ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Turistik vize hakkinda bir soru ^^

Sayfa: [ 1 ]

gucci-envyme 04.06.2009 20:11:34

saygideger almancax üyeleri,

bu yaz almanyaya turist olarak gitmeyi düsünüyorum,alman bir okulu müdürü davetiye yollucak , onun calistigina dair belge , gelirini gösteren bir belge , kalacagim ev , ucak ücretlerim , benimle ilgilenecek kisi ,bana garantör olacak kisi kendisi olacak bende istenen evraklari eksiksiz götürcem ve  araba ev arsa tapusu göstercem 5 haftalik istek ve sigortamida göndercek .Randevuya oda gelecek(velilerimde)...
gecen sene bu kisi bana staj ve dil kursu yolladi okulundan cevap olumsuz geldi(sevgili bay üzülerek belirtmek zorundayiz yabancilar kanunlar vizeniz olumsuzdur diye)mülakatta bayan konusmami fazla duymamisti o zaman almanca bilmiyordum inglizce konusuyordum almanla suan temel almanca bitirdigime dair kkurs belgem var cok iyi almanca konusabiliyorum...
size sorum:
Vize sonucum ne olur ? gecen yilki olumsuz vizem bu seneyi  etkiler mi ? vizede ayrica neler göstermeliyim ? tavsiyeleriniz neler?

simdiden tesekkürler^^

efe20 04.06.2009 21:01:57

burdabı ıste yada okulda okuyormusunuz yanı sızı turkıyeye baglayıcı bırseyler varmı?eskıden vıze basvurusunda bulunman yenı basvurunla alakası pek olmuyor zaten evrakların yetrlı tapu olsun sıgortan olsun tam yanı vızen ınsalah cıkar arkadasım

04.06.2009 21:11:05

Turistik vizeyle gideceginiz zaman vize görevlisinin sizin Türkiye'ye geri döneceginize ikna olmasi gerekir. Bu nedenle gecerli bir okulda ögrenciliginizin devam ediyor olmasi, belirli bir süreden beri sigortali olarak calisiyor, gelirinizin de iyi durumda olmasi gibi bir takim kriterlere dikkat edilir oldu. O nedenle durumunuzla ilgili bir yorum yapabilmemiz icin su anki durumunuzla ilgili daha net ve acik bilgiler vermeniz icap ediyor...

gucci-envyme 04.06.2009 21:29:57

1 ay sonra resit olacagim , bu sene lise menzunu olacagim , yds yi kazanip alman dili ve edebiyati bölümünü okuyacagim, böyle umuyorum...eger vize randevusundan önce üniversiteye kayit olabilirsem ögrenci belgemi gösterebilirim yada öss sonucumu gibi seyler , Baska ne gibi seyler gösterebilirim buraya baglayici (birde geri dönecegime dair beyan var yeminli tercümanlarda mevcut (ismi:Vize Basvurusu Icin verilen Beyan )o formu doldurup imzalayim verecegim...

aslinda birinci vize olumsuzlugu ikinciye etkisi olmamasi cok iyi...

birinci vizede tabu gibi seyler istemediler , istemeyincede vermedim bende onu nasil yapiyoruz bizm gösteriyoruz ???

tekrar tskler ^^

Sayfa: [ 1 ]