ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyadakilar cok acil

Sayfa: [ 1 ]

cetince 25.06.2009 02:39:12

slm ben almanyaya yeni geldim askerligimi uzatmaliyim turkiyeden tecilliyim tecilim 12.ayda doluyo turkiyeden.almanyaya geleli 1 ay oldu askerligimi uzatcam oturma iznimi aldim simdi ben askerligimi uzatabilirmiyim neler gerekiyo acaba yoksa burda 1095 gunun doldurmammi gerekiyo esim alman vatandasi birde kizim var.burda calismam gerekiyomus calisma iznim falan olmasi gerekiyomus dogrumu vergi oduyo olmam lazimmis ama ben daha yeni geldim pek almancam yok kursa gitcem calisamiyorum ki nasil olcak 12.aydada turkiyede tecilim doluyo ozaman turkiyeden kacak gozukur giris yapamam

KasperSky 25.06.2009 03:03:31

Ya arkdaşım açtığın diyer konuda da sana ayrıntılı bir biçimde anlattım neden anlamıyorsun ?

Veya neresini anlamadın sor söliyim detaylı bir biçimde

KasperSky 25.06.2009 03:05:13

Yabancı bir ülke vatandaşı olan veya yabancı bir ülkede oturma ve çalışma iznine sahip olan bir bayanla evlenerek başlangıçta sadece oturma izni alan, ancak çalışma izni verilmediği için işçi statüsü kazanamayanlar da potansiyel işçi olarak kabul edilmektedir. Evlilik belgesi ve eşin yurt dışındaki oturma veya çalışma müsaadesinin (yabancı ülke vatandaşıysa çok dilli doğum belgesi ve pasaportu) noter onaylı fotokopisi ve erkeğin oturma/çalışma izni için başvuru yaptığına dair belge ibraz edilmesi halinde, askerlik ertelemeleri, çalışma müsaadesi alınmamış olsa dahi yapılabilmektedir

KasperSky 25.06.2009 03:05:21

Yabancı bir ülke vatandaşı olan veya yabancı bir ülkede oturma ve çalışma iznine sahip olan bir bayanla evlenerek başlangıçta sadece oturma izni alan, ancak çalışma izni verilmediği için işçi statüsü kazanamayanlar da potansiyel işçi olarak kabul edilmektedir. Evlilik belgesi ve eşin yurt dışındaki oturma veya çalışma müsaadesinin (yabancı ülke vatandaşıysa çok dilli doğum belgesi ve pasaportu) noter onaylı fotokopisi ve erkeğin oturma/çalışma izni için başvuru yaptığına dair belge ibraz edilmesi halinde, askerlik ertelemeleri, çalışma müsaadesi alınmamış olsa dahi yapılabilmektedir

KasperSky 25.06.2009 03:05:57

Bundan daha net bir anlatım biçimi olamaz herhalde

Senin yapman gereken eşin eğer alman vatandaşı ise onun doğum kayıt örneği ve pass fotokopisi noter onaylı olarak götüreceksin kendi kimliğin ve pasaportun ile veya eşin türk vatandaşı ise onun oturma izini ve çalışma izni noter onaylı fotokopisini götüreceksin bu kadar basit

Sayfa: [ 1 ]