Merhaba canram arkadasım IKS firmasının benden istedigi evraklar bunlardı.benim randevum Ankara konsoslogundaydı bunuda özellikle belirteyimde hani ne bilim belki diger konsoloslukalr farklı evrak talebinde buluna biliyor olabilir.zaten arkadasım IKS firmasını aradıgınızda size gerkli evraklar hakkında bilgiyi veiyor ve mail atıyor.ama sıkıntınıda anlıyorum bende aynen böyledim arkdasım :)eşin TÜRK vatandası ise gerkli evraklar unlar arkdasım ALLAH şimdiden YAR ve YARDIMCIN olsun.sıkıntı yapma fazla stres ve heyacan yasak :)gitmeden forumdaki arkadaslar bana bunu ögretti sagulsunlar bende uyguladım cok güzel bi şekilde randevumda ALLAH a cok şükür ki cok kolay gecti insAllah bundan sonraki işlemlemlerimde sorunsuz gecer :angel:RABBiM cümlemizin YARDIMCISI OLSUN
1. [ ] Başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalı 2. [ ] Temel Dil bilgisi Sınav Sonuç belgesi aslı ve 2 fotokopisi (Dil sınav Randevusu için 212 340 49 43) 3. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda 4. [ ] Varsa eski Pasaportlar sunulmalı 5. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi Başvuru Formu 6. [ ] En az 12 ay geçerli Pasaport 7. [ ] Pasaport son medeni hali taşımalı ve yeni soyisme göre düzenlenmiş olmalıdır. 8. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim 9. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, (Formül B) aslı ve fotokopisi. 10. [ ] Almanyada yaşayan Eşin pasaport fotokopisi ve Oturum Müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi. 11. [ ] Başvurana ve Eşine ait ayrı ayrı alınmış Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi 12. [ ] Vize İşlem ücreti, 60 Euro dur... 13. [ ] Vize işlem süresi birkaç ay sürebilir. 14. [ ] Başvuru için Elçilikte 4 numaralı kapıdan giriş yapılmalı 15. [ ] Pasaport fotokopisi Uyarı :Lütfen randevu saatinizden 20 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece başvuran kişinin kendisi içeri alınacaktır.Size söylenen evrakları eksiksiz ve düzenlenmiş olarak randevu saatinden önce yanınızda getiriniz. Evraklarda eksik var ise, vize başvurusunda bulunamazsınız , randevunuz iptal olur ve ücret ödeyerek yeni bir randevu almak zorunda kalırsınız. Aynı durum, Ankara Büyükelçiliğinin kapsamındaki şehirlerden birinde ikamet etmediğiniz görülürse sözkonusu olur. Gişe görevlisi başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir. Cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve büyük çantalar vize bölümüne alınmamaktadır ve girişte emanet edilme imkanı da yoktur.Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS Hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır. Agentlere Not: (Almanya Ankara Ticari kategoride) Evrakların sıralaması mail gönderim sırasına göre yapılması gerekitğinin bilgisi başvurana verildimi ?NOT: Ticari kategoriden evrak bilgisi almadan randevu alan başvuru sahipleri, evrakların sıralaması ile ilgili bilgiyi Elçiliğin web sayfasından öğrenebilir.
https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/Startseite