ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Selam bu ilk konum vize hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum?

Sayfa: [ 1 ]

kamakazi 05.06.2009 21:19:42

arkadaslar ben suanda goehte insitutta kurs göruyorum ve ilk 2 hafta bitti benim sorularım olucaktı bi kaçtane biraz erken bunu sormak için ama merak ettıgım için soruyorum
1) vize basvurusu yaptıgım andan itibaren eşim türkiyede olsa bi sorun olurmu yani orda bulunmasa bile sorun olurmu

2) alman vatandası eşim ilk evliliklerimiz ve sabıka kaydımız falan temiz vize vermeleri uzun sürermi ( izmir konsloslugu ve nürnberg - hof yabancılar polisi )

3) ehliyetımızı orada kullanabılmek ıcın ne gerekıyo

4) aok sigortalı eşim ben oraya ikamet edince banada gecerlıi sayılırmı aok sigortası

5) ev tuttuk ve kirada sosyal yardım basvurusu yaptık bu işlemleri yavaslatırmı

biraz uzun oldu ama bilgili arkadaslar yardımcı olursa sevinirim

ayrıca nakliye konusunda ayrı bı konu acıcam :) simdiden vielen dank

hakan1905 05.06.2009 21:41:57

arkadasim esin alman vatandasi oldugu icin bir sorun olmas yanliz evraklarin oraya gitcegi icin esine mektup yollayabiliyolar ikametgah ve yardim bürosundan ne kadar aldiginiza dair belge isteyebilirler gerci esin alman vatandasi oldugu icin istemeyedebilirler ama belli olmuyo her eyalet degisik o yüsden esin orda olmasi gerek ozaman esya tasima konusuna gelince valla cok pahali olucagini saniyorum cünki neden dersen ben istanbuldan samsuna esya götürcektim nakliye olarak 1500 tl istediler düsün almanya olunca 5 6 bin olabilir yani

kamakazi 05.06.2009 22:01:22

eyw hakancım saolasın bilgi verdıgin için alman vatandası peki yaa o belgelerı isterse babası yada annesı göturse kabul olmazmı nakliye 2000 euro dıyolar ama bakalım bi fiyat arastırıyorum muhakkak burdan oraya göturen arkadaslar vardır onlarında bilgisini almak gerek

hakan1905 05.06.2009 22:12:30

valla kardesim onlarin isi belli olmuyo cagiriyolar imza aliyolar bazen esinizin gelmesini istiyomusunuz diye o bakimdan isler uzamamasi icin orda olsa daha ii olur derim ama sen bilirsin nakliyeye gelince 2000 eu ii ozaman cünki ordan almaya kalksanda ayni olcak veya dahada pahali olcak götürmen daha ii ozaman bide hangi goethe desin istanbulmu ankarami bende istanbulda yaptimda sinavi

kamakazi 05.06.2009 22:27:53

izmirdeyim hakancım 17 temmuzda ikinci kur bitince sınav :( inşllah kolay gecer

hakan1905 05.06.2009 22:33:05

hic merak etme sinav  en kolayi

kamakazi 05.06.2009 22:38:06

yaa kardes basit diyolar ki öylede hani almanların gördugu ilk okul sevıyesınde ama işte heyacan kötu edıyo adamı sen istanbulun neresındensın ben hadımköyde askerlık yaptım beşiktasta kaldım 1 hafta dayımın oglu orda

hakan1905 05.06.2009 22:44:32

istanbul bahcelievlerdenim gercek en kolayi sinav ya heyecan yapma hic bisiy yok gecersin bizde öle diyoduk ama sonlarda sinav yaklastikca baktikki kolay gececek dedik iyiydi anlican valla vize basvurusu yapmak sinavdan daha zor beklemek 6 hafta oldu hala bekliyorum

kamakazi 05.06.2009 22:48:33

daha o var demi bide Allah yardımıcız olsun kardes yaa

hakan1905 05.06.2009 22:58:19

eyvAllah kardesim ya iste bizde öle diyoduk su sinavi alsakta gitsek artik diye ama sinavdan daha zoru cikti karsimiza inan beklemek cok zor ya alh seninde yardimcin olsun insallh

SİMURG 06.06.2009 00:46:40

Kamikaze sınavı geç gerisi kolay.İzmir de vize başvurusu rahat benim süper geçti.Evraklarım da 3 günde yabancılar polisine gitti.Tahmin ettiğim kadarıyla İzmir de ikamet ediyorsun.Vize sonucunuda İzmir konsolosluğu internet sayfasından takip ediyorsun.Sürekli de güncelleniyor.İzmir konsolosluğu hızlı çalışıyor.
Bir de eşin orda olursa daha iyi hakan arkadaşımıza da katılıyorum,benim eşim alman vatandaşı olduğu halde yabancılar polisi görüşmeye çağırmış.Vize başvurunu yaptığın gün eşinde oraya uçsun. ya:)
Allah yardımcın olsun.Sınavı verirsen bu ayın sonuna vize başvurusu yaparsın.Çünkü çok çabık randevu veriyorlar.

exlans 06.06.2009 21:24:43

slm kardesim,öncelikle  temennim şu A1 sertifikanı alman olur inşAllah :)derslerine calıs ödevlerinide kendi basına yapabiliyorsan sınavıda kazanırsan :)eee sanırım eşinizde yanınızda TRde  sanırım oda dersler konusnda yardımcı olur.Simurg ve hakan arkadasımıza katılıyorum.sizin rendevunuzun oldugu gün veya ertesi gün eşiniz orda olsun derim.gerci eşiniz Alman vatandası belki cagırlmayabilir bu işlem eyaletten eyalete değişiyor.sizin eşiniz ordan sigortalıymış sizde oraya gidince ikametgah edince sizde eşiniz üzerinizden sigortalı olacaksınız.ehliyet oalyına gelince TR de ehliyetin orda 6ay gecerli diye biliyorum.sonrasında ehliyet basvurusu yapıp oranın ehliyetini almanız geekiyor.ben ankara konsolısluguna gittim izmir konsoloslgunu Simurg arkadasımdan ve diğer arkadaslarımdan biliyorum kardesim hızlı calısyolarmış :)yakın bi arkasımdan da biliyorum 6haftada vizesi elinde olmustu :)bildiklerim bunlar kardesim.sana öncelikle derslerinde başarlar dilerim.vize işlemlerinde Allahın izniyle bi bakmıssın ki su gibi gecmiş basvrmussun bile ;)Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun kardesim :angel:

kamakazi 07.06.2009 12:43:30

alllah razı olsun kardesım saolun herkezın yardımcısı olsun yüce Allahım bekleyelım bakalım sınavımızı"

Sayfa: [ 1 ]