Öncelikle Selamun Aleyküm Arkadaşlar,
Genel bir başlık açtım ki benimle aynı durumda olan arkadaşlar zorlanmadan siz daha önce bu tür konularda bilgili değerli arkadaşlarımızın tecrübeleri ile fikir sahibi olabilsinler.
Arkadaşlar benim sorum şu;
Türkiye'de tanışıp uzun bir süredir görüştüğüm bayan arkadaşımla evlenmeyi ve kendisininde şuan bulunduğu ülke olan Almanya'da yaşamayı düşünüyorum. Fakat kendisinin bazı özel durumları var bunlar;
- Kendisi daha önce bir evlilik yapmış fakat şuan boşanma aşamasında, 2 yıldır ayrı yaşadığı eski eşinden boşanacağından dolayı bundan 3 ay önce boşanma davası açtı mahkemenin sigortalardan istediği prim dökümlerinin gelmesi 3 4 ay sürebileceğinden davanın en geç 2 aya kadar neticeleneceğini tahmin ediyorum.
- Eski eşinden 1.5 yaşında bir oğlu var.
- Sanırım kanunlardan dolayı çocuk 3 yaşını doldurmadan yani 2010 yılının ağustos aynına kadar çalışamayacak. ( şuan çalışmıyor ).
- Kaldığı ev resmiyette babasına ait kendisi kiracı olarak görünüyor. Benim gelmem için devletin şart koştuğu konular için durumu müsait tek eksik çocuktan olayı izinde yani çalışmıyor olması. Bu durumdan dolayı 2010 Ağustos ayına kadar beklemem gerekecek

Bu süreyi en aza indirmenin bir yolu var mıdır?
- Ben ise daha önce hiç evlilik yapmadım.
kendisi eylül ayında tekrar Türkiye'ye gelecek görüşeceğiz.
Bu durumların kendisi ile evlenip Almanya'ya gitmem için ne gibi avantajları ya da dezavantajları olur, ne yapmam hangi yolları izlemem gerekir? süreç uzun olduğundan bende oraya çalışma amaçlı gidip orda evlenmeyi düşünüyorum. Sizce ne kadar doğru olur bu düşüncem ve bunun için ne yapmam gerekiyor.
( Mesleğim bilgisayar teknikerliği Türkiye'den mesleğimle alakalı ulusulararası geçerlilik kabul gören sertifika-lar alıp oraya gitme düşüncesi içerisindeyim ama öncesinde sizlere danışmak istedim.)
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. İlgilenip cevap veren tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...