icin yabancilar dairesine gideceksin önce o uzayacak daha sonra pasaport,turkiyede keske pasaportunu 5 yillik yapsaydin biraz pahaliydi ama burda ugrasmak zor,daha hic gitmedim ama münih konsoloslugu sert konusup azarliyorlermis galiba.. kolay gelsin

KasperSky 08.06.2009 03:35:05

Ya böle cinslik yapamazlar sonuçta onlar bizim işlemlerimizi görmek için orda görev alıyorlar zannetmiyorum öle zorluk cıkarsınlar

08.06.2009 14:09:12

Kimse kimseyi sert konusup azarlayamaz. Onlar sizin isinizi yapmak icin oradalar.

SEDAT08 08.06.2009 18:58:15

Sayet oturumunu alirsan pasaportunu posta yoluylada uzatabilirsin. ben posta yoluyla uzattim 10 gün icinde pasaport elime ulasti.

Sayfa: [ 1 ]