canram
19.06.2009 16:42:12
arkadaslar 25 haziranda termin var istenen belgelrer içinde esimin pasaport fotokopisi ve oturum müsadesinin oldugu sayfanin fotokopisini istiyorlar eşimin pasaportunda hala kızlık soyismi var eşim onu degiştirmelimi evlilikten sonraki soyiylemi olmalı ??
KasperSky
19.06.2009 16:43:46
Valla Bence değiştirmeli kızlık soy adını kabul etmiyebilirler
Yine bu konuda daha bilgi sahibi arkadaşlar yarcımcı olurlar
Cansell
19.06.2009 17:09:22
Bu konuda en sağlıklı bilgiyi size konsolosluk verir.Arayın durumu izah edin muhakkak bilgilendirirler.Allah kolaylık versin...
Amin
exlans
19.06.2009 19:46:20
Merhaba Canram arkadasım,ben termin için Tlf actıgımda IKS firmasındaki temsilci bana yeni düzenlenmiş pasaport oldugunu belirtmişti bana yani yeni soy isime göre demişti.bak kardesim benim konsoloslugum Ankara'ydı
seninki farklı ise belki kabul edebilirler yanlış bilgi verip seni yanıltmak istemem arkadasım.sen en kısa zmanda IKS firmasını veya baglı bulundugunuz konsoloslugu arayıp kesin bilgiyi oradan al derim.yanlıs anlama arkadasım canını sıkmak istemem:(ama yanlıs yani eksik evrak muamelsine girmemen için bildigim kadarıyla yeni soy isime göre düzenlenmiş pasaport isteniyor kardesim yaa :-\ama bak ne bilim evlilik cüzdanın aslını ve fotokopisini kabul ederlerse göster derim.eşinde hemen pasaportunu yeni soy isimine göre düzenletip evrakların oraya yani Almanya ya gidince yabancılar polisine yeni halini teslim etse olur mu bilimiyorum ???bence bunu sor konsolosluga derim ???hııı arkadasım siz nikahınızı yaptınız dimi onu belirtmemişsinde ???ama yapmıssınız sanırım böyle bi konu acma gereği gördün.neyse arkadasım ya inşAllah kabul olurda biran önce randevunu yaparsın Allah yar ve yardıcımız olsun
KasperSky
19.06.2009 23:46:43
Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekli. Bunu düzeltmek için ya pasaportumuzu yenileteceğiz ya da şerh koyduracagız. Alman konsoloslugu her ikisini de kabul ediyor. Ben 13. sayfaya şerh koydurdum, medeni hali EVLİ olarak değişmiştir şeklinde bir ibare eklendi. Pasaportu yeniletirsek 81 YTL civarında bir ücret ödeyeceğiz, şerh koydurmak için 15 Ykr ücret ödüyoruz. Bu işlem en az 1 günümüzü alıyor!
Benim esim vizeye basvurdugunda kimligim ve pasaportumda hala bekar yaziyordu.Sanirim hala öyle yaziyor ve bir sorun cikmadan vize cikmisti.Fakat sizin durumunuz biraz fakli olabilr.Soyadi degisikligi olayindan sorun yasanabilir..
efe20
20.06.2009 13:26:47
arkadsım ben basvurmadan once esımınde degısmemıstı bende aynı sen gıbı arastırdım tercumanın bırı oraya gıtınde yaparsın onemlı deıl dedı sonra ben yıne guvenemedım esımın soyısmını degıstırdım esın alman vatandasımı acaba eger esın alman vatandasıysa soy ısım degısıklıgı bır bucuk ay kadar suruyor haberın olsun konsoloslugu aradınmı orası ne dıyor onemlı olan orası alah yardım etsın
Chete66
26.06.2009 16:28:37
Pasaport esin son medeni halini tasimali ve yeni soyisme gore duzenlenmis olmalidir...
Allah yar ve yardimciniz olsun...
SEDAT08
26.06.2009 17:04:49
Bende basvuru yaptigimda esimin bekarken olan soyadi vardi vizem cikti bir problem olmadi , ancak sonra degistirdi soyadini saygilar..