ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: entegrasyon kursuna katilmayanlara ceza

Sayfa: [ 1 ]

cetince 21.06.2009 00:33:19

slm herkese arkadaslar bi duyum aldim entegrasyon kursuna katilmayanlar 1000 euro ceza odiceklermis ve bidahada gitmicelermis.bu kurs zorunlu degilmiya hatta bu kursu beceremeyenleri turkiyeye geri yolluyolarmis diye bile duydum.bana bu konuda biraz bildi verirmisiniz.benim esim alman vatandasi bi cocugum var ben simdi kursa gitcem 6 ay sonra beceremezsem bi 3 ay daha hak vercekelrmis ve sonrasi ne olcak bunu bilmiyorum

meay 21.06.2009 00:46:50

yok öle geri gönderme ama gitek zorundasın sadece 600 saat gitmelisin o kursa benım burdan arkadaslarım gitdi beceremeyen tekarar gitmek istiyorsa kendi ödüyormus parasını onu biliyorum ama öle geri gitme yok ya okadar kolaymı arkadasım burayıda okadar stres yapmayın herseyin bi kolaylıgı vardı  600 saati doldurman önemli kursa giderseniz bişeyler ögrenilip oda sizin yaranıza aslında sizin için daha ii negüzel hemen dil ögreniyorsunuz

KasperSky 21.06.2009 01:28:15

Evet dil öğrenmeniz sizin yararınıza ama en önemlisi bu B1 belgesini almadan süresiz oturum alamıyorsunuz size süreli olarak süreli oturum verirler ve dediğiniz gibi 1000 € ceza ödersiniz

21.06.2009 10:47:12

Bunlari düsüneceginize katilip bu dönemi atlatsan nasil olur? Almanya'ya bizler gibi aile birlesimiyle yerlesen herkes yeni dogmus bebek gibidir,buna esinin anlayis göstermesi lazim. 5 yasindaki cocuk sakir sakir Almanca konusurken bizler eee ööö diye kaliyoruz, en azindan ben kaliyordum. :) Bunun en kisa sekilde halledilebilmesi gerekiyor ki adam gibi birseyler yapilabilsin. Hem ailemize hem de bu ülkeye gercek anlamda katkimiz olmasi buna bagli.

Sayfa: [ 1 ]