haticeka
30.06.2009 13:34:32
akadaşlar bana bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim almanyadan getirmesi gereken belgeler neler nikah işlemleri ne kadar sürer ve vize hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidip nasıl başvurmam gerekiyor sınavı kazandım ama vize için nikahı bekliyoruz geç kalmam bi sorun yaratırmı vizeye başvurmam gerekiyormu hemen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese başarılar
tuana_2009
30.06.2009 14:00:07
esın alman vatadası ıse nıkah ıcın benden ıstedıklerı sunlardı esımın passaport veya kımlıgını yemınlı tercumana tercume etırmen gerekıyor renklı olarak fotokopısını ıstıyorlar bırde ordan 2 evrak daha ıstıyorlar onları hatırlayamadım cunkı almanyadakı semten semte degıse bılıyor daha sonra passaportunu cıkartırdıktan sonra ıs bankasına 24 ytl yatırıp bı randevu alacaksın ve telefonda sana gereklı butun bılgılerı ıstıyorlar esın alman vatandası oldugu ıcın fazla bı evak ıstımıyorlar esınden sadece kımlık fotokopısı yeterlı gerı yanı evrakların hepsını senden ıstıyorlar
haticeka
30.06.2009 14:35:13
teşekküer edrim canım
Almanya'dan "Evlenme Ehliyet Belgesi" almasi lazim nisanlinizin. (Ehefähigkeitszeugnis) Nisanliniz Standesamt'a (Evlendirme dairesi) giderse; sizin, bu evragi alabilmesi icin nisanliniza hangi evraklari postalamaniz gerektigini ögrenebilir. Bunun yaninda dogum belgesi isteniyor. (Geburtsurkunde) Bunu nisanliniz kendisi alabilir elbette. Nisanliniz bu evraklarla birlikte Türkiye'ye gelecek, ve yukarida arkadasin saydigi evraklarla birlikte "Saglik raporu"nuzu da ekleyerek evlendirme dairesine "bizzati" basvuru yapacaksiniz, ikiniz birden...
haticeka
30.06.2009 15:01:50
benim almanyaya göndermem gereken bişeylerde mi var
sağol arkadaşım ya yoksa gelsede boşuna gelecekti